Donald Trump kan kapot gaan, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Donald Trump kan kapot gaan, hier is waarom
Donald Trump kan kapot gaan, hier is waarom
Anonim

Donald Trump staat al enkele jaren op het punt miljoenen te verliezen. Na een reeks beschuldigingen van mishandeling en talloze controverses tijdens zijn presidentschap, onderzoekt het kantoor van de procureur-generaal van de staat New York hem nu vanwege "aanzienlijk bewijs" van fraude. In slechts een jaar tijd verloor de voormalige president $ 600 miljoen van zijn aanvankelijke vermogen van $ 2,1 miljard. Maar volgens een analist zou hij deze keer wel eens alles kunnen verliezen. Hier is hoe.

Donald Trump is eerder failliet gegaan

Trump kan het zich niet veroorloven zijn huidige zaak te verliezen, aangezien hij waarschijnlijk de rest van zijn fortuin zal verliezen. Maar zelfs als hij dat doet, zou het niet de eerste keer zijn dat hij blut is. In 1992 publiceerde de Washington Post een verhaal met de titel "Trump Went Broke But Stayed On Top." Daar citeerden ze hem tegen model Marla Maples: "Zie je die man? [verwijzend naar een bedelaar langs Fifth Avenue in New York] Op dit moment is hij $ 900 miljoen meer waard dan ik. … Op dit moment ben ik min $ 900 miljoen waard." Op dat moment had Trump niet het geld om zijn leningen te betalen. Ondanks dat hij hotels, casino's en een luchtvaartmaatschappij bezat, had hij honderden miljoenen meer schulden.

Volgens het artikel had Trump het advies kunnen krijgen om faillissement aan te vragen, maar bankiers en investeerders bleven deals met hem sluiten. Zijn persoonlijke schuld werd vervolgens met $ 750 miljoen verminderd. Dat is meer dan viervijfde van zijn totale schuld. "Het systeem is kapot", zei een medewerker die Trump hielp weg te komen met zijn onbetaalde leningen. "Het is het systeem dat de schuldenaar macht geeft waar het niet zou moeten." Blijkbaar zouden kredietverstrekkers minder hebben teruggekregen als Trump faillissement had aangevraagd.

Toen er naar werd gevraagd, zei een bankier dat het echt de "enige praktische oplossing" in de beproeving was. "Ik deed het omdat het de enige praktische oplossing was", zei hij. "Dit zou een heel langdradig, heel, heel smerig proces zijn." Aan de andere kant was Trump trots op wat er gebeurde. Hij was er eigenlijk nogal eigenwijs in. "Ze houden van me omdat ik goed ben en eerlijk ben", zei Trump over de bankiers. "Ik heb een groot respect ontwikkeld voor bankiers." Hij schreef ook in zijn autobiografie Surviving at the Top dat zijn "track record me in staat had gesteld om miljoenen dollars aan financiering veilig te stellen door simpelweg mijn naam te ondertekenen."

Hoe Donald Trump uiteindelijk alles kon verliezen

Onderzoeksjournalist David Cay Johnston zei op MSNBC dat Trump deze keer misschien niet in staat zal zijn om faillissement te ontwijken. "Oh, het is mogelijk dat Donald aan het eind van de dag niets anders overhoudt dan zijn presidentieel pensioen en zijn vakbondspensioen van zijn tv-show, want dat zijn de enige activa die hij heeft die beschermd zouden worden", zei hij.."En aangezien Donald opschept over hoeveel 'hij van geld houdt, hij geeft meer om geld dan wat dan ook', zijn dat zijn woorden, niet de mijne, dit is erg verontrustend voor hem."

Johnson voegde eraan toe dat Trump "niet alleen de Trump-organisatie zou kunnen verliezen, maar ook zijn appartement, zijn herenhuis in Westchester County, zijn golfbanen, Mar-a-Lago, dat alles kan gevaar lopen in deze zowel criminele als civiele procedures die tegen hem lopen in een aantal jurisdicties." Dat is "vooral als de procureur-generaal van New York ervoor zorgt dat zijn bedrijf failliet gaat" - een langverwachte val uit de gratie.

Hoeveel geld heeft Donald Trump echt?

Volgens de deponeringen van 2020 door de New Yorkse procureur-generaal Letitia James, had Trump op dat moment $ 93 miljoen aan liquide middelen. Hoewel hij helemaal niet arm was, had hij veel minder geld op de bank dan zijn mede-miljardairs in onroerend goed. Hij had zijn rijkdom overdreven aan geldschieters en bankiers. Tot zover die 'eerlijkheid'. Forbes onthulde ook dat het team van Trump voortdurend probeerde hen te laten zien dat hij veel meer waard was. Het tijdschrift heeft altijd geweten dat het onrealistisch was.

In 1982 belde de advocaat van Trump, Roy Cohn, Forbes om zijn cliënt een hogere plek op de Forbes 400-lijst van de rijkste Amerikanen te bezorgen. "Ik zit hier naar zijn huidige bankafschrift te kijken. Het laat zien dat hij meer dan $ 500 miljoen aan liquide middelen heeft, alleen contanten." Cohn vertelde journalist Jonathan Greenberg die zich het gesprek met Washington Post in 2018 herinnerde.

Forbes herinnerde zich ook dat The Apprentice-ster tijdens een coververhaal uit 1990 met Trump - op het punt om faillissement aan te vragen - opschepte over "nooit eerder vertoonde cashflowcijfers", zodra ze zijn kantoor binnenkwamen. "Als we zijn kantoor op de 26e verdieping in de Trump Tower in Manhattan binnenkomen, is hij al in de aanval: 'Ik ga je cashflowcijfers laten zien die ik nog nooit eerder aan iemand heb laten zien'", schreef het tijdschrift."Hij laat ons meer cijfers zien die getuigen van een schat aan contanten en verhandelbare waardepapieren, maar vouwt de pagina zodat we de volgende kolom niet kunnen zien."

Aanbevolen: