10 populaire liedjes met teksten over september

Inhoudsopgave:

10 populaire liedjes met teksten over september
10 populaire liedjes met teksten over september
Anonim

Oproep aan alle Maagden (en ook sommige Weegschalen)! De herfst is aangebroken, wat, als we onderzoeken mogen geloven, voor de meeste mensen behoorlijk opwindend zou moeten zijn; peilingen hebben consequent aangetoond dat de herfst het favoriete seizoen is onder Amerikanen, waarbij bijna 30% er de voorkeur aan geeft boven winter, lente en zomer. Er is iets met een herfstdag - dalende temperaturen, een frisse kou in de lucht - dat verfrissend en verjongend aanvoelt. Het is geen wonder dat zoveel songwriters zich op deze poëtische ervaring hebben gericht als voer voor hun teksten, vaak gecombineerd met weemoedige en romantische beelden van jaren en liefhebbers van het verleden.

Terwijl we het Maagdseizoen (22 september) afsluiten en het Weegschaalseizoen ingaan (23 september tot 22 oktober), eren we de baby's van september onder ons. We houden niet zo van songwriting, dus lenen we van een aantal artiesten die het al beter hebben gedaan dan wij. Hier zijn 10 liedjes met teksten over september, voor alle septemberbaby's die er zijn.

9 "September" - Aarde, Wind & Vuur

"Herinner je je / de 21e dag van september?" Je weet het, je houdt ervan. Neem het ons niet kwalijk als je dit nummer in je hoofd krijgt. Het is niet alleen het meest klassieke nummer van deze maand, maar het is ook waanzinnig aanstekelijk, om nog maar te zwijgen van het dansen. Probeer hier maar eens naar te luisteren zonder het dichtstbijzijnde tapijt in stukken te snijden, we durven je.

8 "Maak me wakker als september eindigt" - Groene dag

Green Day's nummer "Wake Me Up When September Ends" werd een soort volkslied voor K-12 en universiteitsstudenten, omdat het perfect die eerste maand van het schooljaar leek te beschrijven die maar door lijkt te slepen. Als oktober eenmaal toeslaat, gaat het vrijwel soepel door naar Thanksgiving en Kerstmis, maar september? Vergeet het. Je aanpassen aan het drukkere levenstempo dat gepaard gaat met het schooljaar is moeilijk, en hoewel dat waarschijnlijk niet precies is wat Green Day bedoelde, werkte het toch, en het nummer was super commercieel succesvol voor hen.

7 "September Morn" - Neil Diamond

Als je Neil Diamond-kennis begint en eindigt met 'Sweet Caroline', wil je meteen in de rest van zijn discografie duiken. In "September Morn" ha alt hij herinneringen op aan het verleden van september met een oude geliefde: "Septembermorgen, we dansten tot de nacht een gloednieuwe dag werd / twee geliefden die scènes uit een romantisch toneelstuk speelden / septemberochtend kan me dat gevoel nog steeds geven."

6 "Nachtzwemmen" - R. E. M

Dit nummer klinkt gewoon als het einde van de zomer. Lief, weemoedig en een beetje verdrietig, R. E. M. frontman Michael Stipe zingt teksten waar Shakespeare jaloers op zou zijn: "September's coming soon, smachtend naar de maan / Maar wat als er twee waren, zij aan zij in een baan rond de mooiste zon? / Die heldere, strakke trommel voor altijd zou nachtzwemmen niet kunnen beschrijven."

5 "gered" - Jack's Mannequin

Hier is een diepe snee. "Rescued" is een van Jack's Mannequin's droevigere liedjes… en dat wil wat zeggen. Het lied beschrijft de eenzaamheid en melancholie van het verliezen van een romantische partner, en het gevoel geïsoleerd en afstandelijk te zijn. "Hier was dit, verstopt op de bodem van je zwembad, ergens in september…" We huilen niet, jij huilt.

4 "Kom september" - Natalie Imbruglia

Dat klopt, Natalie Imbruglia zong andere liedjes dan alleen 'Torn'. Het refrein laat je niet los: "Kom september, alles komt goed, kom september." Het nummer deelt een naam met een muzikale compositie uit 1961 van Bobby Darin, die het schreef voor de gelijknamige film, een romantische komedie met in de hoofdrol Rock Hudson.

3 "September Song" - Frank Sinatra

Dit is de Daily Double: dit nummer heeft niet alleen 'September' in de titel, het verscheen ook op het album van Frank Sinatra, getiteld "September of My Years. Hoewel het titelnummer als eerste op het album stond, eindigde het met "September Song" als laatste nummer. De weemoedige teksten vergelijken iemands leven met seizoenen, wat suggereert dat iemand in de "september"-jaren het einde van hun leven nadert "Oh, het is een lange, lange tijd van mei tot december, maar de dagen worden kort als je september bereikt."

2 "Pale September" - Fiona Apple

Fiona Apple was overal waar je kwam in de jaren '90, en haar 2020-album Fetch the Boltcutters bewees dat ze vandaag nog steeds alle hype waard is. Maar dit is een old school Fiona Apple-nummer. In "Pale September" herinnert ze zich gelukkiger, gemakkelijkere dagen met een minnaar die ze nu mist: "Pale September, ik droeg de tijd als een jurk dat jaar / De herfstdagen slingerden zacht om me heen, als katoen op mijn huid…"

1 "Tot ziens in september" - The Happenings

The Happenings vatte perfect de emotionele textuur van een zomerroman tijdens schooldagen: de onzekerheid of de romance de zomer zou overleven en of de dingen er in de herfst hetzelfde uit zouden zien."Zie ik je in september, of verlies je aan een zomerliefde", zingen ze. "In september hoop ik dat ik je zie, in september…"

Aanbevolen: