Hier is hoe Morgan Wallen zijn nettowaarde van $ 4 miljoen vergaarde

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Morgan Wallen zijn nettowaarde van $ 4 miljoen vergaarde
Hier is hoe Morgan Wallen zijn nettowaarde van $ 4 miljoen vergaarde
Anonim

Morgan Wallen kwam als een raket de muziekscene binnen. In tegenstelling tot de meesten die de entertainmentindustrie betreden en jarenlang moeten werken om hun dromen van sterrendom waar te maken, ging Wallen tegen die trend in en maakte binnen een paar jaar naam voor zichzelf, te beginnen met zijn populariteit tijdens en na zijn verschijning op The Voice.

Gedurende deze tijd werkte hij niet alleen met topnamen in de countrymuziek en bracht hij hit na hit uit, maar hij vergaarde ook een klein fortuin voor zichzelf. Een fortuin van $ 4 miljoen dollar om precies te zijn, iets waarvan velen zich nog steeds afvragen hoe hij het in zo'n korte tijd heeft weten te vergaren.

Wallen zorgde ervoor dat executives en fans van countrymuziek hem voor het eerst opmerkten tijdens seizoen zes van The Voice, waar hij werd gecoacht door niet alleen één maar twee van de beroemdste coaches van beroemdheden, Usher en Adam Levine.

Terwijl de countryzanger met de gevederde harder uiteindelijk van de show werd weggestemd, had hij zijn stempel gedrukt. Hierdoor werd Wallen kort na zijn uittocht uit de realityshow opgepikt door Panacea Records. Met zijn korte tijd bij het label, in 2015, bracht de countryzanger zijn eerste single uit, Stand Alone.

Wallens talent werd meteen herkend door de who's who in de muziekindustrie. Hierdoor maakte Wallen in 2016 de sprong naar een groter label, Big Loud Records. Hier bracht hij uiteindelijk het debuutalbum If I Know Me uit.

En toen de singles van het album de ether bereikten, begon de bankrekening van Wallen de vruchten te plukken. Dit is hoe Morgan Wallen zijn vermogen van $ 4 miljoen vergaarde.

Het grootste deel van Morgan's nettowaarde komt van het ondertekenen van een platencontract

Toen Wallen een contract tekende om zich te laten vertegenwoordigen door Big Loud Records, zat hij niet werkeloos te wachten met het samenstellen van zijn debuutalbum. Hij ging meteen aan het werk en had in 2018 genoeg nummers verzameld om If I Know Me. uit te brengen.

Zijn tweede album, Dangerous: The Double Album, werd uitgebracht in 2021. Beide albums werden met enorme lofbetuigingen en prijzen ontvangen.

Het was het succes van deze albums dat leidde tot het grootste deel van Wallens rijkdom. Dit is onthutsend om over na te denken, aangezien de countryster slechts twee albums heeft uitgebracht in de tijd dat hij bij Big Loud Records is geweest.

Dat in combinatie met het feit dat albumverkoop en streaming volgens Insider niet de manieren zijn waarop artiesten geld verdienen, maakt dit feit nog verbijsterender. Het loont (letterlijk) wanneer een platenmaatschappij vertrouwen heeft in hun talent en bereid is om vanaf het begin een topdollar te betalen.

Morgan is niet alleen een zanger, maar ook een songwriter

Hoewel Big Loud Records Wallen van geld voorzag voor zijn albumdeal, is de zanger ook een songwriter. En zijn talenten leiden tot een aardige cent die bijdraagt aan de algehele rijkdom van Wallen.

Volgens Famously We althy People verdient Wallen $ 50.000 per nummer wanneer hij zijn eigen nummers schrijft. Het maakt niet uit of hij samenwerkt, een nummer schrijft voor een andere artiest, of het nummer een hit wordt op zijn eigen album.

Als een nummer waaraan Wallen heeft gewerkt is opgenomen door een artiest, verdient hij er geld mee.

Touring beta alt Morgan Wallen goed

Het brood en de boter voor de meeste artiesten komt van toeren. En hoewel het hard werken is met een groepsschema, volgen er grote loonstrookjes als er touren zijn.

Volgens Security Boulevard ontvangt Wallen tegenwoordig naar verluidt $ 80.000 per concert waar hij optreedt.

Hoewel het onzeker is wat de Whiskey Glasses-zanger maakte van zijn tours van 2017 tot en met 2020, trad Wallen in die tijd bijna 300 keer op. Hoe dan ook, het is zeker dat hij een aanzienlijk bedrag heeft verdiend.

Nu de Dangerous Tour aan de gang is en er nog meer dan 60 locaties te spelen zijn, is Wallen ervan verzekerd dat zijn nestei alleen maar zal blijven groeien.

Niet slecht van een artiest die van zijn platenlabel is geschorst vanwege zijn gedrag en racistische opmerkingen begin 2021. Maar zolang Wallen zijn trouwe fans heeft, zal hij geld blijven verdienen.

Fans blijven de muziek van Wallen steunen, zelfs temidden van controverse

Nadat Wallen in februari 2021 een racistische uitlating had gedaan toen hij met vrienden uitging, kwamen countrymuziekmanagers snel in actie om countrymuziekfans te laten zien dat dit gedrag niet zou worden getolereerd.

Binnen enkele dagen was Wallens muziek niet meer te horen op de radio en werd hij ontslagen door zijn talentagent, geschorst bij Big Loud Records en kwam hij niet in aanmerking om genomineerd te worden voor de Academy of Country Music Awards.

Hoewel dit de populariteit van Wallen had moeten stoppen en zijn carrière voor onbepaalde tijd had stilgelegd, was het enige dat fans ertoe aanzette om de muziek van Wallen te kopen. En als gevolg daarvan explodeerde zijn schare fans.

Wallen is nog steeds geschorst van zijn platenlabel, wat ervoor had moeten zorgen dat er geen inkomsten naar de artiest kwamen totdat de schorsing werd opgeheven of hij werd ontslagen en mogelijk opgepikt door een ander label.

Volgens de publicatie, slechts zes maanden nadat de straf uit de countrymuziekwereld kwam, kondigde Wallen echter aan dat hij een acht maanden durende tournee zou maken om zijn album te promoten.

Gezien het feit dat marktleiders denken dat deze concerten zullen uitverkocht raken, hoopt het fortuin dat Wallen in slechts een paar jaar tijd vergaarde, in een zeer korte tijd meer dan $ 4 miljoen te bedragen.

Aanbevolen: