Deze geliefde SNL-ster hielp bij het creëren van 'South Park' en fans wisten het niet eens

Inhoudsopgave:

Deze geliefde SNL-ster hielp bij het creëren van 'South Park' en fans wisten het niet eens
Deze geliefde SNL-ster hielp bij het creëren van 'South Park' en fans wisten het niet eens
Anonim

Het enorme succes van South Park is bijna volledig te danken aan Matt Stone en Trey Parker. Dat v alt niet te ontkennen. De animatieshow van Comedy Central, die is ontstaan uit een afkeer van filmmaken, is vanaf de eerste dag gevormd door Matt en Trey. Het is hun visie, hun verwrongen gevoel voor humor, hun stemmen en hun unieke filosofische overpeinzingen die de show tot een absolute hit hebben gemaakt.

Er is echter al jaren een geheime speler in het South Park-team en fans weten het niet eens. De waarheid is dat een van Saturday Night Live's meest geliefde sterren/schrijvers in het geheim op South Park heeft geschreven. Hij heeft Matt en Trey geholpen bij het maken van enkele van de beste afleveringen van de serie en hij heeft nooit de eer gekregen. En die man is… Bill Hader.

Bill Hader is jarenlang het geheime wapen van South Park geweest

In 2009 werd Saturday Night Live-ster Bill Hader aangetrokken als creatief adviseur voor South Park vanwege zijn persoonlijke vriendschap met Matt Stone. Vanwege Bill's soortgelijk gevoel voor humor en reputatie op de NBC-schetsshow, werd hij gevraagd om zich bij de schrijverskamer te voegen en zelfs met het team op retraite te gaan. Het was tijdens zijn eerste retraite waar Bill hielp bij het maken van een van South Park's meest iconische afleveringen, de Kanye West-parodie-aflevering "Fishsticks". Dit leidde er uiteindelijk toe dat hij een Emmy won voor het schrijven in de serie.

Tegen 2011 werd Bill een volwaardige producer en schrijver van de show, evenals de stem van verschillende secundaire personages zoals Farmer nummer 2. Bill was direct verantwoordelijk voor seizoen 15 afleveringen "City Sushi" en "You word oud". Vanwege zijn ongelooflijk drukke schema mocht Bill weer in de schrijverskamer komen zoals zijn andere banen dat toestonden. Dit betekende dat hij sporadisch aan South Park werkte. Zijn impact op de show is echter onmiskenbaar, aangezien hij verantwoordelijk is geweest voor het maken van de verhalen voor afleveringen als "Let Go, Let Gov" en "World War Zimmerman".

Bill denkt dat South Park erg lijkt op Saturday Night Live

Tijdens een interview op de podcast van Chris Hardwick in 2013 legde Bill uit hoe het is om aan South Park te werken en hoe de briljante maar smerige animatieshow een paar enorme overeenkomsten heeft met Saturday Night Live.

"[On] South Park Ik doe niet veel zwaar werk. Het zijn echt die jongens. [Hun schrijvers] helpen ze gewoon met hun idee. De druk ligt echt op hen, "zei Bill in het interview met Chris Hardwick. "Ik kom om 10 uur binnen. Het is echt geweldig, je komt om 10 uur in de kunst en ze zullen zeggen: 'Oké, dus we hebben deze drie scènes in act 1, deze drie scènes in act 2, en we weten dat we willen om te eindigen met deze scène. Dus, hoe komen we van deze scène naar deze scène? Laten we het daarover hebben.' En dan bedenk je een soort van drie of vier scènes die de plot een beetje in beweging brengen en wat er dan meestal gebeurt, is dat je om 13.00 uur vertrekt en de volgende dag om 10.00 uur binnenkomt en alles waar je het over had is volledig geanimeerd. Het is allemaal gedaan. Dat doen ze [snel]."

Het lijkt erop dat niet alleen fans onder de indruk zijn van hoe Matt en Trey South Park schrijven, dat meestal binnen een week wordt geschreven, geanimeerd, bewerkt en uitgezonden. Gezien het extreem strakke schema waarmee Matt en Trey werken, is het logisch dat ze naar een Saturday Night Live-schrijver zijn gegaan om hen te helpen. Bill Hader is niet alleen een hilarische kerel met een echt gevoel voor komedie, maar hij kan ook werken met extreem strakke deadlines, aangezien elke aflevering van SNL, zoals South Park, altijd binnen een week klaar is.

In hetzelfde interview beweerde Bill dat zijn ervaring met het werken met Matt en Trey niet verschilt van de maker van SNL, Lorne Michaels, van wie sommigen beweren dat hij een sekteleider is. De meeste showrunners/showmakers trekken zich terug zodra hun project succesvol is geworden. Ze hebben ongelooflijk uitdagende uren gestoken en dingen doorgegeven aan hun getrainde personeel en dingen gewoon een beetje overzien. Maar dit is niet het geval voor Lorne Michaels of Matt Stone en Trey Parker. Ze zijn altijd aanwezig, altijd betrokken bij hun product en zorgen ervoor dat alle andere schrijvers op dezelfde lijn zitten.

"Ze slaan elke week met hun hoofd tegen een muur om het te laten werken. En daarom is het goed," legde Bill uit.

Een van de andere redenen waarom South Park zo geweldig is, volgens Bill, is dat de schrijverskamer klein is. Ze hebben ook niet veel tijd om over grappen na te denken. Ze willen gewoon dingen doen waar ze in eerste instantie om moeten lachen en gaan ervoor.

"Het is altijd zo geweest, hoe komen we terug naar die plek waar we op de middelbare school zaten. Zoals de grappigste die ik ooit in mijn leven ben geweest, was op de middelbare school in de lunchroom met mijn vrienden."

Dit is iets dat Bill en de andere schrijvers op South Park elke week proberen te creëren. En het is duidelijk dat, omdat Bill in het team zit, de makers van South Park dat doel veel gemakkelijker kunnen bereiken dan wanneer ze niet een van de meest geliefde sterren van Saturday Night Live hadden ingehuurd.

Aanbevolen: