Mark Cuban's vrouw is de reden dat hij zich niet kandidaat heeft gesteld voor het presidentschap, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Mark Cuban's vrouw is de reden dat hij zich niet kandidaat heeft gesteld voor het presidentschap, hier is waarom
Mark Cuban's vrouw is de reden dat hij zich niet kandidaat heeft gesteld voor het presidentschap, hier is waarom
Anonim

Mark Cuban is een van de meest succesvolle Amerikaanse ondernemers van vandaag met een zakelijke portfolio die alles omvat, van ruimtevaart-, medische, technische en entertainmentbedrijven tot de Dallas Mavericks. Hij is toevallig ook een behoorlijke beroemdheid en dient als een 'haai' op NBC's Shark Tank (dezelfde show die hem aanvankelijk laagdrempelig maakte). In de loop der jaren is Cuban een van de meest populaire persoonlijkheden van de show geworden (het gerucht gaat dat ondernemers ook om meer geld begonnen te vragen toen hij langskwam). Hoe druk hij het tegenwoordig ook heeft, Cuban heeft echter nog andere ambities, voornamelijk politiek. Sterker nog, hij is niet helemaal tegen het idee om in 2024 naar het hoogste ambt van het land te gaan. Voordat hij zich echter als kandidaat kon inschrijven, lijkt het erop dat Cubaan eerst zijn vrouw, Tiffany Stewart, zou moeten overtuigen.

Wie is Tiffany Stewart?

Cuban en Stewart zijn al samen sinds 1997, en ontmoetten elkaar voor het eerst in een sportschool waar ze graag trainden. En zelfs nadat Cuban zijn bedrijf Broadcast.com met succes aan Yahoo had verkocht voor een coole $ 5,7 miljoen, koos Stewart ervoor om standvastig te blijven, haar baan in de verkoop te behouden en een bescheiden Honda naar het werk te rijden. Tegelijkertijd drong ze er ook op aan dat zij en Cuban in feite 'middenklasse'-mensen zijn, zelfs nadat ze verhuisden naar een 24 000 vierkante meter groot herenhuis in Dallas.

In het begin van hun relatie leek het er ook niet op dat Cuban en Stewart plannen hadden om op korte termijn in het huwelijksbootje te stappen. In 2002 vertelde Cuban ook aan The New York Times: "Het is zo'n serieuze verbintenis." Slechts twee jaar later trouwde het paar echter tijdens een privéceremonie in Barbados. Vandaag de dag zijn Cuban en Stewart nog steeds gelukkig getrouwd. Ze zijn ook trotse ouders van drie kinderen. Zolang ze samen zijn, blijft Stewart liever uit de schijnwerpers. En hoewel ze zelden interviews geeft, weten degenen in de binnenste cirkel van het paar dat Stewart veel invloed uitoefent op de besluitvorming van Cuban. Dit is vooral het geval als het gaat om zijn politieke plannen.

Hij was een paar keer bijna president geworden

Gedurende zijn hele carrière heeft Cuban overwogen om minstens twee keer president te worden. De eerste keer was in 2016 en de miljardair vertelde zelfs aan CNBC: "Als ik als een Dem liep, weet ik dat ik Hillary Clinton zou kunnen verslaan. En als ik het tegen [Donald] Trump was, zou ik hem verpletteren. Geen twijfel daarover." Cuban besloot uiteindelijk echter Hillary Clinton te steunen. Later dacht Cuban er ook aan om in 2020 een politieke campagne te lanceren nadat hij steeds kritischer was geworden over Trump.

Hij dacht zelfs dat hij zich als onafhankelijke kandidaat zou kandidaat stellen (hij is niet dol op het tweepartijenstelsel van het land). Nadat zijn team echter projecties had uitgevoerd, realiseerde Cuban zich dat hij dat niet zou moeten doen. "In een triootje tussen mij, Biden en Trump, domineerde ik de onafhankelijke stemming - ik kreeg ongeveer 77 procent van het en was in staat om wat stemmen weg te nemen van Donald en sommige stemmen van Biden. Maar in totaal kon ik maar 25 procent krijgen', onthulde hij tijdens een toespraak op de podcast van voormalig Obama-functionaris David Axelrod, The Axe Files. "Van elke kant, kruistabel, noem maar op, ik liet het op elke manier analyseren en onderzoeken, geprojecteerd, en ze konden me maar tot 25 procent zien stijgen. Daarom ben ik er niet verder op ingegaan.”

Wat vindt Tiffany Stewart echt van de politieke ambities van Mark Cuban?

Op dit moment sluit Cuban het idee om in 2024 president te worden niet volledig uit, hoewel hij er eerst van moet worden overtuigd dat hij de beste persoon voor de baan is. "Ik zou het niet alleen doen om het te doen", vertelde Cuban in januari aan Brandon "Scoop B" Robinson. “Ik zou het alleen doen als ik dacht dat ik de juiste persoon was. We hebben tijd, dus er zijn ook een heleboel andere gekwalificeerde mensen.”

Als je goede vrienden vraagt, zoals Barbara Corcoran, mede Shark Tank-'haai', is er absoluut geen kans dat Cubaan ooit naar kantoor gaat, aangezien Stewart hem ook niet wil. “Ik zal je vertellen wie ik echt geloof, [Cubaanse] vrouw [Stewart]. Toen ik ongeveer zes maanden geleden in Dallas naar zijn 60e verjaardag ging, was Marks vrouw de persoon die ik het meest wilde zien en ik zei tegen haar: 'Ga je Mark president laten worden?', merkte Corcoran op terwijl hij met de echte landgoedvereniging NYRAC. “En ze zei: ‘Absoluut niet!’ En ik geloof haar. En dat is wat ik denk dat het echte antwoord is.”

In het verleden heeft Cuban toegegeven dat zijn familie tegen het idee was dat hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap. Ze houden er niet van hoeveel stress een politieke campagne op het gezin zou leggen. En hoewel Cuban zelf heeft gezegd dat een presidentiële run in 2024 "hoog, hoogst, hoogst onwaarschijnlijk" is, is deze miljardair ook van mening dat je nooit nooit moet zeggen. Tijdens een gesprek met WFAA legde Cuban uit: "Ik ben een ondernemer. Ik houd mijn deuren altijd open.” Stewart ziet de dingen waarschijnlijk anders.

Aanbevolen: