Hoe de netto waarde van Wesley Snipes kelderde en hoeveel hij nog over heeft vandaag

Inhoudsopgave:

Hoe de netto waarde van Wesley Snipes kelderde en hoeveel hij nog over heeft vandaag
Hoe de netto waarde van Wesley Snipes kelderde en hoeveel hij nog over heeft vandaag
Anonim

Wesley Snipes werd al snel een van de grootste acteurs in de VS in de jaren '90, dankzij het succes van zijn doorbraakrol in de Major League van 1989 met Charlie Sheen, Tom Berenger en Margaret Whitton. Het succes van de film aan de kassa hielp de 59-jarige aan een hoop acteeroptredens, die duidelijke tekenen leken te hebben getoond dat Snipes een veelgevraagde acteur was geworden.

Ergens tijdens zijn triomfantelijke run in Hollywood merkte de in Florida geboren Blade-ster dat hij meer krantenkoppen haalde voor zijn gedrag dan voor zijn films, die tegen het einde van de jaren '90 waren veranderd van zeer geliefd in verscheurd door filmcritici, die het gevoel hadden dat Snipes zijn winnende touch was kwijtgeraakt.

Na een reeks flops aan de kassa, werd hij uiteindelijk op de zwarte lijst gezet vanwege beweringen dat hij moeilijk was om mee te werken op de set, samen met beweringen dat hij vaak slecht sprak over Hollywood en zijn politiek. En om het nog erger te maken, kreeg hij uiteindelijk gevangenisstraf voor belastingontduiking. Dus hoeveel is Snipes vandaag waard?

Wat we weten over de inkomsten van Wesley Snipes

Het lijdt geen twijfel dat Snipes een fortuin verdiende met zijn filmcarrière. Hoewel hij speelde in talloze films die niet zo goed presteerden aan de kassa, trok Snipes wel een groot publiek naar enkele van zijn andere films, waaronder de Blade-serie.

De eerste aflevering, uitgebracht in 1998, verdiende maar liefst $ 130 miljoen wereldwijd, wat niet slecht was voor een acteur die op dat moment in zijn carrière in zoveel flops was verschenen, het leek alsof fans niet hadden gegeven nog niet op Snipes - vooral nu hij een half vampier, half sterfelijke superheld speelde.

Vandaag de dag is Snipes iets meer dan $ 10 miljoen waard, volgens Celebrity Net Worth, en het grootste deel van zijn inkomsten komt voort uit zijn carrière op het grote scherm.

Gedurende de jaren '90 was Snipes erg luidruchtig door te zeggen dat hij niet de gemakkelijkste tijd had om als acteur in Hollywood te werken. Tijdens een interview met journalist Jae-Ha Kim was hij onvermurwbaar om geen rollen op zich te nemen om minder verlossende personages te spelen, puur vanwege zijn huidskleur.

"Ik denk dat sommige mensen mijn opmerkingen over het niet willen doen van 'stereotypische' rollen, kunnen verwarren met het nooit meer accepteren van een rol als bendelid of drugsbaron", zei hij. "Dat is niet waar, want als een geweldige rol opduikt en hij is toevallig een pooier, ik zal het doen. Er zijn zoveel scripts waarin Afro-Amerikanen waardeloze mensen portretteren omdat het wordt geaccepteerd, en de rollen hebben geen verlossende waarde."

The Demolition Man vervolgde: Het is een beetje vergelijkbaar met de analogie van mooie vrouwen in Hollywood die delen aangeboden krijgen waar ze zich uitkleden of in feite window dressing zijn. Ik wil niet dat vooroordelen ooit acceptabel en de norm worden, omdat het niet zo is.'

Hoewel zijn opmerkingen destijds nogal controversieel werden geacht, was Snipes - die op dat moment op het hoogtepunt van zijn carrière was - in staat om solide rollen te verwerven in films als Sugar Hill en Jungle Fever.

Maar er wordt aangenomen dat zijn opmerkingen over stereotypering als acteur misschien niet zo goed bij Hollywood-executives zijn terechtgekomen.

Hoe Snipes een deel van zijn fortuin verloor

In 1991 werd Snipes ten onrechte racistisch lastiggevallen door een politieagent uit Los Angeles, die naar verluidt op zijn nek knielde en een pistool tegen zijn hoofd hield nadat de auto waarin hij reed als gestolen was opgegeven.

Later werd echter onthuld dat het voertuig was verhuurd door het productiebedrijf van Snipes en ten onrechte werd gemeld, en hoewel er excuses werden aangeboden, was de vader van vijf razend door de beproeving die hij vasthield een persconferentie een paar dagen later.

Sommigen denken dat het incident ertoe heeft bijgedragen dat hij minder rollen kreeg in Los Angeles. En hoewel hij hier en daar nog steeds voor films was gecast, werden de meeste negatief beoordeeld en fel bekritiseerd.

Snipes kreeg ook een gevangenisstraf voor belastingontduiking, die neerkwam op $ 7 miljoen. Hij werd in 2008 veroordeeld tot drie jaar achter de tralies en kreeg een boete van $ 5 miljoen voor het vrijwillig nalaten om miljoenen dollars aan belastingaangiften in te dienen. Zijn straf begon in 2010 en hij werd vrijgelaten in april 2013.

Sprekend met The Guardian over zijn tijd in de slammer, deelde hij: Ik hoop dat ik er een beter mens uit ben gekomen.

Ik kwam eruit als een duidelijker persoon. Duidelijker over mijn waarden, duidelijker over mijn doel, duidelijker over mijn relatie met mijn voorouders en de grote god en de grote godin hierboven, en duidelijker over wat ik ooit zou gaan doen Ik had mijn vrijheid terug.”

Aanbevolen: