Waarom Jerry Seinfeld zich ergert aan New York City

Inhoudsopgave:

Waarom Jerry Seinfeld zich ergert aan New York City
Waarom Jerry Seinfeld zich ergert aan New York City
Anonim

Sommige van de grappigste komieken aller tijden zijn ofwel uit New York gekomen, werken daar momenteel of hebben hun carrière aan de stad te danken. Dit omvat de romantisch complexe schrijver Fran Lebowitz, The King Of All Media Howard Stern, David Letterman, Mel Brooks, Jackie Gleason, Whoopi Goldberg, Eddie Murphy, wijlen Joan Rivers, Amy Schumer, Tracy Morgan, Bill Maher, Jay Leno, en, natuurlijk, de co-creators van Seinfeld Larry David en Jerry Seinfeld.

Maar hoewel Jerry Seinfeld een heel duidelijke liefde heeft voor de stad en de mensen van New York, is hij ook open geweest over hoe hij het ronduit irritant vindt. In tegenstelling tot de meeste geboortesteden, wekt New York zowel felle loyaliteit en trots als een vaak nog dominantere minachting op. Dit is iets wat Jerry omarmt. Dit is waarom…

Waarom Jerry Seinfeld New York City ongelooflijk vervelend vindt

In 2007, voor de nachtelijke oorlog tussen Conan O'Brien en Jay Leno, presenteerde Conan Jerry Seinfeld in zijn show. Hier legde Jerry uit waarom New York City absoluut vervelend is voor hem en eigenlijk voor iedereen die daar woont. Maar dat betekent niet dat het niet goed is voor zijn act…

"Je hebt gezegd, het is beroemd, het is veel geciteerd, dat New York City, Manhattan, goed is voor komieken. Het is goed voor komedie. Wat is de theorie daarachter?" Conan vroeg Jerry tijdens zijn show.

"Mhm. Mhm. Irritatie is goed voor komedie", reageerde Jerry. "En alles in New York is irritant."

Voordat Jerry kon uitleggen waarom het publiek in gejuich en applaus losbarstte. Natuurlijk, op dit punt in Conan's carrière, was zijn show gebaseerd in New York en bestond zijn publiek voornamelijk uit New Yorkers. Dus ze wisten natuurlijk al wat Jerry probeerde te bereiken voordat hij het deed.

"Vroeger hield ik van dit ding over hoe wanneer je in New York bent en je zit achterin de taxi en je door het glas kijkt, het lijkt alsof het op tv gebeurt. En wat de man ook is denk je, 'Oh, nou, hij is een taxichauffeur, ik weet zeker dat hij weet wat hij doet.' Je denkt niet bij jezelf: 'Hij gaat me vermoorden'. Het lijkt niet echt. En je vertrouwt. Je ziet de vergunning en je vertrouwt het. Ook al zijn veel van de letters als elementen van een andere planeet of iets. Maar je vertrouwt in New York gewoon dat taxichauffeurs weten wat ze doen. Maar het is heel vervelend dat je je leven in de handen van deze persoon legt die je niet kent. Je kent ze niet. Ze hebben nooit eerder hier geweest. En je zegt: 'Ik weet zeker dat hij weet wat hij doet'."

Natuurlijk kun je in elke stad gevaarlijke taxichauffeurs vinden, maar Manhattan staat er om bekend. Dit komt omdat het verkeer ronduit verschrikkelijk is op een goede dag. Je hebt overal voetgangers jaywalking. Toeristen, die totaal geen idee hebben waar ze heen gaan. Er zijn gevaarlijke fietsers die weven en door het verkeer schieten. De eenrichtingsstraten en doodlopende wegen zijn talrijk. En de algemene sfeer van de plaats is gewoon zo chaotisch.

Maar taxi's zijn niet het enige dat Jerry irritant vindt aan New York en dat is iets wat hij grondig heeft onderzocht in zijn komedie.

Het grootste deel van Jerry's carrière ging over New York

Jerry werd geboren in New York en de oorsprong van zijn stand-upcarrière vindt daar plaats. Het is dus volkomen logisch dat zoveel van zijn komedie zich in de stad afspeelt. Aangezien Jerry bekend staat als een observerende komiek, is het nog duidelijker waarom hij zoveel aandacht besteedt aan alle verzwarende elementen van de stad en haar mensen. Hoewel zo veel van zijn vroege act daarover ging, is zijn beroemdste en meest geliefde bijdrage aan de entertainmentindustrie ook…

In de kern was Seinfeld van NBC een ode aan New York. Nu, geen prettige ode maar een realistische. Tenminste, gezien door de ogen van een komiek als Jerry Seinfeld. Natuurlijk, de dagelijkse neurose en narcistische persoonlijkheidskenmerken die door de personages in de show werden onderzocht, waren niet helemaal uniek voor New York, maar de stad dicteerde zeker veel van wat het was. New York was niet alleen het decor van Seinfeld, maar het gaf Jerry ook een canvas om al zijn irritaties op te schilderen. Elke afzonderlijke aflevering van Seinfeld beschreef op de een of andere manier Jerry's ware gevoelens over de stad door hoe zijn fictieve personage, George, Eliane, Kramer, of een van de ondersteunende personages erop reageerde of zich er doorheen bewoog.

Zelfs met Jerry's frustraties en komische observaties over de stad, blijft hij er een fervent voorstander van. Hij heeft daar niet alleen een van zijn huizen, maar hij doet ook regelmatig aan liefdadigheidsinstellingen in New York en schreef zelfs een veelgeprezen artikel in de New York Times om degenen die de stad tijdens de pandemie verlieten eraan te herinneren dat New York altijd terugkaatst van een tragedie. De stad en haar mensen zijn meedogenloos, vooral in het aangezicht van tegenspoed. En dat is zowel bewonderenswaardig als uiterst irritant.

Aanbevolen: