Anna Faris was helemaal kapot toen ze de film landde die haar carrière veranderde

Inhoudsopgave:

Anna Faris was helemaal kapot toen ze de film landde die haar carrière veranderde
Anna Faris was helemaal kapot toen ze de film landde die haar carrière veranderde
Anonim

Het was de film die niemand wilde aanraken, aangezien het genre destijds geen bewezen handelsartikel was. Spooffilms zijn tegenwoordig de norm, maar in 2000 was dat niet het geval. Een paar broers besloot het script te kopen, alleen omdat het een van hun films vervalst en ze het waarschijnlijk wilden beschermen.

Niettemin gaf de aankoop 'Scary Movie' leven, en het zou een klassieker worden, samen met een franchise die bijna $ 1 miljard verdiende aan de kassa.

Bovendien hielp het om verschillende carrières te lanceren, waaronder de carrière van Anna Faris, die op dat moment nog onbekend was. Haar auditieverhaal is geweldig dat anderen zou moeten inspireren, ze had niet eens het geld om een taxi te nemen.

We kijken terug op dat verhaal en enkele van de achter-de-schermen die plaatsvonden in de pre-fasen van de film.

De film werd bijna niet eens gemaakt

In het begin van de jaren 2000 was het concept van een spooffilm zijn tijd ver vooruit. Tegenwoordig lijkt dat genre natuurlijk oververzadigd, maar in 2000 waren filmstudio's niet zo happig op zo'n project.

Elke studio wees het script af, totdat de Weinsteins een kijkje namen. Ze kochten het script alleen omdat het een van hun eerdere films, 'Scream', vervalste. Naast Variety herinnert Bo Zenga zich dat hij het script voor het eerst en naar waarheid ontving, zonder er veel over na te denken.

"Ik kreeg een telefoontje van een manager die zei dat hij een script had met de vraag of ik ernaar wilde kijken. Ik zei: "Waar gaat het over?" en ze zeiden: "Ik zal je de titel vertellen en je zult weten waar het over gaat." Ik lachte en zei: "Dus je hebt gewoon een titel. En hij lachte en zei: "Het script is niet zo slecht." We werden door iedereen afgewezen, behalve door de Weinsteins. De Weinsteins wilden het kopen omdat het hun franchise van 'Scream' vervalste. Ik denk dat ze niet willen dat iemand anders hun film kannibaliseert."

Zodra de film groen licht kreeg, was het volgende deel het samenstellen van de cast. Anna Faris kreeg de rol en het bleek dat ze op dat moment niet veel geld op de bank had staan.

Faris sliep op de bank van een vriend

Ze was begin jaren 2000 niet de bekende ster van vandaag. In plaats daarvan was het heel anders, haar moeder hielp haar met de auditietape, met de enorme VHS-camera op haar schouder, het was een andere tijd toen ze onthulde met Variety.

"Ik begon de auditie met mijn moeder die me opnam op een van die grote, oude VHS-camera's die op haar schouder werd gehesen. En toen met de tweede scène ging ik naar mijn buren en ik dacht: 'Mijn moeder kan' Doe deze auditie niet met mij omdat het veel te ordinair is. Kun je het voor me filmen?” Dus ik stuurde het in, en ze vroegen me om naar beneden te komen."

Toen ze eenmaal reisde voor de auditie, had Faris een zeer strikt budget. Dit zou leiden tot slapen op de bank van een vriend en niet eens in staat zijn om een taxi te betalen. Bovendien moest ze, gezien de lengte van de constante audities, uiteindelijk ook nieuwe kleren kopen.

"Ik pakte een kleine tas en bleef op de bank van een vriend in Burbank en vond het jammer dat ik naar deze audities moest gaan. Ze bleven me vragen om te blijven, dus uiteindelijk moest ik nieuwe kleren gaan kopen, die bij de tijd dat het voelde als: "Ik kan niet eens een taxi betalen, ik kan me zeker geen hotel veroorloven."

Voel je niet te slecht voor de actrice, want het optreden versterkte haar carrière tot een superster en al snel was ze een steunpilaar in verschillende films en tv-shows.

Tegenwoordig heeft ze meer dan genoeg geld om een taxi te betalen, met meer dan $30 miljoen op de bank.

De film was een enorm succes ondanks een klein budget

Gezien het feit dat studio's de film niet wilden maken, is het alleen maar logisch dat het budget kleiner was, namelijk $ 19 miljoen. Desalniettemin maakte het spoofgenre een enorme vlucht aan de kassa en de film was een enorme hit, met een brutowinst van $ 278 miljoen.

Dat was nog maar het begin, want de film zou nog vier andere films uitbrengen, wat bijna $ 1 miljard zou opleveren als alle andere films samen werden gecombineerd.

De film verdient nog steeds enorm veel geld dankzij backend-winsten, hij blijft op verschillende streamingplatforms, waaronder Netflix. We kunnen zeker zeggen dat de film een enorme trend begon in de jaren die volgden.

Aanbevolen: