Sportsterren die kampioen werden tijdens hun tienerjaren

Inhoudsopgave:

Sportsterren die kampioen werden tijdens hun tienerjaren
Sportsterren die kampioen werden tijdens hun tienerjaren
Anonim

Onze tienerjaren zijn vaak gevuld met stress en angst - vechten tegen de middelbare school, hormonale veranderingen en allesverslindende verliefdheden, maar voor sommige tieners kunnen vooral deze vormende jaren bijzonder onder druk staan. Terwijl de meesten van ons gewoon bezig zijn met huiswerk maken, zijn sommige adolescenten hier bezig met het winnen van medailles en wedstrijden op het hoogste niveau vanwege hun sportieve vaardigheden. Stel je voor dat je nog niet bent afgestudeerd op de middelbare school en een Olympische medaille wint? Behoorlijk indrukwekkend.

Voor de Olympische Spelen is er geen universele minimumleeftijd voor deelnemers die is vastgesteld door het Internationaal Olympisch Comité, maar individuele sporten hebben hun eigen deelnamelimieten. Turners moeten bijvoorbeeld minstens 16 jaar oud zijn om deel te nemen aan de Spelen.

Terwijl de Britse tiener Emma Raducanu de US Open wint en de eerste Britse vrouw wordt die een tennis grand slam wint sinds 1977, laten we eens kijken naar enkele even jeugdige sportkampioenen die hebben tijdens hun tienerjaren het hoogste niveau van hun vakgebied bereikt.

8 Simone Biles

Iconische Amerikaanse turnster Simone Biles, 24, is de meest gedecoreerde turnster aller tijden - met heel veel medailles en trofeeën op haar naam. Nadat ze op zesjarige leeftijd met gymnastiek was begonnen, werd Simone op veertienjarige leeftijd prof. Op de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro in 2016 won Biles haar eerste gouden medaille toen ze net negentien was - de eerste van zes medailles die ze tijdens haar Olympische carrière heeft verdiend. Het succes van de kleine superster blijft stijgen.

7 Emma Raducanu

Britse tennisster Emma Raducanu schreef vorige week geschiedenis met haar overwinning op de US Open, won de finaletrofee voor vrouwen en werd daarmee de eerste kwalificatiewedstrijd ooit. Emma's nederige karakter en het vermogen om terug te vechten na een moeilijke tijd op Wimbledon dit jaar, hebben haar legioenen fans verdiend. Op slechts achttienjarige leeftijd gaat de volwassenheid die ze heeft laten zien haar leeftijd ver te boven.

6 Yulia Lipnitskaya

Yuliya_Lipnitskaya_at_the_Skate_Canada_2013_21
Yuliya_Lipnitskaya_at_the_Skate_Canada_2013_21

Iceskater Yulia Lipnitskaya kreeg wereldwijde aandacht voor haar buitengewone optredens op de Olympische Winterspelen van 2014, waarbij ze een onvergetelijke prestatie leverde op de muziek van Schindler's List en bijdroeg aan de gouden medaille van het Russische team winnen. Ze heeft de eer om de jongste vrouwelijke kunstschaatsster ooit te zijn die een gouden medaille won op de Olympische Spelen, op slechts 15 jaar, 249 dagen oud. Yulia, 23, stopte in 2017 met profsport na een kort maar uiterst succesvol jaar.

5 Laurie Hernandez

Amerikaanse turnster Laurie, 21, maakte haar internationale debuut in Rio voor de Olympische Spelen van 2016. Het succes stond op de kaarten voor Hernandez - ze won twee Olympische medailles tijdens de spelen, scoorde goud in het teamevenement en zilver op de evenwichtsbalk. Laurie was net zestien jaar oud. Sinds ze meedeed, nam ze deel aan Dancing with the Stars en toonde ze veel talent - ze won de eerste plaats!

4 Hemelsbruin

Brits-Japanse skateboarder Sky Brown, 13, is momenteel de jongste door Nike gesponsorde atleet ter wereld, en won dit jaar op de Olympische Spelen in Tokio een bronzen medaille in het damespark skateboarden. Met slechts 13 jaar en 28 dagen oud werd ze ook de jongste Olympische medaillewinnaar ooit voor Groot-Brittannië. Haar succes heeft geleid tot tal van sponsorovereenkomsten en aandacht voor haar extreme jeugd. Sky begon met skateboarden toen ze nog maar drie jaar oud was en leerde van haar vader en YouTube-video's. Wauw!

3 Sunisa 'Suni' Lee

Suni Lee is pas achttien jaar oud en toch is ze al een begrip geworden vanwege haar verbluffende optreden tijdens de Olympische Spelen van dit jaar in Tokio. Ze werd de eerste Aziatische Amerikaan die goud won in het allround-evenement en is nu al een van de meest gedecoreerde Amerikaanse gymnasten aller tijden. Suni's leven heeft een enorme verandering ondergaan sinds haar overwinningen, nadat ze optrad nadat teamgenoot Simone Biles gedwongen was zich terug te trekken uit het allround evenement.

2 Katie Ledecky

Amerikaans Katie Ledecky wordt nu beschouwd als een van de grootste zwemmers aller tijden, met een indrukwekkende verzameling van 7 gouden medailles en 15 wereldkampioenschappen en een appèl van wereldrecord timings. In 2012 op de Olympische Spelen van Londen was Katie de verrassende winnaar van de 800 meter vrije slag - en verbaasde ze de wereld. Katie was toen nog maar vijftien jaar oud! Ledecky is nu 24 en blijft concurreren op het hoogste niveau en dit jaar heeft ze haar medaillespiegel uitgebreid met nog eens 2 gouden medailles.

1 Momiji Nishiya

Momiji Nishiya werd onlangs de eerste kampioen straatskateboarden voor vrouwen ooit op de Olympische Spelen in Tokio, waarmee ze de eerste plaats op eigen terrein veroverde. De Japanse ster, nu veertien, was net dertien jaar oud toen ze met succes goud won voor haar optreden in de straatcompetitie voor dames, en heeft nu het record voor de op twee na jongste gouden medaillewinnaar ooit, en is de jongste gouden medaillewinnaar die ooit uit haar land is gekomen. Het kind heeft potentieel!

Aanbevolen: