Waarom het filmen van 'The Wizard Of Oz' tragisch was voor Judy Garland

Inhoudsopgave:

Waarom het filmen van 'The Wizard Of Oz' tragisch was voor Judy Garland
Waarom het filmen van 'The Wizard Of Oz' tragisch was voor Judy Garland
Anonim

The Wizard of Oz wordt beschouwd als een van de meest iconische fantasieverhalen in de geschiedenis van de cinema. De film is een bewerking van de gelijknamige roman van L. Frank Baum en trekt al sinds de release in 1939 een bekoorlijk publiek. De ster, Judy Garland, werd wereldberoemd, maar de overleden actrice herinnerde zich haar ervaring met het maken van de film als allesbehalve positief.

Een feit achter de schermen dat niet alle fans van The Wizard of Oz weten, is dat het ronduit ellendig was voor de castleden die de geliefde personages tot leven brachten. De film is gemaakt in een tijd dat het welzijn van een acteur de laagste prioriteit had op de lijst van een studio.

Garland was onderhevig aan allerlei vreselijke ervaringen terwijl ze de iconische Dorothy Gale portretteerde. En de patronen die ze vormde tijdens het maken van de film, zetten helaas de toon voor de rest van haar tragische leven.

Judy Garland kreeg een streng dieet

Op het moment dat Judy Garland in 1938 werd gecast als Dorothy Gale, was ze 16 jaar oud. Maar de filmmakers wilden dat ze meer op een kind leek dan op een vrouw. Dus zetten ze haar op een streng dieet, zodat ze haar rondingen zou verliezen en een meer kinderlijk figuur zou hebben.

Volgens Cheat Sheet onthulde Garland dat ze eerder op een andere filmset "een dik varkentje met staartjes" werd genoemd en werd gedwongen een zeer caloriearm dieet te volgen terwijl ze The Wizard of oz. Ze at naar verluidt alleen kippensoep, zwarte koffie en sigaretten terwijl ze Dorothy speelde.

Judy Garland was gekleed om eruit te zien als een kind

Om Garland nog meer op een klein meisje te laten lijken, bonden de klanten haar borst onder haar jurk.

Dit gaf de illusie dat ze een platte borst had als een kind, en het was een verdere poging om het feit te verbergen dat Garland eigenlijk bijna volwassen was.

Judy Garland kreeg geen slaap en werd aangemoedigd om drugs te gebruiken

Schokkend genoeg werd Garland en haar co-sterren de slaap ontzegd terwijl ze The Wizard of Oz maakten. Ze kregen kuren met peppillen om ze wakker en energiek te houden, en kregen 's nachts, als ze eindelijk mochten slapen, medicijnen om ze te dwingen naar beneden te komen.

Garland en de rest van de cast werden gedwongen urenlang te filmen zonder pauze, en de medicijnen zorgden ervoor dat ze zich niet uitgeput voelden, en bovendien de eetlust van Garland onderdrukten.

Garland legde uit (via Cheat Sheet) dat ze 's nachts met haar co-sterren naar het studioziekenhuis werd gebracht, waar ze met slaappillen zouden worden uitgeschakeld als ze eindelijk mochten stoppen met filmen. Ze voegde er ook aan toe dat ze maar een paar uur in het ziekenhuis mochten blijven en ernstig slaaptekort hadden.

Judy Garland werd lastiggevallen op de set

Looper onthult dat hij in het boek van Garland's ex-man, Judy and I: My Life With Judy Garland, onthulde dat ze op de set werd lastiggevallen door de acteurs die de Munchkins speelden.

Volgens Sidney Luft, die tussen 1952 en 1965 met Garland was getrouwd en later door de actrice werd beschuldigd van dronkenschap en misbruik, hielden de acteurs die de Munchkins speelden graag hard feesten en zouden "Judy's leven zuur maken op de set door hun handen onder haar jurk te leggen."

De 'Wizard Of Oz'-set was gevaarlijk

Naast de pesterijen die ze moest doorstaan door de filmmakers en andere acteurs op de set, moest Judy Garland ook de The Wizard of Oz-set zelf doorkruisen, wat gevaarlijk bleek te zijn.

Verschillende van haar castleden raakten gewond tijdens het filmen, waaronder Margaret Hamilton, die ernstig verbrand werd tijdens het spelen van de Heks van het Westen. De originele Tin Man, Buddy Ebsen, verloor de baan toen hij ziek werd nadat hij zijn aluminium make-up had gedragen om de rol te spelen.

Meerdere bemanningsleden werden ook ziek of vielen flauw onder de studiolampen, die met opzet op extreem hoge temperaturen werden gehouden om het gewenste effect te bereiken.

Haar moeder was niet in haar hoek

Misschien het meest tragische van allemaal, de moeder van Judy Garland was er niet om haar te steunen terwijl ze de beproeving van het filmen van The Wizard of Oz doormaakte. Ethel Gumm, Garland's moeder, was een dominante toneelmoeder die vastbesloten was een ster van haar dochter te maken. Raffinaderij 29 meldt dat Gumm de eerste persoon was die Garland amfetaminepillen gebruikte om af te vallen.

Kort nadat Garland haar contract met MGM had ondertekend, stierf haar vader, waardoor ze volledig onder de hoede van haar moeder bleef. Garland beschreef haar later als 'de echte boze heks van het westen'.

De verslavingen die tijdens Garland's jeugd door haar moeder waren ontstaan, waren voor het leven bij haar. Ze stierf aan een accidentele overdosis drugs in juni 1969 op 47-jarige leeftijd.

Aanbevolen: