Wat doet Morgan Wallen sinds 'The Voice'?

Inhoudsopgave:

Wat doet Morgan Wallen sinds 'The Voice'?
Wat doet Morgan Wallen sinds 'The Voice'?
Anonim

Een paar jaar geleden was Morgan Wallen een onbekende artiest die auditie deed voor 'The Voice'. Maar nu is hij een bekende naam in de countrymuziekwereld, en hij heeft het duidelijk druk gehad sinds hij de kans op een platencontract na de realityshow misliep.

Hoe ver ging Morgan Wallen in 'The Voice' en waar kwam hij daarna terecht?

Wanneer was Morgan Wallen op 'The Voice'?

Nadat zijn moeder hem had aangemeld, debuteerde Morgan Wallen op 'The Voice' in seizoen zes, in 2014. Aanvankelijk was Usher zijn coach, maar hij werd later 'gestolen' voor het team van Adam Levine.

Zoals Morgan ooit in een interview heeft uitgelegd, was hij niet helemaal zeker van zijn geluid of stem toen hij voor het eerst in de show kwam. Hoewel hij niet won, geeft hij 'The Voice' de eer om, hoe cliché het ook klinkt, hem te helpen zijn authentieke stem te vinden.

Dat bracht Wallen ertoe zich meer met countrymuziek te bemoeien dan met pop, waar zijn stem voor het eerst op paste. Die overstap naar countrymuziek zou hem helpen als het tijd was om een zangcarrière te starten na 'The Voice'.

Dus waarom werd Morgan Wallen geëlimineerd uit 'The Voice'? Hij heeft de play-offs niet gehaald, wat niet erg is in het schema van de dingen. Er kan tenslotte maar één artiest winnen en Wallen heeft duidelijk veel geleerd over het formuleren van een carrière na het verlaten van de realityshow.

Wat zong Morgan Wallen op 'The Voice'?

Zoals Morgan later uitlegde, dacht hij aanvankelijk dat hij een soort popzanger was. Maar hij nam niet de gewaagde stap om auditie te doen met een jurylied. Zijn auditienummer was 'Collide', dat zich uitstrekt over een aantal genres, maar absoluut de country-sfeer mist die Wallen nu heeft.

Natuurlijk liet het nummer Wallen pronken met zijn vocale karbonades, en het was genoeg om indruk te maken op zowel Usher als Shakira. Het grindachtige geluid dat hij op dat moment had, zou echter niet blijven hangen, aangezien Morgan van een stemcoach leerde hoe hij zijn country-twang moest omarmen.

Tijdens zijn gevechtsronde op de show, nam Wallen een andere wending met 'Story of My Life', dat meer pop dan alternatief was, maar dat optreden liet nog steeds niet doorschemeren wat er voor Morgan zou komen.

Wie won 'The Voice' in 2014?

Het jaar dat Morgan Wallen meedeed aan 'The Voice', belandde een andere zangeres in het middelpunt. Die concurrent was Josh Kaufman, wiens coach ook Usher was.

Maar Kaufman werd 'gestolen' door Usher, en dat seizoen was het eerste seizoen waarin een 'gestolen' artiest de hele competitie won. Hoewel critici suggereren dat de show volledig in scène is gezet, komt het erop neer dat niet iedereen als winnaar uit de bus zal komen.

Het lijkt er echter niet op dat er enige wrevel was van Morgan's kant. Niet elke zanger kan tenslotte winnen, maar niet elke zanger die wint, geniet uiteindelijk van de meeste beroemdheden.

De exposure kan artiesten tenslotte helpen om een sterke aanhang van fans te ontwikkelen, en het lijkt erop dat dat precies is wat Morgan Wallen deed na het vertrek uit 'The Voice'.

Wat doet Morgan Wallen nu?

In datzelfde interview na 'The Voice' legde Wallen uit dat hij tijdens de show in de schijnwerpers kwam te staan tot het punt waarop Florida Georgia Line de zanger opmerkte.

Onmiddellijk na het beëindigen van de show, kreeg Wallen een aanbod om op tournee te gaan met FGL, en hij kwam toen ook aardig in de buurt van Kane Brown.

Natuurlijk is het niet allemaal goed gegaan sinds de realityshow die Wallen naar roem katapulteerde. Een recente controverse, waarbij het bewijs dat Wallen een racistische uitlating gebruikte, werd gepubliceerd, betekende dat de opkomende ster slechte publiciteit kreeg.

Het punt is dat het niet de impact had die tegenstanders dachten dat het zou hebben. Op sommige streamingkanalen kreeg de muziek van Wallen zelfs een boost. Slechts enkele weken later zou hij weer op het podium staan en op tournee gaan, live optreden en fans helemaal opnieuw verrassen - alsof het 'schandaal' nooit had plaatsgevonden.

Plus, Morgan heeft sindsdien twee albums uitgebracht; 'If I Know Me' uit 2018 en 'Dangerous: The Double Album' uit 2021. Hij won een handvol prijzen in 2021 bij de Billboard Music Awards en in 2020 verdiende hij ook specifieke prijzen voor zijn nieuwe nummers en muziekvideo's.

Fans kunnen Morgan tegenwoordig zien optreden met Luke Bryan, Jason Aldean, Tyler Hubbard en meer -- als hij niet thuis is met zijn jonge zoon.

De 28-jarige Wallen vertraagt echter niet, met meer muziek in de maak en ongetwijfeld meer publieke optredens met zijn landgenoten.

Aanbevolen: