Hoe Eric Idle een komedielegende werd met een waarde van $60 miljoen

Inhoudsopgave:

Hoe Eric Idle een komedielegende werd met een waarde van $60 miljoen
Hoe Eric Idle een komedielegende werd met een waarde van $60 miljoen
Anonim

Eric Idle is een komische legende die geliefd is bij meerdere generaties fans. Als een van de oprichters van de iconische komediegroep Monty Python en met een lange lijst van credits op zijn naam, variërend van stemacteren tot ondersteunende en hoofdrollen in film, heeft Idle nu een comfortabele nettowaarde van $ 60 miljoen.

Eric Idle vergaarde zijn indrukwekkende vermogen dankzij zijn gehechtheid aan het merk Monty Python en omdat hij consistent werk vond in tal van creatieve ruimtes, niet alleen in comedy en televisie, maar ook in muziek, boeken, theaters en zelfs themaparken rijdt. Idle heeft operaversies van de klassieke films en stukjes van Monty Python uitgevoerd, hij heeft comedytours door het land gemaakt met andere Python-alumni, hij heeft meerdere albums opgenomen en verschillende boeken geschreven. Dit alles komt bovenop zijn indrukwekkende lijst van meer dan 200 IMDB-credits, variërend van acteren tot schrijven, tot productie en meer.

Hier is hoe Eric Idle een komisch icoon werd met een merknaam die miljoenen dollars waard is.

8 Zijn rollen in comedy-klassiekers

Als je Monty Python nog nooit hebt gezien, is het nog steeds ongelooflijk waarschijnlijk dat je Idle in ten minste een van je favoriete films hebt gezien. Naast de rollen die hem geliefd maakten bij een babyboompubliek, zoals zijn optreden in Monty Python's eerste project, Monty Python's Flying Circus, is Idle te zien geweest in films die ook geliefd zijn bij millennials en Gen Xers. Monty Python's Holy Grail is een komedieklassieker die generaties overstijgt en samen met deze Idle was Idle in films zoals de live-action-adaptatie van Casper en verscheen hij samen met collega-komedielegende Chevy Chase in National Lampoon's European Vacation. Hij verscheen ook in tv-shows zoals Laverne en Shirley, Fraiser, Mad TV en Plotseling Susan.

7 Hij werkt regelmatig als stemacteur

Eric Idle heeft consistent werk gevonden als stemacteur en is misschien wel een van de meest prominente voice-overartiesten die tegenwoordig werkt. Zijn tekenfilmcredits omvatten The Simpsons, Recess, Disney's House of Mouse en Nickelodeon's The Angry Beavers. Hij was ook de verteller in Ella Enchanted en speelde Dr. Vosknocker in South Park, Bigger Longer en Uncut. Dit is slechts een fractie van de voice-over van Idle.

6 Hij heeft zichzelf uitgeleend voor attracties in Disney Parken

Idle, die iets meer mainstream gaat dan zijn Python-medewerkers, heeft zijn optredens uitgeleend aan verschillende Disney-pretparkattracties. Hij was de hoofdpersoon van de Journey Into Imagination-rit in Epcot en trad opnieuw op voor de rit toen deze een paar jaar geleden werd gerenoveerd. Hij speelde ook Dr. Nigel Channing in Honey I Shrunk The Audience, een korte film en 3D-attractie die wordt gespeeld in Disneyland, Disney World en Epcot. Hij deed al deze dingen voor Disney voor een niet nader genoemd bedrag, maar als we weten hoe diep Disney's zakken zijn, kunnen we aannemen dat het een gezond bedrag was.

5 Hij heeft verschillende boeken geschreven

Idle is een vasthoudend schrijver. Samen met alle schetsen die hij schreef voor Monty Python's Flying Circus en het tv-programma waarvoor hij daarvoor schreef (Do Not Adjust Your Set), heeft Idle minstens 12 boeken geschreven en heeft hij 43 schrijfcredits op zijn naam staan op IMDb. Idle is ook degene die verantwoordelijk is voor het schrijven van de meeste officiële boeken over Monty Python.

4 Hij is een getalenteerde muzikant

Idle schreef de meeste nummers die iconisch werden voor Monty Python, waaronder het beroemde "Lumberjack Song" en hij voerde het Universe-nummer uit in Meaning of Life van Monty Python. Hij heeft ook 15 albums op zijn naam staan, hij schreef een operetteversie van Life of Brian, maar zijn beroemdste muzikale project tot nu toe is de musical Spamalot.

3 Hij creëerde 'Spamalot', een van de meest succesvolle komedies op Broadway

Spamalot is de muzikale versie van de klassieke film Monty Python and The Holy Grail van zijn gezelschap. De show opende in december 2004 op Broadway en kreeg lovende recensies en de show was een bestseller en toerde meerdere keren door het land. De show heeft een indrukwekkende lijst van beroemde artiesten opgeleverd, waaronder Tim Curry, David Hyde Pierce en Hank Azaria. De show heeft meer dan 1.500 optredens gezien, is gezien door ten minste twee miljoen mensen en heeft tot nu toe ongeveer $ 175 miljoen opgebracht. Voorafgaand aan de pandemie kondigde Idle aan dat er een filmversie van Spamalot in ontwikkeling was.

2 Hij kreeg een grote betaaldag van Monty Python Reunions

Samen met de restanten van zijn acteerrollen en voice-overwerk, boekverkoop en zijn betaaldags van Disney en Broadway, genoot Idle ook van een aantal gezonde betaaldagen dankzij enkele recente reüniespecials van Monty Python waar de groep in werd geduwd door lid John Cleese (die het geld nodig had om een verpletterend hoge alimentatie te betalen). Maar voor 10 dagen optreden wordt geschat dat elk castlid minstens 2 miljoen Engelse ponden zou krijgen, wat ongeveer $ 3 miljoen is in Amerikaanse valuta.

1 Zijn nettowaarde vandaag

Dankzij zijn vasthoudendheid, volhardend werk en constante creatieve output, zit Eric Idle nu behoorlijk met een totale nettowaarde van $ 60 miljoen. En omdat de komiek blijft schrijven en optreden terwijl hij de tachtig nadert, en omdat Spamalot het publiek blijft uitverkocht, zal Idle's waarde waarschijnlijk blijven groeien.

Aanbevolen: