Hier is waarom "Scream" van Michael Jackson de duurste muziekvideo ooit was

Inhoudsopgave:

Hier is waarom "Scream" van Michael Jackson de duurste muziekvideo ooit was
Hier is waarom "Scream" van Michael Jackson de duurste muziekvideo ooit was
Anonim

Als je de meest invloedrijke popster aller tijden bent, kun je met veel wegkomen. Michael Jackson had al acht megahitstudio-albums achter zich, waaronder natuurlijk de bestverkochte plaat aller tijden (Thriller), toen hij HIStory: Past, Present and Future, Book uitbracht I in 1995. " Scream", een duet met zijn zus Janet Jackson, verscheen op de tweede schijf van het album en werd het eerste nummer in geschiedenis debuteert in de top vijf van de Billboard Top 100.

Gewapend met meer cache dan wie dan ook op de planeet, en een zus op de baan die ook een superster is, kon Michael Jackson doen wat hij wilde als het ging om het maken van de muziekvideo voor " Schreeuw." And the sky was the limit - "Scream" kostte naar schatting $ 7 miljoen om te maken. Waar is al dat geld gebleven? We gingen op zoek. Dit is waarom "Scream" de duurste muziekvideo ooit is gemaakt.

10 De illusie van nul zwaartekracht

Ga je gang en kijk naar de "Scream"-video als je hem nog nooit eerder hebt gezien, of als je een opfriscursus nodig hebt - we wachten af. Het meest centrale kenmerk van de video was de illusie van zwaartekracht, waarbij het broer en zus paar ondersteboven dansten op het plafond van een ronddraaiend ruimteschip. Speciale effecten kosten een aardige cent, dus zorg ervoor dat ze er scherp en extreem realistisch uitzien, regisseur Mark Romanek moest uitgeven.

9 Het ruimteschip was eigenlijk 11 sets

Het bouwen van sets van hoge kwaliteit is niet goedkoop, en "Scream" had er elf nodig om de binnenkant van een futuristisch en duizelingwekkend roterend ruimteschip te creëren. Met $ 5 miljoen was het concept duur en gedurfd, maar het was wat Michael en zijn team wilden. Het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, en de stijl van het ruimtetijdperk heeft de latere video's van veel artiesten beïnvloed, waaronder TLC, Backstreet Boys, NSYNC en Britney Spears.

8 Het was op een belachelijk strakke deadline

Ken je het gezegde: "Je kunt er twee kiezen: snel, goed en goedkoop"? "Scream" was snel en goed … dus goedkoop kon het niet zijn. MJJ Productions stelde een deadline van vijf weken vanaf het moment dat ze hem benaderden tot het moment waarop de video zou moeten verschijnen. Filmproductie is al een dure beproeving, en om het snel te laten gebeuren, verdubbelden en verdrievoudigden de kosten voor elk element hun normale bedrag.

7 …En het ging overuren

Het is een beetje contra-intuïtief: je beta alt meer om iets sneller gedaan te krijgen, en als je verder gaat dan dat tijdsbestek, zou dat dan niet moeten betekenen dat het zal kosten… dichter bij wat het normale tijdsbestek zou hebben gekost? Als deze redenering je klopt, heb je waarschijnlijk nog nooit in filmproductie gewerkt. Het versnellen van de productie zal uw kosten aanzienlijk verhogen, en als u verder gaat, ziet u exponentieel meer dan wat u zou hebben betaald als u het in de eerste plaats op die tijdlijn had willen produceren. De video-opname duurde meerdere dagen, waardoor de kosten omhoogschoten.

6 Michael en Janet's entourages

Wanneer je het toppunt van roem bereikt dat deze twee hebben, mag je je besties op de loonlijst zetten voor vrijwel gewoon rondhangen. Het is een behoorlijk benijdenswaardig optreden! Michael en Janet Jackson wilden de morele steun van al hun naasten terwijl ze deze ontzagwekkende video maakten, en Michael en Janet Jackson krijgen wat Michael en Janet Jackson willen.

5 assistenten…en hun assistenten

Michael en Janet Jackson kunnen Michael en Janet Jackson niet zijn zonder een behoorlijk groot team assistenten. En al die assistenten hebben assistenten. En die assistenten… nou, je snapt het idee. Regie, garderobe, camera, licht, geluid, make-up, choreografie - elk van deze afdelingen had onafhankelijk tientallen medewerkers, dus de loonkosten voor de video waren astronomisch.

4 Gitaren breken

Het prijskaartje voor de gitaren die de Jacksons in deze video breken, zal iedereen met studieleningen recht in de buik slaan. Er was een schijnbaar eindeloze voorraad gitaren op de set voor de knallende stukjes in de video, en de rekening bereikte een hoogtepunt van (haal diep adem) $ 53.000.

3 De beste choreografie

Als je twee van de beste dansers aller tijden bent, heb je een topchoreografie nodig om volledig te kunnen pronken met je talent. Er waren vier choreografen nodig om 'Scream' te choreograferen. De Jacksons bedanken Travis Payne, LaVelle Smith Jr., Tina Landon en Sacha Lucashenko voor de energieke choreografie in deze video, en de choreografen ontvingen gezamenlijk $ 40.000 voor hun werk.

2 Michael en Janet's make-up

Voor $ 3.000 was Michael Jackson's make-up voor "Scream" een paar maanden duurder dan de huur van de meeste mensen, en die van Janet was meer dan het dubbele, met een kloksnelheid van $ 8.000. En dit is alleen voor hen om in zwart-wit te verschijnen! Maar we moeten het overhandigen aan visagist Klexius Kolby (geweldige naam trouwens): ze zien er moordend uit!

1 Visuele effecten

De op afstand bedienbare schermen in het futuristische ruimtevaartuig van Michael en Janet draaien tussen verschillende kunstwerken, waaronder Andy Warhol, Jackson Pollock en culturele sculpturen. Vergeet niet de videoschermen waarop elke broer of zus verschijnt, en het door de ruimte vliegende effect buiten het ruimteschip, en de animatie die overal wordt gebruikt. Alles bij elkaar waren de visuele effecten alleen al rond de $300.000.

Aanbevolen: