Waar komt de beroemde slogan van Matthew McConaughey vandaan?

Inhoudsopgave:

Waar komt de beroemde slogan van Matthew McConaughey vandaan?
Waar komt de beroemde slogan van Matthew McConaughey vandaan?
Anonim

Toen Matthew McConaughey voor het eerst in Hollywood begon, wist hij niet zeker of acteren het optreden was waar hij zich aan zou houden. In interviews noemde hij zijn allereerste film met echte gesproken regels -- 'Dazed and Confused' -- een eenmalige vakantiebaan.

Maar die bijzondere baan, en een bepaalde zin die hij uitsprak, zou de carrière van McConaughey en de manier waarop het publiek hem zag verstevigen.

Hoe kwam Matthew op de slogan "Oké, oké, oké"?

Matthew McConaughey zei de regels ongevraagd

Het verhaal gaat dat Matthew wist dat hij zijn regels zou moeten ad-libberen, omdat er op dat moment geen script was toen hij vanuit het raam van zijn auto zei: "Oké, oké, oké."

In plaats van te worstelen met het onthouden van regels, moest de acteur nadenken over wat zijn personage zou zeggen en doen in een bepaald scenario. Toen zei hij het eerste dat in me opkwam.

Waarom die regel?

McConaughey werd zijn personage

Het grappige aan Matthew McConaughey is dat na zijn doorbraakrol in 'Dazed and Confused', mensen hem begonnen te associëren met het personage.

Het is echter logisch, want dat gebeurt vaak met beroemde acteurs die een belangrijke rol hebben. Het punt was dat Matthew toen nog niet erg bekend was, dus zijn carrière groeide min of meer rond het karakter van David.

Maar in tegenstelling tot andere celebs, die heel hard werken om te voorkomen dat ze getypecast worden, omarmde McConaughey zijn hernieuwde reputatie min of meer.

Het was gemakkelijk voor hem, want hij was al David Wooderson op het scherm geworden met een beetje method acting.

Fans herinneren zich misschien dat Matthew hetzelfde deed bij het ontwikkelen van zijn personage voor 'Wolf of Wall Street'.

McConaughey zei in een interview dat hij zijn karakter leerde kennen en zo ontwikkelde hij de drie woorden die zo iconisch zouden worden.

Zijn motivatie voor de regels was te denken aan hoe zijn karakter van zijn auto, goede deuntjes, zijn favoriete kruid en meisjes hield. Toen kwamen de regels tevoorschijn.

Matthew liet zich inspireren door een beroemde zanger

Matthew legde uit dat toen hij aan Davids beweegredenen dacht, een nummer van The Doors in hem opkwam. In een live-album, legde de acteur uit, vulde Jim Morrison enkele tekstloze plekken met het herhaalde refrein 'Oké, oké, oké'.

McConaughey heeft de levering natuurlijk een beetje aangepast, maar de lijn maakte de laatste snede in de film uit 1993, en de rest is geschiedenis.

Natuurlijk heeft Matthew een jaar lang ook de lijnen bij de Oscars nieuw leven ingeblazen, waardoor de hele erfenis rond was.

Aanbevolen: