Dit is waarom Karol G zo'n inspiratiebron is voor fans

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Karol G zo'n inspiratiebron is voor fans
Dit is waarom Karol G zo'n inspiratiebron is voor fans
Anonim

Een paar jaar geleden had bijna niemand van Karol G gehoord. Maar tegenwoordig? Ze verbrandt de hitlijsten als een van de weinige vrouwelijke reggaetonartiesten in de industrie.

Het is echter niet alleen haar muziek waar fans van houden. Het is een feit dat het een tijdje duurde voordat Karol echt op de hoogte was van haar muziek. Niet alleen dat, maar haar vermogen is onlangs begonnen met klimmen.

Natuurlijk, ze is nu een indrukwekkende $ 8 miljoen waard, maar het was zeker niet gemakkelijk. En dat is precies waarom fans zo door haar geïnspireerd zijn.

Hoe werd Karol G beroemd?

Het simpele antwoord is dat Karol G werd 'ontdekt', begon samen te werken met anderen in haar genre, en bewees haar karbonades als artiest. Maar het meer gecompliceerde antwoord -- en het meest eerlijke -- is dat Karol heel hard heeft gewerkt om te komen waar ze is.

Zeker, ze had een paar vroege kwasten met roem, zoals toen ze speelde in een herhaling van 'The X Factor' in haar thuisland Colombia. Maar de 14-jarige Karol (echte naam Carolina) werd op dat moment niet ontdekt.

Het zou meer dan een decennium duren voordat Karols dromen echt zouden uitkomen, en de enige persoon aan wie ze haar succes te danken heeft, is zijzelf. Nou ja, en misschien haar vader.

Fans vinden Karol G inspirerend omdat ze zelfgemaakt is

Hoewel Kylie Jenner misschien wordt gestileerd als 'zelfgemaakt', kan Karol G die titel meer dan wie dan ook claimen. Ze had natuurlijk wel de hulp van haar vader, maar hij was geen beroemd iemand.

Karols vader was het er helemaal mee eens om haar te helpen roem te vinden, en hij was bereid heel Colombia door te reizen om de juiste spotlight voor zijn kleine meisje te vinden.

Het resultaat van die vroege publiciteit was een handvol samenwerkingen met reggaetonartiesten. Terwijl sommigen Karol probeerden af te schrijven omdat ze een vrouw was die probeerde binnen te komen in wat lang werd gezien als de ruimte van een man, slaagden ze niet.

Het kostte Karol veel tijd om door te breken in de reguliere muziekwereld, en nog een paar samenwerkingen hielpen de weg vrijmaken. Maar het was niet alleen toeval of beroemde vrienden die Karol's opkomst hielpen.

Ze volgde ook bedrijfslessen, legde ze uit in een interview, zodat ze zichzelf kon 'evolueren' en verder kon bouwen aan haar merk. Per slot van rekening weten beroemdheden tegenwoordig dat ze herkenbaar moeten zijn in hun branche, en Karol heeft geleerd hoe ze het publiek echt in haar hoekje kan krijgen.

Natuurlijk deden haar muzikale smaak en vaardigheden geen pijn.

Oh, en er is het feit dat ze niet bang is om golven te maken of risico's te nemen; haar samenwerking met Nicki Minaj was het resultaat van Karol DMing de rapper. Het is duidelijk dat Karol haar weg weet in de muziekindustrie, maar alleen omdat ze autodidact is.

Aanbevolen: