Hier is hoe Michael Jackson kapot ging

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Michael Jackson kapot ging
Hier is hoe Michael Jackson kapot ging
Anonim

Toen hij nog een kind was, verbeterde Michael Jackson zijn optreden als lid van de Jackson 5 samen met vier van zijn broers. Ook al zijn er veel voormalige kindsterren die naarmate ze ouder worden steeds verder uit de schijnwerpers verdwijnen, dat zou voor Michael nooit gebeuren. Jackson zou zelfs de rest van zijn leven beroemd blijven.

Sinds Michael Jackson ongeveer veertig jaar bleef, begon het bijna te voelen alsof hij nooit uit de schijnwerpers zou komen. Toen, in 2009, was de wereld geschokt toen ze hoorde dat Jackson op vijftigjarige leeftijd was overleden. Alsof dat eerste nieuws niet schokkend genoeg was, hoorden veel fans van Jackson later dat hij blut was nadat de popmuzieklegende zijn leven verloor. Dat roept natuurlijk een voor de hand liggende vraag op, hoe is Michael Jackson failliet gegaan?

Een geldmachine

Toen Michael Jackson besloot een solo-muziekcarrière te starten, was dat een enorm risico voor de getalenteerde jonge artiest. Hij genoot tenslotte al veel succes als lid van de Jackson 5 en het was onmogelijk om te weten of hij dezelfde aantrekkingskracht zou hebben zonder zijn broers. Op dit moment is het natuurlijk overduidelijk dat de gok van Jackson op zijn zachtst gezegd enorm zijn vruchten afwierp.

Gedurende zijn hele leven zou Michael Jackson zoveel hitnummers uitbrengen dat het roekeloos zou zijn om ze hier allemaal op te sommen. Natuurlijk was de muziek van Jackson zo invloedrijk dat mensen zoals Snoop Dogg tot op de dag van vandaag nummers als "Thriller" blijven coveren. Als gevolg van alle geliefde muziek die hij tijdens zijn leven heeft opgenomen, is Jackson volgens businessinsider.com de 7e best verkopende muzikant in de geschiedenis. Ondanks dat en alle andere geld verdienende ondernemingen van Jackson, waaronder het bezitten van de muziekbibliotheek van The Beatles, had Michael naar verluidt $ 400 miljoen aan schulden op het moment van zijn overlijden.

Een ongelooflijke levensstijl

Omdat Michael Jackson zoveel geld verdiende tijdens zijn leven, is het logisch dat hij het gevoel had dat hij geld kon uitgeven zonder zich er al te veel zorgen over te maken. Er is echter een verschil tussen een uitbundige levensstijl leiden en geld behandelen alsof het een eindeloze bron is die nooit op kan raken, hoe snel je het ook verspilt. Helaas voor de bankrekeningen van Michael Jackson lijkt hij absoluut te geloven dat zijn geld nooit op zou kunnen raken. Ofwel kon Jackson zichzelf er niet van weerhouden om geld uit te geven, hoe snel zijn geld ook op was.

Wat betreft de manier waarop Michael Jackson zijn geld besteedde, lijdt het geen twijfel dat veel van zijn geld ging naar het kopen van zijn huis en het veranderen in de Neverland Ranch die hij voor ogen had. Per slot van rekening heeft Jackson volgens rapporten ergens tussen de $ 17 miljoen en $ 30 miljoen uitgegeven om zijn huis in eerste instantie te kopen. Van daaruit bracht Jackson een fortuin uit om zijn huis in een pretpark te veranderen, compleet met onder andere een dierentuin, reuzenrad, theater, treinstation en een eigen brandweer. Als resultaat van al die uitgaven bouwde Jackson een huis waarvan sommige mensen denken dat hij het tot op de dag van vandaag achtervolgt omdat hij er zo dol op was.

Bovenop het geld dat hij uitgaf aan Neverland Ranch, verspilde Michael Jackson een groot deel van zijn fortuin aan verschillende unieke stukken die de meeste mensen zich nooit zouden kunnen veroorloven. Jackson hield er bijvoorbeeld van om memorabilia te bezitten die verband hielden met enkele van zijn favoriete films, waaronder de handschoenen die Johnny Depp droeg om Edward Scissorhands te spelen. Jackson bezat ook dure recreaties van het Batman-pak van Michael Keaton en het hoofd van ET. Bovendien zijn er alle levensgrote figuren die Jackson kocht van onder andere Superman, Yoda, Spider-Man, C-3P0 en Darth Vader. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, betaalde Jackson naar verluidt $ 1,5 miljoen voor het Academy Award-beeld dat Gone With the Wind won voor Beste Film.

Natuurlijk kocht Michael Jackson veel stukken die niets met films te maken hadden. Jackson kocht bijvoorbeeld verschillende afgietsels van zijn eigen gezicht, een robotachtige replica van zijn eigen hoofd, een volledige speelhal met heel veel games, dure schilderijen en verbluffende gouden armaturen. Dat alles wil niets zeggen over de autocollectie van Jackson en de waanzinnige hoeveelheid sieraden die hij bezat. Voor iedereen die echt wil begrijpen hoe Michael Jackson failliet is gegaan, hoeven ze alleen maar een clip te bekijken van een van zijn wilde winkeluitjes die werd gefilmd toen hij in Las Vegas was. Als je die clip eenmaal ziet en begrijpt dat dat soort dingen de hele tijd doorgingen, wordt het gemakkelijk om te begrijpen hoe de inkomsten van Jackson zijn uitgaven niet konden bijhouden.

Aanbevolen: