Twitter dankt Bill Nye voor 'het vernietigen van racisme

Twitter dankt Bill Nye voor 'het vernietigen van racisme
Twitter dankt Bill Nye voor 'het vernietigen van racisme
Anonim

In wat een onmiskenbaar tumultueus afgelopen jaar in de Verenigde Staten is geweest, is het tijd om onze geliefde popcultuurfiguren meer dan ooit te waarderen.

Ingenieur die tv-wetenschapspresentator Bill Nye werd, die ook zijn teen in de acteerwereld heeft ondergedompeld, heeft zijn plek als een van Amerika's nationale schatten welverdiend.

Hij is vooral bekend om zijn populaire kindertelevisieserie uit de jaren 90, Bill Nye The Science Guy, die boordevol vermakelijke en grappige uitleg van fundamentele wetenschappelijke concepten zat. Nye heeft deze openbare dienst voortgezet, als de jazz-up van de wetenschap voor een groot, over het algemeen jong publiek sinds, meest recentelijk met zijn Netflix-serie, Bill Nye Saves The World, die drie seizoenen liep voordat hij eindigde in 2018. Hij maakte ook gastoptredens als zichzelf in series met een wetenschappelijk thema, zoals CBS's The Big Bang Theory.

Het is duidelijk dat de vraag naar Nye's grootvaderlijke wijsheid niet is opgehouden, aangezien een onlangs uitgebrachte clip van de presentator de afgelopen dagen de ronde doet op Twitter. De video is afkomstig van Nye's TikTok-account en toont hoe de voormalige werktuigbouwkundige zijn kenmerkende vlinderdas aantrekt en in het kort de wetenschap uitlegt achter mensen met verschillende huidskleuren.

Nye legt uit dat de vroegste menselijke voorouders in Afrika leefden voordat ze naar buiten migreerden en zich over de wereld verspreidden. Vervolgens beschrijft hij hoe onze afstand tot de evenaar bepa alt hoe donker onze huid is, vanwege de variërende hoeveelheden ultraviolet licht, dat nodig is om vitamine D te produceren. Nye besluit de clip dus door te stellen dat verschillende huidskleuren volledig het gevolg zijn van waar onze voorouders leefden ten opzichte van de evenaarlijn. Niets meer, niets minder.

"Dat is het, iedereen!" hij kondigt aan: "Daarom hebben we een verschillende huidskleur! Maar we behandelen elkaar niet eerlijk. Dus het is tijd om dingen te veranderen!"

En Twitter-gebruikers scharen zich achter de presentator in zijn roep om verandering sinds de video viraal ging naast het bijschrift: "Bill Nye vernietigt racisme in één minuut." Een fan schreef: "Dus als je een racist bent, is dit het antwoord op al je argumenten. Allemaal… alleen dit. Dus stop met die racistische shit!"

Hoewel sommigen een meer ironische houding aannamen ten opzichte van de wijdverspreide clip, met een grapje van een Twitter-gebruiker, "heilige verdomme racisme is GEGAAN!! we hebben het eindelijk gedaan." Anderen waren gefrustreerd dat het concept dat Nye had uitgelegd voor velen op het socialemediaplatform gloednieuwe informatie leek te zijn.

Eén persoon twitterde: "Het feit dat [dit] moest worden uitgelegd, is bedroevend. [Als] je niet weet dat we allemaal uit Afrika kwamen en dat we 1 soort zijn, moet je een boek lezen."

Wat de reactie ook is, het kan alleen maar goed nieuws zijn dat Nye's toegankelijke en onderhoudende uitleg van diversiteit zo'n breed publiek bereikt op Twitter. De televisiewetenschapper is misschien nog niet op weg om racisme volledig te "vernietigen", maar als iemand de mondiale houding kan veranderen door middel van leuke, educatieve soundbites, dan moet hij het zijn.

Aanbevolen: