De waarheid over de esthetiek van Olivia Rodrigo en waar ze haar kleren vandaan ha alt

Inhoudsopgave:

De waarheid over de esthetiek van Olivia Rodrigo en waar ze haar kleren vandaan ha alt
De waarheid over de esthetiek van Olivia Rodrigo en waar ze haar kleren vandaan ha alt
Anonim

Olivia Rodrigo is al een van de meest opwindende artiesten van 2021 geworden, heeft records gebroken die eerder in het bezit waren van Taylor Swift en stond constant bovenaan de hitlijsten. Ze is snel een tienerpop-icoon geworden en daarmee is ze voor velen een stijlinspiratie geworden. Olivia's gevoel voor stijl volgt veel mainstream trends die inspiratie hebben gehaald uit de vroege jaren 2000, de jaren 90 en een klein beetje van de jaren 60. Het lijkt erop dat de zangeres de op TikTok populaire modetrends als inspiratiebron gebruikt. Ze is echter bereid om te delen waar ze haar garderobe winkelt, aangezien de zangeres nu kleding uit haar video's en kast verkoopt op Depop.

De zangeres van Good 4 U draagt graag grote haarspeldjes, hoedjes en gestreepte shirts onder oversized T-shirts. Sommige van haar stijlen hebben wat punkgevoeligheden, wat logisch is omdat ze haar tenen in het punkgenre dompelt met haar tracks Good 4 U en Brutal. Olivia doet dit door wat scherpere accessoires toe te voegen, zoals zilveren kettingen met veel bedels en grote leren laarzen. Bijna alles wat ze draagt, weerspiegelt op dit moment populaire tienermode.

Dit is de stijl van Olivia Rodrigo op en naast de rode loper

Toen Olivia Rodrigo 12 jaar oud was, bracht ze haar looks naar de rode loper, maar met een heel andere sfeer en stijl waarin het publiek haar vandaag ziet. Tijdens een benefietwedstrijd voor openbare scholen in Santa Monica, Californië, in 2015, droeg Olivia met een fris gezicht en heldere ogen een eenvoudige denimlook onder een gele trui en bruine sandalen met bandjes.

Snel vooruit naar 2016, en Olivia liet al hints vallen dat haar stijl een beetje verfijnder werd. Naar de rode loper-première van Finding Dory droeg ze een eenvoudige zwarte top, een geborduurde rok en hakken met bandjes. En door Beautycon Los Angeles diezelfde juli, werd Olivia een echt stijlicoon, door nude hakken met bandjes te combineren met een gebloemde mini-jurk met lange mouwen. Dit stijlmoment herinnert fans aan een specifieke mentor en vriend van Olivia: Taylor Swift.

In augustus 2016 toonde Olivia haar vermogen om tijdloze stijl te rocken in een vintage gesneden blauwe mini-jurk met een zwarte kraag die ze droeg tijdens een Disney Style Launch-evenement. In december droeg Olivia een blauwe blouse met een geruite rok, wat misschien een vroeg teken was van haar overgang naar een zachte grunge-stijl, vergelijkbaar met de looks die ze droeg tijdens de video voor haar hit Good 4 U.

Olivia Rodrigo is de genre-buigende stijlster van een generatie

Tegen 2017 neigde Olivia naar rebellie voor tieners door haar patronen te mixen en matchen en te experimenteren met haar stijl. Ze droeg een zwart en gekleurd gestreepte rok met een crèmekleurige top met een zwart dessin. Later dat jaar bleef Olivia een meer verfijnde stijl tentoonstellen, dit keer in een rode jurk met bijpassende hakken met bandjes voor de première van Disney's Pixar's Coco.

Het jaar daarop, in juni 2018, begon Olivia opnieuw de modegrenzen te verleggen, met een groene broek en een top met stippen naar de première van Incredibles 2. Op het Chinees-Amerikaanse filmfestival van oktober 2018 droeg Olivia een geheel zwarte, op de jaren 20 geïnspireerde jurk, die nogal vreemd was voor de zangeres, maar door de pony viel ze op.

Altijd een om de startpagina te betalen voor de muziek- of mode-iconen voor haar, in augustus 2019 maakte een oudere Olivia enkele aantekeningen uit de jaren 70 met een corduroy broekje en een eenvoudige witte coltrui op de rode loper. En in november 2019, tijdens de première van High School Musical: The Musical: The Series, droeg Olivia wat alleen kon worden gedefinieerd als een toegankelijke baljurkrok en combineerde deze met een eenvoudig wit T-shirt.

De 'brutale' zanger is een icoon van de pop-punkstijl geworden

Snel vooruit naar januari 2021, en Olivia omarmde punktalent, rockende looks van leer, converse en vintage T-shirts. Diezelfde maand zagen fans Olivia het teruggooien in jaren 90-stijl in een top met vlinder-lovertjes, en op dat moment omarmde Olivia volledig een oudere, meer excentrieke stijl en drukte die stijl overal op haar Instagram uit.

De zangeres bracht die nieuwe energie ook naar de rode loper scene, net voordat ze optrad in een zwierige rode jurk in een felgroene neonjurk op de rode loper van de BRIT Awards. Buiten de rode loper is Olivia doorgegaan met het omarmen van een punkrockstijl die haar individualiteit laat zien. Die punkstijl bevat ook veel plaids, of ze nu op het podium staat of nonchalant rondhangt met de president. En met een sterke basis van modegeschiedenis achter haar, hebben Olivia's meest recente looks haar gecementeerd als een rode loper pro.

Bij de MTV Video Music Awards 2021 droeg ze een prachtige jurk in roze-rood en oranje op de rode loper met vlinderoorbellen. Ze nam haar prijs voor Song of The Year in ontvangst in een punk-meets-prom-jurknummer dat ze droeg voor haar uitvoering van Good 4 U.

Maar als fans Olivia's iconische modemomenten willen identificeren, komt haar nieuwste van het Met Gala van dit jaar, waar ze een pure rocker-chique bodysuit droeg met een halslijn met veren. Het lijdt geen twijfel dat de zangeres fans altijd scherp houdt als het gaat om haar modegame, en het publiek kan niet wachten om die look te zien die Olivia als volgende zal omarmen.

Aanbevolen: