Robert De Niro's zoon, Elliot, was betrokken bij de Special Olympics en fans wisten het niet eens

Inhoudsopgave:

Robert De Niro's zoon, Elliot, was betrokken bij de Special Olympics en fans wisten het niet eens
Robert De Niro's zoon, Elliot, was betrokken bij de Special Olympics en fans wisten het niet eens
Anonim

In Hollywood is Robert De Niro een geliefde wiens legendarische carrière helemaal teruggaat tot de jaren 60. Als acteur is hij een groot succes en wordt hij geprezen voor zijn prestaties in films als The Score, The Untouchables, Backdraft, Cape Fear, Goodfellas, The Godfather: Part II en meer recentelijk Silver Linings Playbook (die De Niro won een Oscar).

Nu De Niro bijna jaar na jaar in films verschijnt, is het nogal gemakkelijk om te vergeten dat deze Oscar-winnende acteur ook een toegewijde familieman is met zes kinderen. Nog interessanter, een van de Elliots van zijn zoon, had ook deelgenomen aan de Special Olympics.

Wie is Elliot De Niro?

Elliot is de zoon van De Niro uit zijn tweede huwelijk met actrice en filantroop Grace Hightower. De Niro en Hightower gingen in 2018 uit elkaar, bijna 20 jaar nadat De Niro voor het eerst de scheiding aanvroeg van zijn tweede vrouw. Destijds was er ook een vervelende voogdij over Elliot en ondanks alles wat er gaande was, bracht De Niro zoveel tijd door met zijn jongste zoon als hij kon. "Hij zou een ontmoeting met mij afbreken als hij naar Elliot moest gaan", vertelde Chuck Low, een vriend van De Niro en een parttime acteur ooit aan People.

Toen ze in 2018 hun splitsing aankondigden, benadrukte De Niro dat de prioriteit van het paar toegewijde ouders zou blijven voor hun twee kinderen (Elliot heeft een jongere zus genaamd Helen Grace). "Grace en ik hebben samen twee prachtige kinderen", zegt De Niro in een verklaring. “Ik eer Grace als een geweldige moeder en vraag om privacy en respect van iedereen terwijl we onze rol als partner in het ouderschap verder ontwikkelen. Het is onduidelijk wie op dit moment de onmiddellijke voogdij over Elliot en Helen Grace had.

Robert De Niro heeft onthuld dat Elliot autisme heeft

De Niro deed deze onthulling over Elliot in 2016, rond de tijd dat hij van plan was een vertoning te houden van Andrew Wakefields documentaire Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe op het Tribeca Film Festival. Volgens de acteur manifesteerde de aandoening zich nadat Elliot een BMR-vaccin had gekregen. Tijdens een interview met Telegraph zei de Oscarwinnaar dat zijn zoon "van de ene dag op de andere veranderde" na zijn inenting.

Dit was in wezen de aanleiding voor De Niro om de film van Wakefield te steunen. "Grace en ik hebben een kind met autisme", legt de acteur uit in een verklaring. "En we geloven dat het van cruciaal belang is dat alle problemen rond de oorzaken van autisme openlijk worden besproken en onderzocht."

Nadat de documentaire veel controverse in de wetenschappelijke gemeenschap had veroorzaakt, nam De Niro echter de beslissing om de documentaire van het festival te halen. Dat gezegd hebbende, verscheen hij in de Today-show en zei: "Er is veel informatie over dingen die gebeuren met de CDC, de farmaceutische bedrijven, er zijn veel dingen die niet worden gezegd. Ik, als ouder van een kind met autisme, maak me zorgen.” De Niro maakte ook duidelijk dat hij niet helemaal tegen vaccins is. "Ik wil veilige vaccins", benadrukte hij.

Elliot is een trotse deelnemer aan de Special Olympics

Het blijkt dat Elliot een behoorlijk sportman is, die al sinds zijn jeugd actief is in tennis. En als je het aan De Niro vraagt, gaan de voordelen van de sport voor zijn zoon verder dan het fysiek fit houden van Elliot. "Het vinden van dingen voor kinderen om te doen is een moeilijk onderdeel van de hele situatie met ouders van kinderen met speciale behoeften", legde de acteur uit in een videopresentatie voor de Special Olympics. “[Tennis spelen] helpt hem. Hij is zelfverzekerder als hij ziet dat hij hier ook echt goed in is. Dat is de beste zelfmotivator die iemand kan hebben.”

Toegegeven, Elliot hield eerst niet echt van tennis. Maar nu is hij er echt goed in geworden en nog belangrijker, hij is trots op wat hij op het veld heeft weten te bereiken. "Om in zichzelf te slagen en ze die motivatie te geven, dat vertrouwen te weten wie ze zijn", legde Hightower uit. "Als ze dat hebben, kunnen ze zoveel."

Samen met zijn beste vriend, Max Richter, heeft Elliot deelgenomen aan de Special Olympics en wordt hij genoemd als een van de 50 Game Changers van de organisatie. "Special Olympics verandert het spel voor atleten zoals Elliot en Max over de hele wereld, verbetert hun gezondheid en welzijn en bouwt hun zelfvertrouwen op, door gebruik te maken van de krachten van sport en vriendschap", zei Stacey Hengsterman, president en CEO van Special Olympics New York. een verklaring. "We zijn trots en zo dankbaar om met Grace samen te werken om de mogelijkheid te bieden van Special Olympics-programmering voor atleten met intellectuele verschillen in heel New York."

Op dit moment zijn de voorbereidingen al aan de gang voor de Special Olympics USA Games in Orlando in 2022. En al vanaf nu kunnen fans van het evenement al in contact komen met hun favoriete atleten via de nieuw gelanceerde app, die beschikbaar is in zowel de Apple Store als de Google Play Store. Hoewel het onduidelijk is of Elliot de wedstrijden van volgend jaar zal bijwonen, is het veilig om te zeggen dat hij vanaf de zijlijn vrolijk zal juichen als hij niet zelf op het veld staat.

Aanbevolen: