Heeft de recente controverse van Morgan Wallen zijn nettowaarde beïnvloed?

Inhoudsopgave:

Heeft de recente controverse van Morgan Wallen zijn nettowaarde beïnvloed?
Heeft de recente controverse van Morgan Wallen zijn nettowaarde beïnvloed?
Anonim

Hoewel hij een sterke aanhang kreeg na zijn debuut op 'The Voice', heeft Morgan Wallen de afgelopen jaren te maken gehad met een aantal ups en downs in zijn carrière. De jonge singer-songwriter werd een hit in 2016, en hoewel meer dan één van zijn nummers in de Billboard-hitlijsten stond, was "Whiskey Glasses" misschien wel zijn grootste succes.

Maar toen werd door TMZ beelden vrijgegeven van Wallen die een racistische uitlating gebruikte. Daarna ging het bergafwaarts met de country-superster en het lijkt erop dat zijn reputatie sindsdien niet is hersteld.

Toch, met al zijn muziek in de wereld (en natuurlijk op Spotify en Apple Music), heeft het vermogen van Morgan Wallen geleden onder de controverse?

Hoeveel geld heeft Morgan Wallen verdiend?

Het is niet helemaal duidelijk hoeveel geld Morgan Wallen tijdens zijn carrière heeft verdiend. Na te hebben deelgenomen aan 'The Voice', bouwde de ster een indrukwekkend vermogen op van ongeveer $ 4 miljoen. Afhankelijk van de bron varieert die schatting echter van $ 2,5 miljoen tot ongeveer $ 4 miljoen.

De 28-jarige haalde miljoenen binnen met zijn albumverkoop, verdiende enkele lofbetuigingen voor het schrijven van countrynummers voor andere artiesten (hij schreef Jason Aldean's "You Make It Easy"), en had een permanent platencontract met Big Luide platen.

Zijn schandaal begin 2021 leidde er echter toe dat Wallen werd geschorst van zijn platenlabel. En toch is hij niet in de vergetelheid geraakt vanwege het schandaal…

Is Morgan Wallen geannuleerd?

Hoewel hij doorging met 'Good Morning America' in een poging om zijn excuses aan te bieden aan fans na het TMZ-videolek, was niet iedereen onder de indruk. Zijn interview kwam neer op een strijd tussen fans over de vraag of Morgan gelijk had, of dat Michael Strahan een punt had over zijn wandaden.

Sommigen zeiden dat Wallens verontschuldiging puur lippendienst was en dat hij alleen leek te helpen zijn imago te redden. Heeft het echter gewerkt?

Het is misschien te vroeg om te zeggen. Hoewel het begin van 2021 relatief aardig was voor Morgan, met verschillende nummers van hem die in de commerciële hitparades oprijzen, heeft hij nog geen nieuw album uitgebracht, waardoor fans speculeerden dat hij op de zwarte lijst in de industrie had gestaan.

Maar sociale media bieden hints over hoe het tegenwoordig gaat met de artiest.

Wat doet Morgan Wallen sinds zijn schandaal?

Raciale opmerkingen terzijde, Morgan Wallen lijkt geen ander drama te hebben. Deze zomer trad hij zelfs op in concert met Luke Bryan, Jason Aldean en Tyler Hubbard. Hij brengt ook nieuwe muziek uit, die hij op zijn Instagram heeft gedeeld.

Afgaande op zijn 2,6 miljoen volgers (die hem en zijn muziek allemaal erg steunen), doet Morgan Wallen het tegenwoordig best goed. Hij schreef fans zelfs een ogenschijnlijk oprechte brief die hij op Instagram deelde. Net zoals Billie Eilish eerder berouw had, gaf Wallen zijn wandaden toe en voelde hij zich een beetje in verlegenheid gebracht door zijn gedrag in het verleden.

In die brief legde Wallen uit hoe trots hij was op zijn muziek, hoeveel hij van zijn fans houdt en hoe hard hij bereid is te werken om te blijven groeien als artiest en als persoon. Hoewel hij de laatste tijd veel drama heeft meegemaakt, lijkt het er niet op dat Wallen veel fans heeft verloren, wat betekent dat zijn carrière nog steeds in de lift zit.

Heeft Morgan Wallen geld verloren aan zijn schandaal?

Hoewel veel fans in Morgans 'onpopulaire hoek' stonden, zoals hij het noemde, liepen sommigen toch over. De muziekindustrie strafte de zanger ook voor zijn misstap, waarbij sommige platforms zijn nummers van hun streamingdiensten haalden.

SiriusXM en iHeart Radio hebben bijvoorbeeld de muziek van Wallen van hun platformen verwijderd. CMT haalde hem zelfs uit het netwerk en Wallen verloor de geschiktheid voor de CMA's.

Maar hoeveel invloed hadden die minachtingen op Wallen's resultaten?

Niet veel, suggereren bronnen. In feite had de muziek van Morgan Wallen een verrassend positieve opwaartse golf nadat al het drama van zijn racistische smet naar buiten kwam. Het oude gezegde dat elke publiciteit goede publiciteit is, is misschien wel waar voor de zanger.

Hoe meer het publiek over Wallen hoorde, hoe nieuwsgieriger ze werden naar zijn muziek (als ze die nog niet hadden gehoord), en dat leidde tot meer verkoop van zijn albums op de weinige diensten die het bleven aanbieden.

Hoeveel is de omzet van Morgan Wallen gestegen?

Het lijkt erop dat het vermogen van Morgan Wallen na het incident eerder is toegenomen dan gezakt. Zijn muziek werd immers wat minder gestreamd, maar de albumverkopen stegen. Het komt neer op? NY Times meldde dat na het uitbreken van het schandaal de albumverkoop van Wallen met 49 procent steeg.

En wat betreft de inkomsten van Morgan Wallen voor 2021, hij heeft dit kalenderjaar blijkbaar ongeveer een half miljoen dollar verdiend, ook al beloofde hij dat hij concerten en evenementen zou bijwonen (wat twee van zijn geldmakers zijn).

Aanbevolen: