Fans en beroemdheden steunen Alyssa Milano terwijl ze spreekt over haar geestelijke gezondheid

Fans en beroemdheden steunen Alyssa Milano terwijl ze spreekt over haar geestelijke gezondheid
Fans en beroemdheden steunen Alyssa Milano terwijl ze spreekt over haar geestelijke gezondheid
Anonim

Actrice Alyssa Milano draagt haar steentje bij om een einde te maken aan het stigma rond het nemen van medicijnen voor de geestelijke gezondheid. Maar een online trol probeerde haar neer te halen. Milano had een boodschap voor de nee-zegger en beroemdheden en fans hebben haar terug.

Milano had eerder opengesteld over haar medicatieregime op TikTok. Ze meldde dat haar regime sertraline, lithium en lemicta omvatte. Een TikTok-gebruiker merkte op dat haar regime "zeer bi-polarish" klonk.

Milano ging woensdag vervolgens naar Instagram om de gebruiker - en de wereld - een belangrijke boodschap te geven. Ze opende haar diagnose en zei dat ze "een gegeneraliseerde angststoornis heeft met paniekaanvallen en complexe PTS. Ze erkende ook dat de Tik Tok-gebruiker de opmerking waarschijnlijk kwetsend bedoelde, maar dat ze het niet zo opvat. Ze eindigde met een positieve noot en zei: “Dit is hoe ik ben gebouwd. Dit is wie ik ben en ik slik er medicijnen voor. En daar ben ik oké mee." Haar bijschrift luidde eenvoudig: "Wis het stigma."

Dankzij het bericht uit Milaan konden fans zich op hun gemak voelen door hun eigen medicatieregime en geestelijke gezondheidservaringen te delen.

Velen zeiden dat het oké is om niet oké te zijn en dat medicijnen hen hebben geholpen om hun beste leven te leiden.

het is oké om niet oké te zijn
het is oké om niet oké te zijn

Velen bedankten Milano ook voor haar moed en haar pogingen om het stigma te beëindigen.

dapper-1
dapper-1

Sommige beroemdheden steunden ook Milano.

Actrice Jodie Sweetin (die Stephanie Tanner speelde in Full House) merkte op dat ze problemen heeft met haar serotoninespiegels en daarvoor medicijnen gebruikt, net als iemand voor hoge bloeddruk. Natalie Weaver, oprichter van Sophia's stem, becommentarieerde haar medicijnen en gebruikte de hashtag 'einde van het stigma'.

Rosie O'Donnell gaf ook commentaar en toonde wat liefde aan Milano.

beroemdheden
beroemdheden

Gegeneraliseerde angststoornis treft 6,8 miljoen volwassenen in de VS, maar minder dan de helft van de getroffenen wordt behandeld. Een van de belemmeringen voor toegang tot zorg is het stigma waarvan mensen vrezen dat ze op hen zullen rusten als ze worden behandeld voor een psychische stoornis of als de diagnose wordt gesteld.

Milano is vrij open met haar miljoenen volgers op sociale media. Eerder dit jaar liep de voormalige Charmed-actrice Covid-19 op en gaf updates over de symptomen die ze ervoer. In augustus plaatste ze een video op Twitter waarop haar haaruitval als gevolg van het virus te zien is.

Milano schreef onlangs een boek, "Sorry Not Sorry", dat persoonlijke essays bevat over haar leven, carrière en humanitarisme. Het boek komt uit op 26 oktober 2021.

Aanbevolen: