Dit is wat er gebeurde toen O.J. Simpson is lid geworden van TikTok

Inhoudsopgave:

Dit is wat er gebeurde toen O.J. Simpson is lid geworden van TikTok
Dit is wat er gebeurde toen O.J. Simpson is lid geworden van TikTok
Anonim

Hier is de korte versie van de O. J. Simpson-verhaal voor iedereen die te jong is om zich de jaren 80 en 90 te herinneren. O. J. Simpson was een gepensioneerde superster NFL die terugliep van de Buffalo Bills en een voormalig winnaar van de Heisman Trophy. Hij trouwde in 1985 met actrice en model Nicole Brown. In 1993 begon hij ook bekendheid te krijgen als acteur en had hij credits in The Naked Gun, The Towering Inferno en Roots. In 1994 werd hij gearresteerd voor de moord op zijn vrouw Nicole en haar vriend, ober Ron Goldman. Zijn zaak werd door de pers "het proces van de eeuw" genoemd en na talloze uren van media-aandacht werd OJ vrijgesproken, ondanks het feit dat zijn DNA overal op de plaats delict te vinden was. Hoewel niet veroordeeld in de strafrechter, vond een civiele rechtbank hem aansprakelijk voor de dood van Brown en Goldman en oordeelde dat O. J. was de familie Goldman minstens $30 miljoen schuldig.

O. J. heeft veel ups en downs gehad sinds zijn proces. Er was de negatieve ontvangst van zijn boek If I Did It, een 'hypothetisch' scenario waarin hij beschrijft hoe hij de moorden zou hebben gepleegd. O. J. zou later een gevangenisstraf van 9 jaar krijgen voor de gewapende overval op een verzamelaar van sportmemorabilia in een hotel in Las Vegas. Simpson werd voorwaardelijk vrijgelaten in 2017. Sinds zijn vrijlating is O. J. heeft zich aangesloten bij sociale media. Simpson heeft honderdduizenden volgers op Twitter, maar toen hij op TikTok probeerde te komen, ging dat niet goed.

9 Hij begon een account tijdens de pandemie

Net als miljoenen anderen dreef het isolement van 2020 O. J. Simpson om lid te worden van de TikTok-gemeenschap. Zijn eerste account, @oj32simpson, werd geopend op 17 april 2020. De 32 in zijn gebruikersnaam verwijst naar zijn rugnummer toen hij in de NFL zat.

8 Hij probeerde herkenbare inhoud te maken

Zijn eerste video was net als veel andere bekende TikToks, het was een poging om bij te dragen aan een virale trend. In de TikTok dwa alt Simpson door het huis en probeert zichzelf bezig te houden op de melodie van "K I'm bored in the house, and I'm in the house bored", een TikTok-geluid dat viraal ging nadat de pandemische lockdowns begonnen. Uiteindelijk eindigt de video met het raken van de fles, iets waar veel TikTok-gebruikers zich mee kunnen identificeren, vooral in 2020.

7 Hij trollde Donald Trump in zijn tweede video

In april 2020, tijdens het hoogtepunt van de pandemie, werd voormalig president Donald Trump geroosterd op sociale media toen hij suggereerde dat het innemen van ontsmettingsmiddelen, zoals bleekmiddel, een manier zou kunnen zijn om het COVID-19-virus bij geïnfecteerde patiënten te doden. Simpson stapte in op de grap door een TikTok te plaatsen waarop hij bepaalde schoonmaakproducten "bemonsterde". Nog meer bewijs dat 2020 een raar jaar was.

6 Hij werd buitengesloten van zijn account (misschien)

Om de een of andere reden stopte Simpson met het maken van inhoud op zijn eerste account en werd hij pas later in het jaar in de app gezien. Hij heeft dit niet uitgelegd toen hij terugkwam van een nieuw account, maar het is zeer waarschijnlijk dat zijn eerste account op de een of andere manier is gehackt of dat hij werd buitengesloten nadat hij een wachtwoord was vergeten.

5 Hij begon een nieuw account

Hoe dan ook, OJ liet zich niet afschrikken en keerde terug naar TikTok vanaf zijn nieuwe account @theofficialojsimpson. Maar in tegenstelling tot zijn eerste pogingen op TikTok, leek dit slechts een repost van zijn video's van Twitter, de app voor sociale media waar O. J. is het meest actief.

4 Hij begon EEN ANDER nieuw account

Om de een of andere reden stopte OJ met posten vanaf zijn tweede account in december 2020 en begon hij met posten vanaf weer een ander account met de gebruikersnaam @thajuice32. OJ maakte echter een fout toen hij dit nieuwe account gebruikte om zijn volgers huwelijks- en relatieadvies te geven. Dit viel bij de meeste TikTok-gebruikers niet in goede aarde omdat voorafgaand aan zijn moordproces O. J. is veroordeeld voor het fysiek mishandelen van zijn vrouw Nicole.

3 Hij werd bespot zonder genade

Of hij het nu verwachtte of niet, TikTok-gebruikers maakten van de gelegenheid gebruik om zijn huwelijksadvies te naaien, te becommentariëren en te duetten. Sommigen hadden openlijk minachting voor de man, terwijl anderen de ironie uitmelken van de veroordeelde huismisbruiker die huwelijksadvies voor grappen aanbood. Sommigen waren ook niet verlegen om zijn andere video's aan elkaar te plakken en grappen te maken over zijn openbare debacle van een proces.

2 Hij heeft het nieuwste account verwijderd

Blijkbaar heeft O. J. was niet betrokken bij de grap en de aandacht die uit zijn huwelijksadvies kwam, dreef hem ertoe te stoppen met proberen en zijn nieuwste account te verwijderen. Gestikte versies van zijn video's zijn nog steeds beschikbaar om te bekijken, maar het origineel is verdwenen. Wat hij zich niet realiseert, is dat als hij zo viraal zou gaan, zijn account alleen maar groter zou zijn geworden, TikTok-algoritmen maken geen onderscheid tussen positieve en negatieve aandacht. Zijn vorige accounts zijn nog steeds beschikbaar en kunnen worden bekeken, hoewel naaien en duetten zijn uitgeschakeld voor de meeste van zijn oude berichten.

1 Hij blijft bij Twitter als zijn favoriete sociale media

Simpson is nog steeds op sociale media, alleen niet op TikTok. Hij blijft video's posten op zijn Twitter, waar hij vooral praat over zijn fantasievoetbalcompetitie en advies geeft aan andere competitiespelers. Ondanks dat hij bijna 1 miljoen Twitter-volgers heeft, heeft hij echter niet het felbegeerde blauwe vinkje. Hij kreeg er ook nooit een op TikTok.

Aanbevolen: