Hier is waarom de begrafenis van Selena Quintanilla bijzonder tragisch was

Inhoudsopgave:

Hier is waarom de begrafenis van Selena Quintanilla bijzonder tragisch was
Hier is waarom de begrafenis van Selena Quintanilla bijzonder tragisch was
Anonim

Omdat Selena Quintanilla een rijzende ster was ten tijde van haar tragische dood, hebben fans lang een fakkel voor haar gedragen. In de meer dan 25 jaar sinds haar overlijden is Selena's herinnering op een enorme manier voortbestaan.

Ten eerste is Selena's landgoed exponentieel gegroeid sinds haar overlijden, waarbij haar familie de rechten op haar imago heeft behouden en een waar imperium heeft opgebouwd. Het helpt natuurlijk niet om de pijn van haar familie te verlichten, maar het is een manier om haar eer te bewijzen en ervoor te zorgen dat er voor haar familie wordt gezorgd.

Voor haar familie was de begrafenis van de koningin van Tejano natuurlijk bijzonder tragisch, zelfs nadat haar manager haar van het leven had beroofd. Dit is wat er is gebeurd en waarom fans de begrafenis van Selena Quintanilla nooit zullen vergeten.

De begrafenis van Selena Quintanilla was een evenement met veel publiciteit

Selena Quintanilla's begrafenis was enorm; fans waren er kapot van, en meer dan 50.000 mensen kwamen opdagen om de zangeres te rouwen, met ongeveer 20.000 die haar kist bekeken voor haar begrafenis. Haar familie was natuurlijk ook aanwezig, maar fans overspoelden het terrein van het congrescentrum waar ze voor haar begrafenis de laatste eer kreeg.

Selena's stoffelijke resten rusten nu in vrede in Seaside Memorial Park in Corpus Christi, TX, maar de begrafenis zelf moet een moeilijke ervaring zijn geweest voor haar familie en degenen die van Selena hielden. Vanwege de aard van haar overlijden en het toppunt van haar roem, geloofden sommige mensen niet dat Selena echt weg was.

Heeft Selena Quintanilla's begrafenis een open kist gehad?

Helaas was de familie Quintanilla oorspronkelijk van plan om Selena's kist gesloten te houden. Geruchten dat ze niet echt was overleden en nog ergens leefde, dreven de familie echter tot een hartverscheurende beslissing.

In plaats van de kist dicht te laten zoals ze hadden gepland, stond de familie toe dat de kist werd geopend zodat bezoekers het lichaam van de zangeres konden zien.

Destijds meldden rapporten dat de kist bedekt was met bijna twee voet rozen, opgestapeld om de zanger te herdenken. Maar met nog ongeveer een uur te gaan bij de bezoekceremonie, opende de familie de kist.

Dat was een reactie op mensen die beweerden dat Selena niet in de kist zat, suggereerde een bron. Net zoals sommige fans geloofden dat Jenni Rivera nog leefde na de ontdekking van haar gecrashte vlucht, speculeerden fans dat Selena ergens anders leefde.

Hetzelfde fenomeen deed zich natuurlijk ook voor met sterren als Tupac, dus de intense speculatie was niet per se iets nieuws, Hollywood-wijs.

Maar voor de familie Quintanilla was de beschuldiging duidelijk te veel; de dienst duurde ongeveer 12 uur en blijkbaar begonnen de roddels al vroeg. Uiteindelijk lieten de Quintanilla-familie fans de begrafenisoutfit van de zanger zien, een paarse jurk.

Ze sloten vervolgens de kist en gingen later door met een privé-begrafenisdienst. Hoewel de familie hopelijk vrede heeft gevonden, zijn Selena's fans tot op de dag van vandaag geobsedeerd door haar leven en verhaal, inclusief hoe ze de laatste weken van haar leven doorbracht.

Wat was Selena's laatste optreden voordat ze stierf?

Fans die het geluk hadden om Selena's laatste liveshow bij te wonen, zagen haar optreden in Graham's Nightclub, voorheen de Denim & Diamond Hall, in Bryan, Texas. Ze speelde zes nummers, waaronder haar enorme hits 'Amor Prohibido,' 'Bidi Bidi Bom Bom,' en 'Como La Flor.'

Bronnen merkten op dat andere rapporten beweerden dat Selena's laatste concert eigenlijk in de Astrodome in Houston was, maar haar broer, A. B. Quintanilla betwistte later die beweringen.

Nu herdenken mensen in Bryan, Texas elk jaar Selena, samen met de rest van de staat; de gouverneur verklaarde Selena's verjaardag (16 april) "Selena Day" in heel Texas. Een speciale dag is echter niet het enige eerbetoon aan Selena dat in Texas (of elders in de wereld) bestaat.

Hoe herinneren fans zich Selena Quintanilla vandaag?

Onder andere eerbetonen zijn een levensgroot standbeeld van Selena genaamd 'Mirador del la Flor' in Corpus Christi, het Selena Museum in de stad, met memorabilia uit Selena's leven en optredens, en een South Texas Walk of Roem ster.

Verschillende muurschilderingen in de stad herdenken ook Selena's leven en muzikale kunstenaarschap. De attracties trekken elk jaar duizenden fans, afgezien van alles waar Selena's familie aan heeft gewerkt om haar herinnering levend te houden.

Een daarvan was natuurlijk de Netflix-serie, geproduceerd door Selena's familie, hoewel niet alle fans het eindresultaat geweldig vonden. Maar hoe meer de familie over Selena praat en hoe meer fans haar muziek ontdekken (nummers van haar onvoltooide album werden uitgebracht na haar overlijden), hoe langer haar herinnering zal voortleven, ondanks haar tragische overlijden.

Aanbevolen: