De mislukte creditcard van de Kardashians onthouden

Inhoudsopgave:

De mislukte creditcard van de Kardashians onthouden
De mislukte creditcard van de Kardashians onthouden
Anonim

In de loop der jaren hebben de Kardashians een fenomenaal merk opgebouwd rond schoonheid en media-invloed. Het beroemde damesmerk is sindsdien uitgegroeid tot een imperium dat hen de trendsetters heeft gemaakt voor de standaard van schoonheid. De Kardashians verspreidden hun invloed ook naar andere aspecten van bedrijven die zich uitstrekken tot modeontwerp, lifestyle en technologie.

Vanaf 2010 waagden Kim, Khloe en Kourtney zich in de financiële wereld. Het invloedrijke trio werkte samen met Revenue Resource Group (RRG) LLC in een prepaid creditcardpromotie gericht op jongeren. Het ondertekende contract omvatte enkele ontwerpen die waren gericht op de zusters en hoe hun sociale-mediaplatforms dienden als de belangrijkste marktplaats voor de creditcard. Dit ging echter niet ver, want de samenwerking viel uit elkaar en leidde tot een juridisch drama. Hier is een blik door dat tijdperk.

8 Er werd gezegd dat de prepaidkaart roofzuchtig was

Kourtney en haar zussen lieten hun gezicht afdrukken op de creditcard genaamd de Kardashian Kard. Het financiële project ging van start en in minder dan een maand ging het mis. De Kardashian Kard werd onder de loep genomen omdat experts beweerden dat het roofzuchtig was. De advocaat van Connecticut, Richard Blumenthal, vertelde dat de kaart vol zat met kosten, waaronder geldopnames bij geldautomaten, maandelijkse en jaarlijkse kosten, kosten voor rekeningen, annuleringskosten en laadkosten.

7 De zussen hebben zich teruggetrokken uit de deal

De Kardashians werden voer voor roddelbladen en haalden de krantenkoppen. Velen bekritiseerden de Kardashian Kards en het feit dat het gericht was op jonge mensen en mensen met een laag inkomen. In wezen besloten Kourtney, Kim en Khloe dat ze daar niet mee geassocieerd zouden worden. Hun advocaten stuurden een document voor contractbeëindiging naar RRG, en de meisjes besloten zich terug te trekken. De Kardashian-zussen zouden niet op de hoogte zijn geweest van de verborgen kosten. De website van Kardashian Kard werd een site om fans te informeren over de problemen rond het mislukte financieringsproject en om hen te waarschuwen voor ongepast onderzoek naar producten.

6 Er waren tientallen kritieken

Blumenthal maakte bekend dat de kaart is ontworpen volgens de luxe en "extravagante" levensstijl van de realitysterren. Hij merkte op dat het niet realistisch was voor de beoogde klanten en dat de kosten die gepaard gingen met het gebruik van de prepaidkaart schandalig waren.

5 Er waren ook resoluties

Destijds maakte de Universitaire Nationale Bank bekend dat de 250 klanten die de kaarten al gebruikten, 30 dagen konden doorgaan. Het bedrijf voegde eraan toe dat het zijn overeenkomst met Dash Doll LLC heeft herzien over de garantie dat klanten de overtollige kosten terugkrijgen. Celent-analist Zilvinas Bareisis beschouwde de kaart als een entiteit die "niet klopte." Bareisis deelde dat de bedrijfsstrategie scheef was omdat deze op jongere mensen was gebaseerd, maar de kosten waren niet gelijk. Bareisis voegde eraan toe dat als er zoiets bestaat als "een luxe prepaidmarkt", tieners niet de consumenten zouden moeten zijn.

4 Het effect op het imago van de Kardashians

Hun advocaat deelde een verklaring met het kantoor van Blumenthal en merkte op dat de Kardashians jarenlang aan hun imago hebben gewerkt, dat altijd positief is geweest. In het rapport staat verder dat de Kardashian Kard-kwestie het uitstekende imago van de reality-iconen bedreigde en een negatieve invloed op hen had. Pamela Banks, senior beleidsadviseur van Consumers Union in Washington D. C., gaf haar mening. Ze zei dat het binden van beroemdheden aan kaarten meer consumenten zou kunnen genereren die ernaar uitkijken rijk en beroemd te worden. Prepaidkaarten doen echter meestal meer kwaad dan debetkaarten. Dit kwam volgens Banks door de verborgen kosten.

3 De beëindiging resulteerde in een rechtszaak

Na het besluit om de promotie van RRG en de Kardashian Kard stop te zetten, hebben de meisjes een rechtszaak van $ 75 miljoen aangespannen. RRG beweerde dat Kim en haar zussen het einde van de afspraak niet nakwamen en zich ook abrupt terugtrokken, waardoor ze minstens $ 75 miljoen verloren. De meisjesmoeder Kris Jenner en hun bedrijf Dash Dolls LLC werden ook genoemd in de rechtszaak. De tv-sterren werden ook beschuldigd van het schenden van hun sponsorovereenkomst en de RRG-joint venture.

2 Binnen de juridische strijd

Nadat RRG de rechtszaak had aangespannen, werden de KUWTK-sterren vertegenwoordigd door advocaten Jeremiah Reynolds en Michael Kump, die onmiddellijk met een anti-SAPP-remedie kwamen. De anti-SLAPP wordt beschouwd als een tactiek in de juridische jurisprudentie van Californië waarbij een persoon een rechtszaak zou kunnen aanvechten op basis van hun vrijheid van meningsuiting. In het geval van de Kardashians spraken de dames over de Kardashian Kard en RRG beschuldigde hen ervan geen positieve dingen over het merk te zeggen.

1 De Kardashians gewonnen door anti-SLAPP

Met anti-SLAPP in de mix, werd de rechter die de zaak voorzat, overgelaten om ofwel te bevestigen dat de zaak een standaard contractbreuk was die niet gebonden is aan anti-SLAPP of anderszins. Dit betekent dat de Kardashians konden vertrouwen op hun uitoefening van de vrijheid van meningsuiting van het Eerste Amendement, en in wezen zou de rechter de zaak kunnen seponeren. Uiteindelijk besloot rechter Jeffrey Hamilton dat er geen contractbreuk was en voegde hij eraan toe: "In plaats daarvan hebben we een poging om de beklaagden ook aan te klagen voor verlies van alle andere zaken die geen verband houden met hen, specifiek verbonden met de uitoefening van de vrijheid van meningsuiting door beklaagden."

Aanbevolen: