Fans denken dat 'Fast and Furious'-ster Jordana Brewster een genie is, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Fans denken dat 'Fast and Furious'-ster Jordana Brewster een genie is, hier is waarom
Fans denken dat 'Fast and Furious'-ster Jordana Brewster een genie is, hier is waarom
Anonim

Jordana Brewster is duidelijk een genie als ze ervoor koos om te schitteren in een van de beste actiefranchises ter wereld, Fast & Furious.

Brewster was relatief onbekend toen ze ervoor koos om te schitteren in The Fast and the Furious in 2001. Recensies van haar eerdere werk waren niet goed. Maar ze kwam uiteindelijk als beste uit de bus toen ze voor het eerst Mia Toretto speelde, de zus van de beruchte straatracer, Dominic Toretto, gespeeld door Vin Diesel.

Nu maakt ze deel uit van de groep prachtige vrouwen die in de franchise verschijnen, en ze zijn net zo stoer en dikhuidig als hun mannelijke tegenhangers. Maar ze maakt deel uit van een andere groep waar veel mensen waarschijnlijk niets vanaf weten. Ze maakt deel uit van de groep beroemdheden die echt hoge IQ's hebben.

De Fast & Furious-franchise is niet helemaal zoals Shakespeare (of misschien is het dat wel), maar als Mia ooit een nerdy Engelse nerd moest zijn, dan had Brewster die versie heel goed kunnen spelen.

Ze ging naar een Ivy League-school

Brewster werd geboren in Panama City, Panama als zoon van Maria João, een voormalig Sports Illustrated-model, en Alden Brewster, een Amerikaanse investeringsbankier.

Haar grootvader van vaderszijde was Kinman Brewster Jr., voormalig ambassadeur van de Verenigde Staten in het Verenigd Koninkrijk van 1977 tot 1981, en voorheen voormalig president van Yale University van 1963 tot 1977. Dat kwam goed van pas toen Brewster zich wilde aanmelden voor hogescholen.

Na het verlaten van Brazilië op 10-jarige leeftijd, verhuisde Brewster naar New York City en bezocht het klooster van het Heilig Hart, waar hij later afstudeerde aan de Professional Children's School. Voordat ze Mia speelde, begon ze haar academische carrière aan de Yale van haar grootvader.

Na The Fast and the Furious stopte Brewster een tijdje met acteren om haar diploma Engelse literatuur aan de Ivy League-universiteit af te ronden. In 2003 studeerde ze af met een B. A. in hetzelfde veld.

Brewster vertelde People dat ze een nerd was tijdens haar schooltijd. "Ik was zo gestrest over het halen van goede cijfers," zei ze. "Ik wou dat ik lid was geworden van een studentenvereniging en meer plezier had gehad."

Ze gaf ook toe dat het geweldig was om haar diploma af te ronden terwijl haar sterrendom bloeide, omdat het het feit maskeerde dat ze de kleindochter was van een voormalig president van de school.

Tijdens een aflevering van Collider Ladies Night, onthulde Brewster dat ze een succesvolle carrière wilde tot in de veertig, maar ze wist dat ze naar school wilde voordat ze de kans verloor.

"Ik zag teeny boppers komen en gaan en ik wist dat ik zo'n carrière niet wilde", zei ze. "Ik heb altijd al een carrière gewild waar ik op mijn veertigste nog zou werken.41, werkt nog! Dus dat plan werkte, maar ik was bang om de school te verlaten na het eerste jaar of het tweede jaar en dan terug te moeten gaan met jonge kinderen en mijn momentum te verliezen wat betreft het schrijven van papers, het bijwonen van seminars, het afleggen van tests.

"En ik zal je nu vertellen, mijn aandachtsspanne is verdwenen. Het is iets waar ik zo blij mee ben dat ik het binnen die tijd heb gedaan, want ik zal het voor altijd hebben en het was echt waardevol voor mij. Ik ben een nerd. Ik hou van studeren. Ik vond die tijd leuk om gewoon mezelf te zijn tussen andere kinderen van mijn leeftijd, dus het was nooit een vraag in mijn gedachten of ik het zou doen."

Op de vraag of haar diploma ooit van pas kwam voor een van haar rollen, zei ze: "Nee, om eerlijk te zijn." Maar ze had wel een paar woorden om een actrice te zijn die naar een Ivy League-school ging.

"Alleen voor zover ik denk dat mensen je een beetje meer geloofwaardigheid geven en je soms een beetje serieuzer nemen. Zoals ik het haat als mensen zeggen: 'Oh, je ging naar Yale?' En ik' Ik heb zoiets van: "Wat betekent dat? Je weet wat ik bedoel? Maar ik denk dat als ik in de toekomst ga schrijven of op andere manieren ga werken, ik denk dat dat wel zal gebeuren."En ik denk dat het heeft in termen van leven, in mijn levensruimte, dus ik denk dat het me indirect heeft geholpen in mijn carrière."

Ze heeft ook een baan waardoor ze al die forse leningen ook vrij snel kon terugbetalen.

Haar IQ maakt haar begaafd

Volgens OK! tijdschrift, Brewster heeft een IQ van 130. Dat IQ heeft waarschijnlijk geholpen als het ging om al die Engelse kranten die ze aan Yale moest schrijven.

Als je in IQ-tests gelooft, betekent 130 scoren dat je begaafd bent. Volgens 123Test scoort slechts 6,4% van de hele wereldbevolking in de categorie hoogbegaafden, of ergens tussen de 121 en 130. Alles boven de 130 wordt geclassificeerd als een genie.

We weten niet wat Brewster denkt over haar hoogbegaafde status, maar als ze ook maar enigszins op Mia lijkt, kan het haar waarschijnlijk niet zoveel schelen. Als ze echt een IQ van 130 heeft, weten we dat ze Mia in zoveel mogelijk Fast & Furious-films zal blijven spelen, en op dit moment zijn er misschien nog een paar.

Aanbevolen: