Hoe deze voormalige kinderster van Disney Darling haar hele fortuin verloor

Inhoudsopgave:

Hoe deze voormalige kinderster van Disney Darling haar hele fortuin verloor
Hoe deze voormalige kinderster van Disney Darling haar hele fortuin verloor
Anonim

Voordat Lindsay Lohan deed alsof ze een tweeling was en een Brits accent had in The Parent Trap, deed Hayley Mills het eerst. In 1961 speelde Mills twee zussen Susan en Sharon in de eerste versie van de film. Vanaf dat moment speelde ze in nog twee vervolgen van de film.

De Academy Award-winnaar speelde in zes films voor W alt Disney en werd een 'Disney Darling'. Sinds The Parent Trap speelde Mills in tal van shows, films en theaterproducties, waarvoor ze werd genomineerd en verschillende prijzen won, waaronder Golden Globes en BAFTA's.

Hayley Mills' laatste acteerkrediet was in 2019, maar ze is tegenwoordig geen begrip. Onlangs bracht Mills een nieuwe memoires uit met de titel "Forever Young", waarin ze vertelde over haar tijd als actrice, haar leven in Amerika en hoe het leven nu is. Dit is hoe Hayley Mills, voormalig kindsterretje, van Disney Darling haar hele fortuin verloor.

11 Vroege leven/Kindster

Hayley Mills is de dochter van Sir John Mills en Mary Hayley Bell. Mills was een Engelse acteur die in meer dan 120 films verscheen. Haar moeder was ook actrice en toneelschrijver. Haar zus, Julie, was een opklimmende actrice en haar broer, Jonathan, begon te regisseren, dus Hayley had de entertainmentbusiness door haar aderen stromen.

Haar eerste rol was in Tiger Bay met haar vader in 1959. Deze rol was succesvol en zorgde ervoor dat Mills haar eerste prijs won: een BAFTA voor de meest veelbelovende nieuwkomer in toonaangevende filmrollen. Na deze rol zag Bill Anderson, een W alt Disney-producent, haar werk in de film en zocht haar op, waardoor ze een nieuw leven voor haar creëerde bij Disney.

10 'The Parent Trap'

The Parent Trap is misschien wel de beroemdste rol van de 75-jarige en heeft haar beroemd gemaakt. In 1961 begon ze de rol die veel spin-offs en vervolgen zou uitlokken (met en zonder haar). Het was een van de meest succesvolle films van dat jaar, met een brutowinst van $ 25,1 miljoen aan de kassa en bereikte nummer 8 op de Amerikaanse Top 10-lijst. In een interview met FOX News verklaarde Mills dat "de hele film een fantastische ervaring was."

9 Hayley Mills' tijd met Disney

Voor The Parent Trap was de eerste rol van Mills bij Disney Pollyanna. Deze rol katapulteerde haar naar het sterrendom in de VS en leverde haar een speciale Academy Award op. Ze was de laatste persoon die de Juvenile Oscar won. Andere Disney-rollen waarin ze speelde zijn In Search of the Castaways in 1962, Summer Magic in 1963, The Moon Spinners in 1964 en That Darn Cat! in 1965.

In die tijd speelde ze in andere films met haar ouders en kreeg ze de rol in Lolita aangeboden, maar ze wees het af. Later wenste ze echter dat ze het had gedaan. Mills was misschien wel de meest populaire kinderactrice van die tijd. Toen ze opgroeide, verhuisde Mills weg van Disney en werd ze gecast in meer volwassen films.

8 Hayley Mills' post-Disney carrière

3504
3504

Vertrekkend van Disney en kinderachtige rollen, speelde Mills samen met haar vader in The Truth About Spring voor Universal. Het was matig populair. In 1966 speelde ze in The Trouble With Angels, wat een enorme hit werd. In hetzelfde jaar verzorgde ze de stem voor The Little Mermaid in The Daydreamer.

Ook in 1966 speelde de voormalige actrice in de veelgeprezen film, The Family Way, opnieuw met haar vader en Hywel Bennett. Hier ontmoette ze de regisseur van de film, Roy Boulting, met wie ze een romantische relatie begon.

Ze speelde vervolgens in Pretty Polly en maakte nog een film met Boulting, een thriller genaamd Twisted Nerve. In 1971 bundelden ze hun krachten opnieuw voor Mr. Forbush and the Penguins. Daarna speelde ze nog een paar films en in 1975, na het filmen van The Kingfisher Caper, stopte ze een paar jaar met de filmindustrie.

7 Roy Boulting en relaties

Na een ontmoeting met Boulting in 1966 tijdens een zakenlunch, begonnen hij en Hayly Mills te daten. Ze gingen uiteindelijk samenwonen en trouwden vijf jaar later. Het was erg controversieel omdat hij 33 jaar ouder was dan zij. Ze was niet langer de regerende tienerengel van Disney. Ze kregen samen één zoon, Crispian, en scheidden uiteindelijk in 1977. Toen ze met FOX News over hun relatie sprak, zei Mills: "Ik denk dat ik gewoon probeerde onafhankelijk te worden. Ik had een oudere, oudere man nodig, denk ik, om te helpen Ik geef zin aan mijn leven. Ik stond er alleen voor. Ik verliet Disney en ik wilde onafhankelijk zijn van mijn ouders. Maar al deze dingen waren, denk ik, onbewuste redenen. De reden dat het mij uiteindelijk overkwam, is dat Ik werd verliefd op een opmerkelijke man. Dat was het."

Mills had na Boulting nog twee andere partners en had nog een zoon met acteur Leigh Lawson. Momenteel is Mills' partner acteur en schrijver Firdous Bamji, met wie ze in 1997 begon te daten. Hij is 20 jaar jonger dan zij.

6 Stage Carrière

klea-blackhurst-and-hayley-mills-in-party-face-at-city-center-stage-ii-photo-by-jeremy-daniel
klea-blackhurst-and-hayley-mills-in-party-face-at-city-center-stage-ii-photo-by-jeremy-daniel

Naast het verlichten van het scherm in film en televisie, deed Mills ook aan theater. Haar eerste optreden was in 1969 in Peter Pan, waar ze de jongen speelde die nooit is opgegroeid. Ze bleef gedurende haar hele carrière schitteren in vele toneelstukken en musicals, waaronder The Importance of Being Earnest, The King And I (tweemaal), Hamlet en meer. Haar laatste stage krediet was 2018. Mills heeft vele nationale tours en off-Broadway shows gedaan en zelfs een Theatre World Award verdiend.

5 TV heropleving

Ongeveer een decennium nadat hij een pauze had genomen van de entertainmentbusiness, keerde Mills terug naar acteren in de Britse tv-miniserie The Flame Trees of Thika. Deze rol werd goed ontvangen en moedigde haar aan om tv-acteren voort te zetten. Ze maakte later twee optredens op The Love Boat. Mills werd terug verwelkomd door Disney en vertelde een aflevering van The Wonderful World of Disney, waardoor ze weer meer rollen bij het bedrijf kreeg. Ze hernam haar haar rol als Sharon en Susan voor The Parent Trap II, The Parent Trap III en Parent Trap: Hawaiian Honeymoon. In 1998 ontving ze de Disney Legends Award. Mills speelde verder in vele andere tv-rollen.

4 Hayley Mills' latere carrière en leven

Hayley Mills is blijven acteren, maar is buiten de schijnwerpers gebleven. Ze was doorgegaan met het schrijven en bewerken van boeken voordat ze haar eigen boeken uitbracht. De voormalige actrice kreeg in 2008 de diagnose borstkanker. Ze onderging een operatie en chemotherapie, maar stopte er kort daarna mee vanwege ernstige bijwerkingen. Hoewel haar laatste filmcredit in 2011 was, stond Mills nog steeds op het podium in Party Face in 2018 en maakte ze deel uit van de hoofdcast van de show, Pitching In.

3 Haar memoires, 'Forever Young'

Toen FOX News haar vroeg waarom ze ervoor koos om de memoires nu uit te brengen, zei ze dat ze kinderen en kleinkinderen heeft die ze ook haar verhalen wil vertellen. Ze wil dat iedereen weet dat ze W alt Disney "kende en liefhad". Volgens de beschrijving op de Barnes & Noble-website praat "Forever Young" over "persoonlijke herinneringen uit haar legendarische jeugd, opgroeien in een beroemd acteergezin en een Disney-kindster worden, proberend op te groeien in een wereld die wilde dat ze blijf voor altijd jong." Gesigneerde exemplaren zijn beschikbaar voor $30.

2 Hoe Hayley Mills haar hele fortuin verloor

Ondanks dat Hayley Mills als kind in talloze rollen speelde, merkte ze dat ze op 21-jarige leeftijd bijna berooid was, waarover ze in haar memoires vertelde. Ze kocht een Franse villa kort na haar 18e verjaardag, maar de Britse belastingdienst belastte haar inkomsten zwaar met 91 procent, waardoor ze bijna niets meer had, na bijna tien jaar hard werken."Ik voelde het bloed uit mijn gezicht wegtrekken", zei ze.

Ze kreeg later te horen dat het hoge belastingtarief bedoeld was om de Inland Revenue Service te helpen Engeland na de Tweede Wereldoorlog weer op te bouwen. Ze kreeg het advies om haar advocaat of vader aan te klagen, maar koos ervoor om geen van beide te doen. Mills diende een fiscaal beroep in, maar de rechter oordeelde tegen haar. Ze ging in beroep tegen de uitspraak en verloor opnieuw. Uiteindelijk oordeelde de Master of the Rolls dat het geld van haar was.

Helaas ging het House of Lords twee jaar later in beroep tegen de uitspraak en schoot het voorgoed neer. Ze verloor uiteindelijk tot 2 miljoen pond, wat vandaag ongeveer $ 17 miljoen zou zijn.

1 Haar gevoelens erover

Ze vertelde The Los Angeles Times: "Ik heb het nooit gezien. Ik wist dat het er was en op een dag zou ik het hebben, maar het was gewoon een soort droom, en op een dag was de droom verdwenen. Af en toe,,Ik denk: het was leuk geweest als ik de vrijheid had gehad om nee te zeggen." In haar boek schreef ze dat ze rouwde om het verlies van de vrijheid die het geld haar zou hebben gegeven, maar niet om het geld zelf.

Aanbevolen: