Jesy Nelson riep op voor 'Cosplaying As A Black Woman' in de muziekvideo 'Boyz

Jesy Nelson riep op voor 'Cosplaying As A Black Woman' in de muziekvideo 'Boyz
Jesy Nelson riep op voor 'Cosplaying As A Black Woman' in de muziekvideo 'Boyz
Anonim

Voormalig Little Mix-lid Jesy Nelson maakt furore in de publieke opinie sinds ze afgelopen december haar vertrek uit de groep aankondigde.

De ster lijkt de krantenkoppen te blijven halen door samen te werken aan haar debuutsingle met Nicki Minaj, die zelf het onderwerp is geweest van veel controverse de laatste tijd. Nelson noemde haar slechte zelfbeeld en negatief lichaamsbeeld als haar redenen om uit de Britse meidenband te stappen en heeft sindsdien verklaard dat ze zich "nooit meer als [haarzelf] heeft gevoeld".

Maar vooral dit soort opmerkingen hebben ervoor gezorgd dat Twitter-gebruikers zich meer dan een beetje ongemakkelijk voelen. En de release van een reeks nieuwe stills van Nelson en Minaj's aankomende nummer "Boyz" heeft de negatieve aandacht voor de nieuwe soloartiest alleen maar vergroot, waarbij velen haar beschuldigen van "zwart vissen". Het is niet de eerste keer dat Nelson ervan wordt beschuldigd racistisch ongevoelig te zijn.

Hoewel veel fans van Little Mix sympathie hadden voor haar perspectief dat ze zich gemarginaliseerd voelde binnen de groep vanwege haar ronde figuur, kreeg ze ook kritiek omdat ze haar strijd prioriteit gaf boven die van bandlid Leigh Anne Pinnock. Pinnock deelde haar ervaringen met racistische behandeling tijdens de opkomst van de X Factor-alums in een recente BBC-documentaire getiteld Race, Pop & Power.

Nu zijn Twitter-gebruikers kritisch over Nelson omdat hij haar nieuwe, gebruinde uiterlijk beschrijft als haar 'echte zelf'. Een die reageerde op de "Boyz"-promotiebeelden: "Dus ze verliet Little Mix om zichzelf te paraderen als een vrouw met een zwarte/lichte huid? Gotcha". Terwijl een ander schreef: “Het spijt me, maar haar huidskleur en haar is schandalig. Schat, je bent WIT."

Verschillende andere mensen op de app voor sociale media vestigden de aandacht op het feit dat oktober ook de maand van de zwarte geschiedenis is en reageerden wrang op de ironie dat Nelson haar controversiële vrijlating in deze periode plant. Een gebruiker twitterde: "Happy Black History Month aan Jesy Nelson, denk ik", terwijl een ander schreef: "Tijdens de Black History Month??? Oh, ze is ziek."

Nelson heeft eerder het aankomende nummer beschreven als over haar voorkeur voor 'bad boys', en het ontsnapte ook niet aan de aandacht van mensen op Twitter dat in nieuwe stills van de muziekvideo van de ster, de enige mannen in de schoten lijken zwart of gemengd ras te zijn. Een persoon trok een wenkbrauw op en schreef: "Dus dit is wat ze bedoelde met 'slechte jongen', een hele hoop zwarte en gemengde mannen?" En een andere Twitter-gebruiker besloot eenvoudigweg om de track te boycotten, waarbij Nelsons dubbelzinnige uiterlijk de druppel was. Ze twitterden: "Oké, maar afgezien van zwartvissen werkt ze letterlijk samen met Nicki die een verkrachter verdedigt? Het hele ding is afval. Gooi het, zelfs niet in de prullenbak, de verbrandingsoven.”

Ondanks de toestroom van controverse en negatieve aandacht die Nelson tot nu toe heeft getrokken in haar korte tijd als soliste, lijkt de Britse zangeres onaangedaan. In een recent interview met Glamour gaf ze toe dat ze voor het eerst in jaren "hand-op-hart gelukkig" was.

Hier hopen we dat ze haar glimlach kan behouden, zelfs door de misschien onvermijdelijke verontschuldiging van de Notes-app die in haar toekomst kan zijn.

Aanbevolen: