Fans vertrokken verdeeld over Netflix's Britney Spears documentaire teaser

Fans vertrokken verdeeld over Netflix's Britney Spears documentaire teaser
Fans vertrokken verdeeld over Netflix's Britney Spears documentaire teaser
Anonim

Op 21 september 2021 bracht Netflix een teaservideo van 18 seconden uit van de aankomende documentaire Britney Spears. De documentaire is getiteld Britney Vs. Spears en zullen de conservatorschapszaak tussen Spears en haar vader, Jamie Spears, volgen.

De video begint met een tekstprompt, waarin de audio wordt uitgelegd die volgt. De woorden luiden: "De volgende audio is een voicemail van Britney Spears aan een advocaat op 21 januari 2009 om 12:29 uur."

De video wordt dan omgezet in een paarse voicemail en we horen de stem van Spears, zoals ze zegt: “Hallo, mijn naam is Britney Spears, ik heb je eerder gebeld. Ik bel opnieuw omdat ik er gewoon zeker van wilde zijn dat tijdens het proces van het opheffen van het conservatorium…"

Hierna wordt de video weer afgebroken en wordt de titel van de documentaire getoond. De woorden Britney Vs. Speren worden weergegeven in grote vette letters, languit over het scherm. De volledige trailer wordt op 22 september uitgebracht.

Na de release zijn de fans van Spears die de rechtszaak volgden sinds het bekend werd bij het publiek, naar Twitter gegaan om hun mening over de teaser te delen. Velen overlaadden de Toxic-zanger met woorden van steun en aanbidding.

Eentje schreef bijvoorbeeld: Britney, je bent slimmer dan de meeste mensen dachten. Je krijgt ALLES waar je zo hard aan hebt gewerkt. Het is beschamend dat je vader je dit heeft aangedaan! En binnen jouw bereik van Intelligentie zul je WINNEN!”

Andere fans leken blij met de exposure die de documentaire zou bieden voor Spears’ kant van het verhaal. Een van hen zei: “Ik ben zo blij dat we eindelijk dingen zien van Britney's pov. Lange tijd werd het verhaal gecontroleerd door haar ouders en haar conservator-team. Ze verstopten zich zo lang achter de "geesteszieke" verklaring terwijl ze Britney van haar rechten en geld beroofden. Ik hoop dat Britney snel vrijkomt.”

Anderen leken echter niet volledig overtuigd door de teaser. Ze bekritiseerden Netflix en de documentaire voor het exploiteren van Spears en de juridische situatie en beweerden dat haar strijd niet geprofiteerd mag worden.

Een fan reageerde bijvoorbeeld rechtstreeks op de streamingdienst toen ze schreven: Het zou leuk zijn geweest als jullie haar steun hadden getoond tijdens en daarvoor, in plaats daarvan nu. Weet je hoeveel je haar had kunnen helpen als je eerder je macht en invloed had gebruikt? Nu zal je dat doen omdat het je $$$$$ maakt. FreeBritney.”

Terwijl een ander de schijnbaar performatieve steun van Spears riep door te benadrukken hoe Netflix Spears' zus, Jamie Lynn Spears, blijft gebruiken. De zus van de zangeres kwam eerder onder vuur te liggen omdat ze tijdens het beledigende conservatorium geen steun betuigde aan Spears. Om deze reden waren sommige fans woedend over de performativiteit van Netflix en beweerden ze gebruik te maken van Spears' "verhaal voor weergaven".

One zei: Help me @netflix te begrijpen, dus je werkt aan een documentaire over het misbruik van Britney als conservatorium, maar neemt Jamie Lynn nog steeds aan voor een van je shows? Gebruik je het verhaal van Britney alleen voor views? Geef je echt om het misbruik dat Britney overkomt? freebritney.”

Aanbevolen: