De inspirerende waarheid achter de gezondheidsproblemen van Selma Blair

Inhoudsopgave:

De inspirerende waarheid achter de gezondheidsproblemen van Selma Blair
De inspirerende waarheid achter de gezondheidsproblemen van Selma Blair
Anonim

In het leven is het verbazingwekkend hoe relatief dingen zijn. Per slot van rekening kan één persoon 's nachts naar bed gaan met het gevoel dat ze een vreselijke dag hebben gehad, omdat iets kleins niet naar wens is gegaan, terwijl er tegelijkertijd heel veel mensen zijn die zich gelukkig voelen om gewoon nog een dag te leven. Met dat in gedachten kan het vaak bijna onmogelijk lijken om medelijden te hebben met de meeste beroemdheden. Immers, als je echte problemen hebt, zoals je afvragen waar je volgende maand gaat wonen, is het moeilijk sympathie te voelen voor de grieven van de rijken en beroemdheden.

Natuurlijk, ook al lijkt het alsof de meeste sterren zich geen zorgen hoeven te maken, is dat niet echt het geval, aangezien beroemdheden mensen zijn net als de rest van ons en velen van hen hebben grote problemen. Er zijn bijvoorbeeld veel beroemdheden die leven met verborgen handicaps en andere sterren worden gedwongen te leven met chronische ziekten.

Wanneer iemand de diagnose krijgt van een ernstig gezondheidsprobleem, kan dit verwoestend zijn voor iedereen die om hem of haar en de patiënt geeft. Aan de positieve kant, sommige echt speciale mensen zoals de beroemde acteur Selma Blair hebben zoveel innerlijke kracht dat hun strijd tegen hun kwaal de massa inspireert.

Een extreem getalenteerde artiest

In een ideale wereld zou elke acteur kunnen genieten van het exacte niveau van carrièresucces dat hun niveau van talent rechtvaardigt. Helaas voor Selma Blair leeft ze niet in een ideale wereld, want hoewel ze beroemd werd, is ze getalenteerd genoeg om een enorme filmster te worden.

Na de hoofdrol in de sitcom Zoe, Duncan, Jack en Jane, nam Selma Blairs carrière een heel nieuw niveau toen ze speelde in de film Cruel Intentions. Gecast als een aanvankelijk uiterst onschuldig personage dat snel volwassen wordt onder de voogdij van een manipulatieve man, bewees Blair dat ze zo'n veelzijdige rol tot in de perfectie kon uitvoeren.

Nadat Selma Blair bekend werd, bewees ze verder dat haar vroege succes geen toevalstreffer was door deel uit te maken van verschillende populaire films en shows. Blair was bijvoorbeeld een gedenkwaardig onderdeel van films als Legally Blonde, The Sweetest Thing en Hellboy. Naast die rollen dook Blair op in shows als Kath & Kim, Anger Management en Another Life. Ondanks al die rollen verdiende Blair het om nog veel meer projecten te headlinen.

Een levensveranderende diagnose

In april 2021 nam Selma Blair deel aan een Town and Country-interview waarin ze onthulde hoe ze erachter kwam dat ze aan een ernstige ziekte leed. In 2018 was Blair vereerd dat ontwerper Christian Siriano haar op de catwalk wilde laten lopen tijdens hun New York Fashion Week-show. Helaas had Blair voor die gebeurtenis wat gevoelloosheid in haar benen, maar toen ze op de landingsbaan was, werd het plotseling een stuk erger voor haar.

“Het was op die landingsbaan, met de sensatie van het lopen in de show, dat ik plotseling het gevoel in mijn linkerbeen verloor. Maar ik stond op een landingsbaan en dacht: wat moet ik doen?” In tegenstelling tot de vorige keren dat Blair de gevoelloosheid in haar benen als niets ernstigs kon afschrijven, wist ze dat er iets mis was na dat runway-evenement. Nadat hij medische hulp had gezocht, zou Blair de diagnose multiple sclerose krijgen, een ziekte die het vermogen van het lichaam om signalen te verzenden belemmert, waardoor beweging wordt beperkt.

Een geweldige vrouw

In 2018 ging Selma Blair naar haar Instagram-account om de wereld te vertellen dat ze met MS leefde. In plaats van haar alles over zichzelf aan te kondigen of zich te concentreren op de donkere kant van haar diagnose, besloot Blair in plaats daarvan te laten zien hoe dankbaar ze is. Hoewel de ontroerende post van Blair te lang is om hier volledig te citeren, is het belangrijk op te merken dat ze begint met het bedanken van alle mensen die haar hebben geholpen om met haar ziekte om te gaan. Van daaruit gaat Blair eerlijk over het feit dat MS heel moeilijk is om mee om te gaan voordat ze haar best doet om haar lotgenoten te inspireren.

Natuurlijk is Selma Blair lang niet de enige persoon die te maken heeft met de complicaties van het leven met multiple sclerose. In feite heeft een van Blairs voormalige co-sterren, Christina Applegate, ook MS. Schijnbaar met dat in gedachten, heeft Blair ervoor gekozen om zo open te zijn over de manier waarop MS haar leven heeft beïnvloed dat haar acties alleen maar als moedig kunnen worden omschreven.

In tegenstelling tot de meeste mensen die hun kwetsbare momenten privé willen houden uit angst voor schaamte, heeft Selma Blair verschillende interviews gegeven waarin ze een gezicht gaf aan het omgaan met MS. Blair stond zelfs toe dat een documentaireploeg haar volgde en enkele van de moeilijkste delen van haar MS-strijd filmde, waaronder een ziekenhuisopname waarbij het hoofd van de acteur moest worden geschoren. Natuurlijk nam Blair ook een felle pose aan toen ze in 2019 met een wandelstok over de rode loper van de Oscars liep. Kortom, Blair heeft sinds haar diagnose bij elke beurt een verbazingwekkende hoeveelheid kracht en moed getoond.

Aanbevolen: