Ed Sheeran loog tegen de wereld en zijn fans zijn geschokt

Inhoudsopgave:

Ed Sheeran loog tegen de wereld en zijn fans zijn geschokt
Ed Sheeran loog tegen de wereld en zijn fans zijn geschokt
Anonim

In de popmuziek zijn er maar heel weinig sterren die het soort loyaliteit van hun fans hebben geïnspireerd waar Ed Sheeran van geniet. Om dat te bewijzen hoef je alleen maar te kijken naar een van de eindeloze voorbeelden van video's op YouTube waarin Sheeran optreedt voor uitverkochte arena's vol mensen die dol zijn op zijn muziek. Bovendien is het best verbazingwekkend dat toen Sheeran een seconde lang fragment van een nieuwe single op Twitter uitbracht, zijn miljoenen volgers er gek op werden.

Natuurlijk zou het behoorlijk dwaas zijn om te beweren dat er een enkele reden is waarom Ed Sheeran zo'n sterke band met zijn fans heeft. De wereld is tenslotte een stuk gecompliceerder dan dat en elk van de volgers van de zanger heeft zijn eigen unieke combinatie van redenen om zoveel van zijn werk te genieten. Dat gezegd hebbende, lijdt het geen twijfel dat een van de meest voorkomende redenen waarom mensen van Sheeran houden, het vaak bekentenisvolle karakter van zijn teksten is. Immers, zelfs als mensen niet weten dat Sheeran bepaalde nummers heeft geschreven, voelen ze zich toch met hen verbonden.

Gezien het feit dat de eerlijkheid van de teksten van Ed Sheeran een grote rol heeft gespeeld in al het succes dat hij heeft genoten, zou je denken dat hij het vertrouwen van zijn fan nooit zou willen beschamen. Maar als iets wat een van Sheerans collega's ooit beweerde waar is, heeft Ed ooit bewust de wereld bedrogen, inclusief zijn fans.

Het originele verhaal

In 2016 hoorde de wereld dat Ed Sheeran een zeer opvallende snee in zijn gezicht had die uiteindelijk een litteken zou worden. Gezien de grootte en locatie van de snee van Sheeran, waren mensen meteen nieuwsgierig hoe hij de wond had opgelopen. Het duurde niet lang of er zou een nogal wilde uitleg naar de pers worden gelekt.

Volgens de originele rapporten werd Ed Sheeran per ongeluk in het gezicht gesneden door een echte prinses. Zoals het verhaal gaat, waren Ed Sheeran, James Blunt en prinses Beatrice van York samen tijd aan het doorbrengen toen iemand een belachelijk idee naar voren bracht, zou het niet leuk zijn om een schijnbare ridderceremonie uit te voeren. Volgens de originele versie van de gebeurtenissen ging het toen mis toen prinses Beatrice een zwaard kreeg voor ridder James Blunt, maar het wapen eindigde in plaats daarvan in Sheeran's gezicht.

Toen de berichten over de mislukte ridderorde de pers bereikten, was het gemakkelijk om ze af te schrijven als niets meer dan roddels. Die berichten waren in die tijd immers volledig gebaseerd op anonieme bronnen en zo'n schandalig verhaal lijkt precies iets te zijn dat iemand zou verzinnen om de pers voor de gek te houden. Begin 2017 leek dat allemaal te veranderen.

Zoals iedereen die zijn show heeft gezien, zou moeten weten, is Graham Norton elke cent waard die hij verdient. Immers, wanneer beroemdheden naar The Graham Norton Show gaan, hebben ze de neiging om te praten over dingen die ze normaal gesproken vermijden. Toen Graham Norton bijvoorbeeld in 2017 Ed Sheeran interviewde, wilde hij aanvankelijk niet praten over zijn gezichtslitteken. Het duurde echter niet lang of Sheeran verwees naar de berichten over een misgelopen ridder en liet het lijken alsof ze waar waren.

"Het was James Blunt die zijn popcarrière terug probeerde te krijgen." "Er waren die avond niet veel mensen… Ik heb geen idee hoe dat verhaal eruit kwam, omdat het zo strak was. En ongeveer twee weken daarna had ik een enorme snee in mijn gezicht en mensen zouden zeggen: 'Oh wat is er gebeurd?' En ik zou zeggen: 'Aww, ik ben gevallen.' En toen kwam het plotseling uit… Uh, naar verluidt."

Het echte verhaal?

Een paar maanden nadat Ed Sheeran sprak over zijn litteken in het gezicht op The Graham Norton Show, sprak James Blunt met een verslaggever van shortlist.com. Omdat Blunt degene was die prinses Beatrice deed alsof ze ridder was toen Ed Sheeran per ongeluk werd neergestoken, duurde het niet lang voordat dat vermeende incident ter sprake kwam. Schokkend genoeg ontkende Blunt echter volledig het mislukte ridderverhaal dat Sheeran suggereerde dat het waar was.

"Ed was dronken, aan het rommelen en hij sneed zichzelf. We verzonnen een mooi verhaal, mensen trapten erin. Het was heel gênant." In reactie op die eerste verklaring vroeg de verslaggever van shortlist.com hoeveel van het ridderverhaal nep was en Blunt nam geen blad voor de mond. "Alles. Afgezien van het eigenlijke litteken. Bizar dat mensen erin trappen. Ik geef hem de schuld. Hij moet wanhopig zijn – hij probeert platen te verkopen.” Ten slotte onthulde Blunt dat hij helemaal niet betrokken was bij Sheeran's cut, afgezien van hem daarna op te lappen.

Natuurlijk was het overduidelijk dat de zin van James Blunt over Ed Sheeran die platen probeerde te verkopen bedoeld was als een grap. Afgezien daarvan lijkt het duidelijk dat Blunt het serieus meende dat het ridderverhaal werd verzonnen. Hoewel Ed Sheeran zijn fans nooit uitdrukkelijk het nep-ridderverhaal heeft verteld, heeft hij zijn volgelingen zeker bedrogen toen hij het deed voorkomen alsof het verhaal waar was in The Graham Norton Show.

Aanbevolen: