De waarheid achter de gezondheidsproblemen van Gigi Hadid

Inhoudsopgave:

De waarheid achter de gezondheidsproblemen van Gigi Hadid
De waarheid achter de gezondheidsproblemen van Gigi Hadid
Anonim

Met 70 miljoen volgers op Instagram en een nettowaarde van $29 miljoen, heeft Gigi Hadid haar plaats als een van 's werelds populairste supermodellen en A-lijst fashionista's versterkt. Na met verschillende grote ontwerpers te hebben gewerkt, van Chanel aan de campagne van 2020 tot Marc Jacobs, is Hadid ook zelf geëvolueerd tot een gecertificeerde modeontwerper, door samen te werken met Tommy Hilfiger om een op racen geïnspireerde collectie uit te brengen. Ze is ook een moeder van de eenjarige Khai Hadid Malik, die ze deelt met haar vriend en voormalig One Direction-ster Zayn Malik.

Maar achter haar iconische carrière en bloeiend gezinsleven vecht Gigi Hadid stilletjes tegen een auto-immuunziekte waarbij ze werd gediagnosticeerd niet lang nadat ze model was geworden. Hoewel Hadid zich voor de volle 100% blijft inzetten voor het voeden van haar baan en haar gezin, hebben haar gezondheidsproblemen veel aspecten van haar leven beïnvloed, van haar gewicht tot haar energieniveau. Blijf lezen voor de waarheid achter de gezondheidsproblemen van Gigi Hadid.

ziekte van Hashimoto

In december 2016 onthulde Gigi Hadid dat bij haar de ziekte van Hashimoto was vastgesteld, een auto-immuunziekte waarbij het lichaam zijn eigen schildklier aanv alt, waardoor de schildklier onderactief wordt. De diagnose kwam nadat Hadid vanuit haar geboorteland Californië naar New York was verhuisd om een fulltime supermodel te worden, net voordat ze beroemd werd.

Volgens Business Insider duurt het vaak jaren voordat de ziekte van Hashimoto evolueert en uiteindelijk het punt bereikt waarop de schildklier helemaal niet meer werkt. Hadid werd relatief vroeg in haar leven gediagnosticeerd, omdat de meeste mensen met de aandoening pas op middelbare leeftijd worden gediagnosticeerd.

Het supermodel begon al vroeg in haar leven symptomen te krijgen, toen ze nog op de middelbare school zat. In een interview met Elle onthulde ze dat ze veel vocht vasthield in haar tienerjaren, en zelfs nadat ze had getraind, had ze "een opgeblazen gevoel dat niet weg wilde gaan" (via W Magazine).

De effecten op haar lichaam

Het belangrijkste dat fans moeten weten over de diagnose van de ziekte van Hashimoto van Hadid, is het effect dat de aandoening op haar lichaam heeft. De traag werkende schildklier veroorzaakt verschillende onaangename symptomen waar Hadid dagelijks mee te maken heeft.

Samen met een opgeblazen gevoel en het vasthouden van water, kunnen Hashimoto's ook vermoeidheid en vermoeidheid, haaruitval, broze nagels, een bleke huid, verhoogde gevoeligheid voor kou, zwelling van de tong, een gezwollen gezicht, spierpijn, gewrichtspijn, en lange, zware menstruaties.

De ziekte kan ook spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals constipatie en onverklaarbare gewichtstoename, evenals problemen die de cognitieve functie en mentale gezondheid beïnvloeden, zoals depressie en geheugenverlies.

De medicatie die ze neemt

Gelukkig heeft de moderne geneeskunde behandelplannen bedacht voor de ziekte van Hashimoto. Rond de leeftijd van 17 jaar kreeg Hadid medicatie voor de ziekte voorgeschreven, en hij is openhartig over de gevolgen.

"Als 17- en 18-jarige kreeg ik een medicijn voorgeschreven dat veel mensen beginnen te nemen als ze 50 zijn, en het kan tot slechte dingen leiden als je het te lang gebruikt", onthulde ze (via W Magazine).

Alternatieve geneeskunde: holistische genezing

Het supermodel is ook openhartig over het opnemen van holistische genezing en alternatieve geneeskunde in haar behandelplan. Ze onthulde dat ze naar "een dokter ging voor CBD-behandelingen" in Californië (via W Magazine).

Hoewel het niet bekend is hoeveel alternatieve geneeswijzen ze voortdurend in haar plan opneemt, kondigde Hadid ook op Twitter aan dat ze deel uitmaakte van een holistisch medisch onderzoek dat haar schildklierniveaus hielp in evenwicht te brengen (via Well en Goed).

Terugslaan bij Body Shamers

Omdat een van de symptomen van de ziekte van Hashimoto fluctuerende gewichtstoename en -verlies is, is Hadid het doelwit geweest van online pestkoppen en body-shamers die meedogenloos aanvallen op de manier waarop ze eruit ziet.

In 2018 ging de nu-moeder-van-een naar Twitter om open te zijn over haar worsteling met de ziekte en lichaamscritici de mond te snoeren door de redenen achter haar veranderende gewicht uit te leggen (niet dat ze dat had moeten doen)): "Degenen van jullie die me 'te groot voor de industrie' noemden, zagen ontstekingen [en] waterretentie als gevolg van [haar diagnose].

"Ik ben misschien 'te mager' voor [jij], eerlijk gezegd is dit niet wat ik wil zijn, maar ik voel me intern gezonder en leer en groei nog steeds elke dag met mijn lichaam, zoals iedereen is.”

Ziekte van Lyme in de Hadid-familie

Hoewel Gigi Hadid haar eigen gezondheidsproblemen heeft om zich zorgen over te maken, is ze het enige lid van haar directe familie (met uitzondering van haar vader Mohammed Hadid) die niet aan de ziekte van Lyme lijdt.

Net als de ziekte van Hashimoto kan de ziekte van Lyme verschillende vervelende symptomen veroorzaken, waaronder vermoeidheid, rusteloze slaap, gewrichtspijn en spraakproblemen.

In een gesprek met Elle onthulde Hadid dat het moeilijk was om haar familie te zien lijden aan de ziekte van Lyme, een door teken overgedragen ziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi. Ze gaf toe dat ze zich schuldig voelde omdat ze niet begreep wat haar moeder Yolanda en broers en zussen Bella en Anwar doormaakten: "Het is moeilijk als je hele familie pijn heeft en je niet weet wat je moet doen" (via W Magazine).

Aanbevolen: