Olivia Rodrigo wordt geroosterd nadat ze zich openstelde over het zijn van een Filipijnse popster

Olivia Rodrigo wordt geroosterd nadat ze zich openstelde over het zijn van een Filipijnse popster
Olivia Rodrigo wordt geroosterd nadat ze zich openstelde over het zijn van een Filipijnse popster
Anonim

Olivia Rodrigo heeft haar laatste controverse aangewakkerd. Na maandenlang te zijn beschuldigd van het kopiëren van de muziek van andere artiesten en het zich toe-eigenen van Afro-Amerikaans jargon, heeft Rodrigo critici boos gemaakt omdat ze spraken over haar gebrek aan vertegenwoordiging in de muziekindustrie.

In een interview met V Magazine vertelde de 18-jarige Rodrigo over haar Aziatisch-Amerikaanse afkomst. Ze verklaarde: "Ik krijg soms DM's van kleine meisjes die zeggen:" Ik heb nog nooit iemand gezien die op mij leek in jouw positie." En ik ga letterlijk huilen. Alsof ik er alleen maar aan denk. Ik heb het gevoel dat ik ben opgegroeid en dat nooit heb gezien. Ook was het altijd van: "Popster", dat is een blank meisje."

Veel mensen op Twitter riepen haar uit en wezen op de rol die colorisme speelt in de populaire cultuur. Deze critici waren er snel bij om te stellen dat Rodrigo een 'blanke meid' is, ondanks haar Filipina-Amerikaanse identiteit.

Een criticus schreef: "Alleen omdat Olivia Rodrigo Filipijns is, wil nog niet zeggen dat ze Aziatisch is. Alleen omdat ze Filipijns is, wil nog niet zeggen dat ze bruin is. Stop met etniciteit gelijk te stellen aan ras. Ze is zo wit als een Skyflakes Cracker. En dat is oké. Dat vernietigt haar Filippijnse afkomst niet."

Een ander zei: "Ik denk dat de wortel van dit 'is Olivia Rodrigo een blanke vrouw'-fiasco is dat haar fans willen dat ze op een bepaalde manier verschijnt, alsof een poc haar zal beschermen tegen alles wat ze doet in de verleden. jullie zien allemaal niet hoe poc-artiesten lijden, maar wil je echt de onderdrukking??"

Om de zangeres van "Good 4 U" te verdedigen, twitterde een fan: "Olivia Rodrigo heeft het er al jaren over om Filipijns te zijn. Haar personage in de show waarin ze speelt, is ook Filipina. het feit dat alleen die fandom een probleem met praten over haar afkomst is krankzinnig. als niemand eerder een probleem had."

Een seconde zei: "Nee, Olivia Rodrigo is gewoon een soort van…bestaat en twitter komt en sleept haar mee Alles wat ik over haar heb geleerd was tegen mijn wil en 80% van de tijd was het vc iemand haatte En ik heb nog steeds geen ik begrijp het niet."

Twitter lijkt verdeeld te zijn over het onderwerp, waarbij een meerderheid van Rodrigo's verdedigers afkomstig is van haar sterke fanbase. Hoewel de popster duidelijk de beste bedoelingen had met haar verklaring, is het gemakkelijk op te merken dat velen haar bewoordingen als respectloos beschouwden.

Rodrigo heeft nog niet gereageerd op deze beschuldigingen, aangezien ze gewoonlijk wegblijft van controversiële onderwerpen op haar sociale media-accounts. Veel critici en fans staan echter klaar voor haar om meer uitleg te geven aan haar korte commentaar.

Aanbevolen: