Heeft Dua Lipa DaBaby in de schaduw gesteld tijdens het vieren van de 'zwevende' mijlpaal?

Heeft Dua Lipa DaBaby in de schaduw gesteld tijdens het vieren van de 'zwevende' mijlpaal?
Heeft Dua Lipa DaBaby in de schaduw gesteld tijdens het vieren van de 'zwevende' mijlpaal?
Anonim

Grammy-winnaar Dua Lipa bedankte mede-'Levitating'-songwriters en producers terwijl het nummer een nieuwe mijlpaal viert, maar Dababy is van de aftiteling geschrapt.

Het was een jaar van non-stop succes voor de Engelse zangeres, waar zelfs de wereldwijde pandemie de ster er niet van kon weerhouden haar gigantische album over de hele wereld te promoten. Het enorme succes van Future Nostalgia resulteerde in tien nummers die naar de radio werden gestuurd. Maar één nummer heeft een blijvende kracht die maar weinig artiesten in hun professionele leven tegenkomen.

Aanvankelijk verschenen als een solo-uitje van de ster na de release van het album, werd "Levitating" opnieuw opgenomen met rapper DaBaby en uitgebracht als de derde single in de VS. Ondanks de daaropvolgende release van "We're Good" en "In Love Again", lijkt het erop dat het publiek nog steeds contact maakt met "Levitating", aangezien het nummer net 48 weken in de Billboard Hot 100-hitlijsten heeft gestaan. En als dat niet al indrukwekkend is, heeft het nu 35 weken in de Top 10 doorgebracht, waardoor Lipa de eerste vrouwelijke artiest in de geschiedenis is die 35 weken in de Billboard Hot 100's Top 10 heeft doorgebracht.

Maar het nummer is niet onomstreden. Lipa heeft afstand genomen van DaBaby na zijn homofobe opmerkingen tijdens zijn optreden bij Rolling Loud, waarin hij verklaarde: "Ik ben verrast en geschokt door de opmerkingen van DaBaby. Ik herken dit echt niet als de persoon met wie ik werkte."

Eagle-eyed fans zullen merken dat sinds de update van de Billboard-hitlijsten op 28 augustus alleen Lipa is gecrediteerd als artiest op "Levitating", terwijl DaBaby nog steeds last heeft van de gevolgen van zijn homofobe opmerkingen.

Op Instagram plaatste Lipa maandagavond een Chart Data-tweet om de mijlpaal aan te kondigen. Ze ondertitelde de post met "onwerkelijk ~ dankbaar dat ik dit nummer heb gemaakt met enkele van mijn favoriete mensen op planeet aarde @icoffeejr @sarahhudsonxx @the_koz- maar dit nummer zou niets zijn geweest zonder jullie!! Ik hou van jullie BEDANKT!! !!! 35 WEKEN IN DE TOP 10" vergezeld van drie emoji's met witte harten.

Ze voegde dezelfde afbeelding toe aan haar Instagram-verhaal en voegde eraan toe: "35 weken is 8 maanden - ik kan dit niet geloven!" evenals een Warner Records-certificeringsupdate dat Levitating nu vier keer platina was.

In haar dankwoord waren songwriter Sarah Hudson en producers Clarence Coffee Jr. en Stephen Kozmeniuk opgenomen. Maar fans van Dababy merkten snel op dat hij afwezig was in haar post.

De twee meest gelikete reacties waren: "Vergeet DaBaby cmon niet" en "DaBaby droeg", waarna hij bedankt moest worden omdat zijn versie van het nummer drie keer meer wordt afgespeeld dan het origineel.

Maar een fan kwam snel tot haar verdediging en schreef: "Ze tagt Dababy niet, toch? Dat is ze niet, dus dit betekent duidelijk dat het haar lied is zonder hem."

Het lijkt erop dat Dua Lipa deze overwinning helemaal voor zichzelf opeist.

Aanbevolen: