Fans zeggen dat dit de reden is waarom Jack Gleeson veel liefde krijgt voor 'GoT

Inhoudsopgave:

Fans zeggen dat dit de reden is waarom Jack Gleeson veel liefde krijgt voor 'GoT
Fans zeggen dat dit de reden is waarom Jack Gleeson veel liefde krijgt voor 'GoT
Anonim

Hij speelde een personage dat zo verachtelijk was dat de meeste bijvoeglijke naamwoorden die worden gebruikt om hem te beschrijven, niet geschikt zijn om te publiceren. Maar Jack Gleeson heeft hordes fans over de hele wereld die dol waren op zijn vertolking van Joffrey in 'Game of Thrones'.

Het punt is dat sommige mensen in de war zijn over waarom mensen Jack Gleeson zo hoog waarderen, en waarom hij zoveel media-aandacht kreeg nadat hij de show verliet na de dood van zijn personage.

Dus wat is er aan de hand, en waarom houden mensen zoveel van Jack Gleeson?

Jack Gleeson deed zijn rol in 'Game Of Thrones'

Veel andere acteurs kregen evenveel tamtam toen ze de serie afmaakten, maar iedereen wil weten wat Jack aan het doen is en wat het spelen van een slecht personage met zijn psyche deed. Sommigen vermoedden zelfs dat 'Game of Thrones' het acteren voor Jack min of meer had verpest, of zelfs de acteur zelf.

Maar Gleeson heeft eerder gezegd dat hij het leuk vond om Joffrey te spelen omdat het hem de kans gaf om een tijdje uit zijn eigen hoofd en in dat van iemand anders te komen. Omdat Gleeson ook geniet van de creatieve kant van Hollywood (hij speelt tegenwoordig in theaterproducties), hield hij van het uitgebreide karakter van de show en de diepte van de personages.

Wat gedeeltelijk verklaart waarom mensen zo geobsedeerd zijn door Jack Gleeson.

Fans zeggen dat het personage van Jack Gleeson uitdagend was

Fans theoretiseren dat Jack Gleeson zo vereerd wordt omdat zijn karakter bijzonder uitdagend was om te spelen. Het was echter niet alleen het feit dat hij zo overtuigend slecht was als Joffrey.

Het andere waar fans van hielden, was dat Jack een tweedimensionaal personage aannam en er helemaal mee wegliep; in tegenstelling tot andere personages in het originele boek, heeft Joffrey geen hoofdstukken in eerste-persoonsperspectief, zo vertellen fans.

Dat betekende dat iedereen voor Joffrey moest vertrekken vanuit accounts van derden, door de ogen van de andere personages. Toch was Joffrey, op het scherm, een driedimensionale schurk die een verschrikking was, ja, maar ook een interessante diepte voor hem had.

De meeste complimenten die Jack krijgt voor het ontwikkelen van een goed afgerond personage, gaan natuurlijk duidelijk naar degenen die het script hebben geschreven. Maar Jack bracht het personage tot leven en hij verdient duidelijk de eer voor zijn bijdragen.

Ten slotte, voordat Joffrey tot leven kwam op 'GoT', noemden fans het personage 'een saai' personage dat had kunnen eindigen als een 'typisch slecht personage'. Ja, ze geven toe, Joffrey gaat door veel stijlfiguren, maar Gleeson zorgde ervoor dat het goed werd uitgevoerd (terwijl Joffrey, nou ja, mensen executeerde).

Houden mensen echt van Jack Gleeson, alleen vanwege zijn acteerwerk?

Net als elke andere acteur in een opmerkelijke serie (of filmfranchise), vragen sommigen zich af of mensen van Jack Gleeson houden, alleen om de show waar hij bij was, in plaats van om zijn acteerprestaties.

Maar fans beweren dat Jack een 'begaafde' acteur is omdat hij een 'complex' personage tot leven heeft gebracht. Verder ontwikkelde hij zijn acteervaardigheden in het theater en pakte hij niet alleen het volgende grote project dat zich voordeed.

Er is zelfs een theorie dat Jack Gleeson stopte met acteren omdat hij "te goed" was en zijn vertolking van Joffrey in andere ondernemingen niet kon evenaren.

Maar in feite lijken fans te waarderen hoe bescheiden Gleeson is, en hoe uit de schijnwerpers zijn leven lijkt te zijn. Hij verandert echt in zijn personages, doet zijn werk en gaat dan weg. Behalve dat er nog een ander lekkernij is dat fans moesten aanbieden, en het is een andere ondersteunende theorie die de populariteit van Gleeson enigszins verklaart.

Sommige mensen voelen zich slecht over het haten van Joffrey, dus tonen ze Jack Love

Veel acteurs die slechteriken spelen -- of gewoon een zeer hekel aan personages -- op tv en in films raken snel vertrouwd met de soms onredelijke reacties van fans op hun personages. Weet je nog hoeveel haat Janice op 'Friends' kreeg? De vrouw die haar portretteerde werd door fans lastiggevallen vanwege het gedrag van haar personage.

Dus, zo suggereren fans, sommige mensen leunen bewust de andere kant op als het om Jack Gleeson gaat.

Ze vermoeden dat mensen het gevoel hebben dat ze het onderscheid moeten maken tussen het haten van het personage en het leuk vinden van de acteur. Hoewel fans kunnen aannemen dat de meeste acteurs beseffen dat er een scheiding is tussen henzelf en de personages die ze portretteren…

Sommigen suggereren dat mensen zich echt schuldig voelen omdat ze het personage van Jack Gleeson haten, dus doen ze hun best om hem (en alle anderen) te vertellen hoe geweldig hij was als schurk, hoe goed zijn rol was, en hoeveel ze van hem houden.

Omdat, zoals fans suggereren, iedereen gewaardeerd wil worden voor goed werk, zelfs als ze iemand hebben gespeeld die superslecht is.

Aanbevolen: