Heeft de familie van Selena Quintanilla de cast van 'Selena' gekozen?

Inhoudsopgave:

Heeft de familie van Selena Quintanilla de cast van 'Selena' gekozen?
Heeft de familie van Selena Quintanilla de cast van 'Selena' gekozen?
Anonim

Tientallen jaren na het overlijden van Selena Quintanilla zijn fans haar nog steeds niet vergeten. Natuurlijk heeft haar familie dat ook niet.

Selena liet niet alleen haar man achter, maar ook haar ouders en twee broers en zussen. Selena's oudere broer, A. B., en haar zus, Suzette, zijn nauw betrokken geweest bij het levend houden van Selena's herinnering.

Maar het is hun vader, Abraham Quintanilla Junior, die nauw heeft samengewerkt met filmmakers en producenten om inhoud te creëren over Selena en haar leven. Hij wordt gecrediteerd als uitvoerend producent van de 'Selena'-film (waarbij Jennifer Lopez de overleden zangeres speelt), en daar bleef het niet bij.

Wat fans zich afvraagt: was de familie Quintanilla betrokken bij het selecteren van de cast van 'Selena' de serie?

Was Selena's familie betrokken bij 'Selena' The Series?

Kijkend naar de line-up voor 'Selena: The Series', is het gemakkelijk te zien dat Selena's zus Suzette bij de show betrokken was. Ze heeft een krediet als uitvoerend producent, maar dat geeft niet aan hoe zwaar ze heeft bijgedragen aan de serie.

Er is ook geen indicatie van wie de personages in de show heeft gecast, hoewel fans lijken te denken dat Christian Serratos de perfecte match is. Het is logisch, vooral omdat Christian bevestigde hoe toegewijd (maar nerveus) ze was over het uitbeelden van de iconische zangeres.

Ze wist dat ze het goed moest doen, maar ging dat meer om het eren van Selena's nalatenschap of om indruk te maken op haar familie?

Christian Serratos heeft de Quintanillas niet ontmoet voordat ze gingen filmen

In een interview waarin Serratos haar zorgen over het filmen van 'Selena: The Series' besprak, gaf ze toe dat het grootste deel van haar voorbereiding op haar auditie en, later, de rol zelf, door haarzelf werd geleid.

Serratos bestudeerde oude homevideo's en ander beeldmateriaal van Selena Quintanilla, in plaats van zich te concentreren op de interpretaties van haar door andere actrices (zoals in J Lo's 'Selena').

En hoewel sommige tegenstanders Netflix uitriepen vanwege de schijnbare mishandeling van zowel Selena's geheugen als haar familie, waren de meeste fans enthousiast over de interpretatie van Christian.

Bovendien lijkt het erop dat, hoewel ze elkaar niet hebben ontmoet voordat de show begon, de familie Quintanilla haar "goedkeuring" heeft gegeven voor de cast van Christian.

Nadat ze het filmen van de serie had ingepakt, ontmoette Christian Suzette Quintanilla pas virtueel, legde ze uit.

Maar zoals Suzette later een interviewer vertelde, was het belangrijkste voor haar niet dat de actrice op Selena leek; het ging meer om "het verhaal kunnen vertellen" van het leven van de familie.

Er zat duidelijk een team achter de casting van Serratos, maar Suzette had als uitvoerend producent het laatste woord. Op basis van welke informatie weet niemand het echt.

Maar hoe zit het met de herdenking van Selena's leven in de jaren '90? Het blijkt dat haar familie veel meer betrokken was bij dat project.

Wie castte Jennifer Lopez in 'Selena'?

Als we terugkijken, had niemand kunnen vermoeden dat Jennifer Lopez Selena Quintanilla-Perez had kunnen portretteren, vooral vanwege haar kenmerkende uiterlijk.

Maar Selena spelen, dat deed ze, en voor veel moderne fans is het kijken naar J Lo op het kleine scherm het dichtst bij de manier waarop ze de echte Selena Quintanilla's impact op haar fans decennia geleden hebben begrepen.

Het punt is dat de beslissing om Jennifer Lopez te casten geen gemakkelijke beslissing was. Tenminste, niet voor Selena's vader Abraham.

Abraham Quintanilla wilde Jennifer Lopez niet

In een interview vertelde een originele kandidaat voor de rol van Selena over de ervaring van auditie doen en daarvoor deed hij hetzelfde onderzoek als Christian Serratos later zou doen.

Uiteindelijk werden na één auditieronde zeven laatste kandidaten, waaronder Jennifer Lopez, binnengehaald om voor de laatste keer auditie te doen.

Remezcla legde uit dat Abraham Quintanilla een stem kreeg bij de casting, en vertelde ook hoe hij vanaf de eerste dag bij audities was betrokken.

Hoewel Abraham neigde naar een "groenere" actrice die meer op Selena leek, zei de castingdirecteur, Roger Mussenden, dat J Lo altijd al de favoriet was.

De belangrijkste redenen? Ze kon al zingen, dansen en acteren, dus alles wat ze nodig hadden was wat make-up en het juiste kostuum om Selena echt te kanaliseren.

Jennifer Lopez was de beste keuze om Selena te spelen

Terwijl Abraham Quintanilla bleef zeggen dat hij een andere actrice wilde, gaf hij toe dat een andere producer hem vertelde dat ze er niet waren om "iemand te leren acteren", dus het was een beetje makkelijker om met Jennifer Lopez om te gaan.

Zoals fans weten, was het eindresultaat behoorlijk indrukwekkend, en de originele 'Selena'-film was een hit, bij de familie Quintanilla en fans.

Terwijl andere mensen (voornamelijk professionals) de castingbeslissingen voor zowel 'Selena' als 'Selena: The Series' beïnvloedden, had de familie zeker invloed op het resultaat van beide projecten.

In feite lijken ze doelbewust betrokken te zijn bij alles wat met Selena's gelijkenis te maken heeft, en dat is een reden waarom de waarde van haar landgoed ondanks haar overlijden is blijven groeien.

Aanbevolen: