Friends Creator schaamt zich nu voor het gebrek aan diversiteit van de show en zegt dat het "systemisch racisme" ondersteunde

Inhoudsopgave:

Friends Creator schaamt zich nu voor het gebrek aan diversiteit van de show en zegt dat het "systemisch racisme" ondersteunde
Friends Creator schaamt zich nu voor het gebrek aan diversiteit van de show en zegt dat het "systemisch racisme" ondersteunde
Anonim

Niet elke show kan kijkers van meerdere generaties over meerdere decennia aantrekken, maar Friends is de show om die prestatie te bereiken. Terwijl veel millennials met de serie zijn opgegroeid, ontdekken hun kinderen het nu zelf.

Vrienden zijn ongetwijfeld al lang iconisch in de sitcomwereld, en of mensen er nu van houden of er een hekel aan hebben, ze praten er graag over en halen elk klein detail uit de serie. De laatste tijd hebben sommigen natuurlijk besloten dat Friends de slechtste sitcom ooit is.

Hoewel de makers van de serie het op dat punt misschien oneens zijn, geven ze toe dat Friends een aantal tekortkomingen had. Om te beginnen was het gebrek aan diversiteit in de show een groot probleem. Maar is er iets dat kan worden gedaan om de zaken vandaag beter te maken?

Critici hebben lang aanbevolen dat vrienden racisme steunen… De maker is het ermee eens

Creator Marta Kauffman gaf toe dat ze zich zowel schuldig voelt over als beschaamd door "ingekocht te hebben in systemisch racisme", hoewel ze zich op dat moment niet bewust was van haar acties. Sommige fans waren ongetwijfeld verheugd deze bekentenis te horen; veel mensen hebben kritiek geuit op de afwezigheid van minderheidspersonages - zelfs achtergrondpersonages, zoals extra's - in Friends. In die tijd waren er natuurlijk veel verschillende mensen in de industrie, maar de cast bevatte maar heel weinig van die mensen.

Plus, de setting van Friends leende zich duidelijk voor wat diversiteit; New York was destijds ook een 'melting pot'. Dus hoewel het misschien niet de bedoeling was om gekleurde acteurs over te slaan tijdens het casten, heeft de crew ze duidelijk niet gezocht.

Afhankelijk van iemands persoonlijke opvattingen over racisme en inclusie, kan het lijken alsof Friends actie onderneemt om de volledig witte hoofdcast te isoleren, of dat het onbedoeld acteurs van kleur verbiedt om zelfs maar in de buurt van een ondergeschikte rol te komen.

Hoe dan ook, Marta Kauffman vindt het niet goed vandaag.

Marta Kauffman doneert miljoenen ter ondersteuning van Afrikaanse en Afro-Amerikaanse studies

Kauffman gaf in een interview toe dat George Floyd de kop was die haar aan het denken zette. Terwijl veel beroemdheden destijds reageerden op zijn moord, begon Kauffman stilletjes na te denken over "de manieren waarop [zij] had deelgenomen" aan racisme, en hoe ze kon beginnen met "koerscorrectie".

Gelukkig had de showrunner genoeg geld om te besteden aan projecten die haar vermeende zwakte tegenover gemarginaliseerde gemeenschappen zouden kunnen 'goedmaken'.

Dus, Marta Kauffman doneerde $ 4 miljoen om een fonds op te richten dat Afrikaanse en Afro-Amerikaanse studies op universitair niveau ondersteunt.

Hoewel er duidelijk altijd meer te doen is op het gebied van racisme, lijkt dit een stap in de goede richting. Veel mensen waren tenslotte goed met Friends zoals het is, en hadden nooit gedacht dat de makers van de serie er meteen uit zouden komen en toegeven dat ze het bij het verkeerde eind hadden in de manier waarop ze het casten benaderden.

Wat vinden fans van Kauffmans onthulling over vrienden?

Net als elke andere achterstallige onthulling over Friends, waren fans enigszins verdeeld over de acties van Kauffman en haar verklaring dat de sitcom enigszins is aangetast door het gebrek aan diversiteit. In reactie op het nieuws over de donaties van de maker aan onderwijs in diversiteit, maakte Redditors opmerkingen als "Toon over blanke mensen voor blanke mensen", wat suggereert dat diversiteit "niet op zijn plaats" zou zijn geweest in de show en zich misschien gedwongen zou hebben gevoeld.

Anderen wezen erop dat er een poging tot inclusie was, waarbij castleden zoals David Schwimmer aandrongen op meer diversiteit in de casting. Sommigen suggereerden ook dat de terugkerende verschijning van Aisha Tyler in de serie een stap in de goede richting was. Natuurlijk, anderen beweerden dat omdat ze een goed opgeleide vrouw was maar met zowel Joey als Ross uitging - wat haar niets meer maakte dan een hulpmiddel voor een plotpunt - dat niet echt telde.

Commentatoren kibbelden ook een beetje over verschillende personages uit het verleden die misschien terloops werden genoemd, maar niet veel in de verhaallijn speelden; een opzettelijke zet van de schrijvers en producenten, suggereren fans.

Vrienden hebben mogelijk moderne shows geïnspireerd om diversiteit na te streven

Terugkijkend is het duidelijk dat tal van klassieke sitcoms de hedendaagse programmering hebben geïnspireerd. Maar het kan zijn dat Friends en het gebrek aan diversiteit van andere shows een geheel nieuwe generatie shows hebben voortgebracht die veel meer gericht zijn op diversificatie.

This Is Us, bijvoorbeeld, heeft zich serieus gecommitteerd aan diversiteit, en zelfs reality-tv-series veranderen hun manier van doen.

Het betekent niet dat de strijd tegen racisme is beëindigd, in Hollywood of de samenleving zelf, maar meer inclusieve programmering is zeker een stap in de goede richting.

Aanbevolen: