De waarheid achter de gezondheidsproblemen van Julia Louis-Dreyfus

Inhoudsopgave:

De waarheid achter de gezondheidsproblemen van Julia Louis-Dreyfus
De waarheid achter de gezondheidsproblemen van Julia Louis-Dreyfus
Anonim

In 2017 schreef actrice en komiek Julia Louis-Dreyfus geschiedenis bij de 69e Primetime Emmy Awards. Voor haar vertolking van Selina Meyer in de HBO-komedie Veep won ze haar zesde opeenvolgende prijs in de categorie 'Outstanding Lead Actress in a Comedy Series'. Die prestatie vestigde het record voor de meeste Emmy-overwinningen in één categorie voor dezelfde rol in dezelfde show.

Tijdens haar dagen op Seinfeld had Louis-Dreyfus in 1996 ook de Emmy gewonnen voor Outstanding Supporting Actress in een Comedy Series. Zoals de zaken er nu voor staan, heeft ze meer Emmy- en SAG-awards gewonnen dan wie dan ook in de geschiedenis.

De vreugde van haar triomf in 2017 zou echter snel worden afgebroken, want binnen 24 uur werd bij haar borstkanker vastgesteld. Dit was niet alleen moeilijk nieuws om persoonlijk te nemen, maar zorgde ook voor vertraging in de opnames van het laatste seizoen van Veep. Toch kwam Louis-Dreyfus opnieuw als overwinnaar uit de strijd, terwijl ze de ziekte versloeg om sterker dan ooit terug te komen.

Een uitstorting van liefde en steun

De Emmy's van 2017 werden gehouden op 17 september. Louis-Dreyfus hoorde de volgende dag van haar diagnose, maar wachtte nog eens tien dagen voordat ze het droevige nieuws met de wereld deelde.

In een bericht op haar Twitter-account schreef de actrice: '1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker. Vandaag ben ik het. Het goede nieuws is dat ik de meest glorieuze groep ondersteunende en zorgzame familie en vrienden heb, en een fantastische verzekering via mijn vakbond. Het slechte nieuws is dat niet alle vrouwen zoveel geluk hebben, dus laten we alle vormen van kanker bestrijden en universele gezondheidszorg realiseren.'

De tweet veroorzaakte een stortvloed van liefde en steun voor de komiek, met Kathy Griffin, Anna Kendrick en Mark Duplass onder degenen die hun sympathie betuigden. HBO bracht ook snel een verklaring uit ter ondersteuning van hun ster, terwijl ze zich schrap zetten voor een herschikt opnameschema van het zevende seizoen van Veep.

De tweet van Julia Louis-Dreyfus waarin ze de diagnose borstkanker aankondigde
De tweet van Julia Louis-Dreyfus waarin ze de diagnose borstkanker aankondigde

'Onze liefde en steun gaan in deze tijd uit naar Julia en haar familie', luidt de verklaring van het netwerk. 'We hebben er alle vertrouwen in dat ze hier met haar gebruikelijke vasthoudendheid en onverschrokken geest doorheen zal komen, en kijken uit naar haar terugkeer naar gezondheid en naar HBO voor het laatste seizoen van Veep.'

Rigoureus behandelingsproces

Zoals bij elke strijd tegen kanker, onderging Louis-Dreyfus een grondig en rigoureus behandelingsproces dat een dubbele borstamputatie en zes chemokuren omvatte. De vasthoudendheid en onverschrokken geest die HBO in haar prees, straalde erdoorheen, alsof ze met de hulp van een elite medisch team binnen een jaar kankervrij was.

Ze kondigde dit aan tijdens een optreden in een aflevering van Jimmy Kimmel Live in oktober 2018. Ze liet haar fans ook weten dat ze weer aan het werk was met het filmen van Veep, waarvan het laatste seizoen in januari 2020 in première zou gaan na een onderbreking van meer dan twee jaar.

Kimmel wilde weten waarom zijn gast de beslissing nam om het verhaal van haar strijd tegen de ziekte op sociale media te delen. Louis-Dreyfus legde uit dat het in haar functie een verantwoordelijkheid was die ze veel mensen verschuldigd was.

"Allereerst moesten we de productie van Veep stilleggen vanwege mijn situatie. Er werkten veel mensen voor mij en ik wist dat ik het niet echt privé kon houden, omdat ik iedereen moest vertellen wat er aan de hand was, " zei ze, voordat ze eraan toevoegde: "Ik denk dat het een belangrijk gesprek is over gezondheid en gezondheidszorg."

Cruciale rol voor familie en vrienden

Louis-Dreyfus zou later de cruciale rol onthullen die haar familie en vrienden - vooral haar castmates bij Veep - speelden om haar op de been te houden tijdens haar strijd tegen de ziekte. In één geval maakten Timothy Simons en Tony Hale een video met lipsynchronisatie waarin de laatste werd afgebeeld als hun collega die letterlijk de kanker verslaat.

Julia Louis-Dreyfus en de rest van de 'Veep'-cast
Julia Louis-Dreyfus en de rest van de 'Veep'-cast

Anna Chlumsky, die de stafchef van het personage van Louis-Dreyfus speelt, onthulde dat het een moeilijke evenwichtsoefening was tussen er zijn voor hun vriend en aan de goede kant van de lijn blijven om te scheiden wat gepast is en wat niet.

"Ik denk dat je een beetje moet navigeren wat gepast is", vertelde de actrice destijds aan PEOPLE magazine. "Er was een gevoel van 'hoe maak ik verbinding zonder opdringerig te zijn?'" Het beste advies was van haar eigen vader, die zelf had gevochten en kanker had overwonnen. 'Wees er gewoon. Zeg gewoon iets,' zei hij tegen haar. "Je wilt gewoon dat mensen er zijn."

Nadat hij via de andere kant was gekomen, voelde Louis-Dreyfus zich veel verschuldigd voor dit soort steun. "Ik was omringd door mensen die me steunden", blikte ze terug. "Dat was enorm zinvol, en ik had het nodig. Het hielp me te geloven dat ik er doorheen zou komen."

Aanbevolen: