Waarom verdween Mike Myers uit Hollywood en hoe maakte hij zijn comeback?

Inhoudsopgave:

Waarom verdween Mike Myers uit Hollywood en hoe maakte hij zijn comeback?
Waarom verdween Mike Myers uit Hollywood en hoe maakte hij zijn comeback?
Anonim

Mike Myers heeft zowel een lucratieve als tumultueuze carrière gehad in Hollywood. De Canadese komiek won het hart van de wereld als een van de meest populaire Saturday Night Live-artiesten van de jaren negentig en hij werd een favoriet bij de kassa toen hij zijn meest geliefde SNL-personages naar het grote scherm bracht. Wayne's World en Wayne's World 2, waarin mede-SNL-alumn Dana Carvey samenspeelde en de talenten van mensen als Rob Lowe en Christopher Walken liet zien, waren hitfilms die aan de kassa meer dan $ 200 miljoen opbrachten.

Maar het waren zijn Austin Powers-films die van Mike Myers een begrip maakten. Austin Powers International Man of Mystery, The Spy Who Shagged Me en Goldmember waren allemaal parodieën op populaire James Bond-films en zouden alleen al via kaartverkoop meer dan $ 500 miljoen binnenhalen als franchise. Terwijl de films het populairst waren, werd het Austin Powers-personage de mascotte voor tal van consumentenproducten en zou hij te zien zijn in verschillende commercials voor zaken als auto's en Pepsi-producten. Myers merkte zelfs dat hij Pepsi-commercials deed met Britney Spears.

Myers, nog steeds high, werd toen de stem van een van Amerika's populairste stripfiguren. De eerste Shrek-film ging in première in 2001 en wordt beschouwd als een van de meest succesvolle filmfranchises in de geschiedenis van Hollywood.

Maar naarmate de tijd verstreek, bevond Myers zich voortdurend veel minder voor de camera. Myers zou uiteindelijk verantwoordelijk worden voor een van de meest gehate films aller tijden en zowel zijn carrière als zijn reputatie zouden hierdoor een grote tegenslag lijden. Alles was echter niet verloren en Myers vond nog steeds een manier om de harten van zijn publiek te vermaken en te verwarmen, en dat doet hij nog steeds. Nu, na een onderbreking van bijna tien jaar van acteren op het scherm, lijkt Myers klaar te zijn voor een comeback.

7 'The Love Guru' gebombardeerd

Zoals hierboven vermeld, leed Myers een enorme tegenslag in zijn carrière toen zijn film The Love Guru uit 2008 een van de meest beruchte flops in de filmgeschiedenis werd. Myers, die nooit iemand schuwde voor grove humor, vertrouwde er zo zwaar op dat critici en fans zowel werden afgewezen. De stereotiepe weergave van de Indiase cultuur door de show, het verontrustende gebruik van CGI en de te grote afhankelijkheid van cameo's van beroemdheden deden ook afbreuk aan de aantrekkingskracht van de film. Het hielp niet dat de rage van Austin Powers al lang achterhaald was, maar Myers leek te denken dat er nog steeds veel vraag was naar de humor van zijn vorige franchise. De film heeft een abnormaal 14% op de filmrecensiewebsite, Rotten Tomatoes.

6 Hij bleef 'Shrek'-werk doen

Ondanks het falen van The Love Guru, was Shrek nog steeds een bloeiende filmfranchise met videogames, pretparkattracties, sequels en spin-offs die werden geproduceerd. Myers had na The Love Guru zeker een tekort aan camerawerk, maar hij had zelf geen tekort aan werk. Ook had hij geen inkomen te kort dankzij al die Shrek-residuen.

5 Hij zat in een Tarantino-film

Zijn enige rol op de camera direct na The Love Guru was een korte cameo als generaal in Quinten Tarantino's WO II-film Inglourious Basterds. Hij was zo zwaar opgemaakt dat verschillende mensen in het publiek pas beseften welk personage hij had gespeeld toen ze de film voor de tweede keer opnieuw bekeken.

4 Hij nam 9 jaar pauze van acteren

Na zijn verschijning in Inglorious Bastards in 2009 zou Myers bijna tien jaar lang niet meer te zien zijn in een rol op het scherm. Hij zou niet terugkeren naar acteren totdat hij in 2018 een paar ondersteunende dramatische rollen had gekregen.

3 Hij begon te regisseren en maakte een documentaire

Myers kreeg nog steeds erkenning, ondanks zijn vertraagde carrière. Hij werd in zijn thuisland Canada geëerd met burgerlijke eer en zijn gezicht siert daar nu een postzegel. Maar terwijl hij een pauze nam van acteren, regisseerde en produceerde Myers Supermensch, The Legend of Shep Gordon. De film was een documentaire over de legendarische agent en manager die Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kenny Loggins, Blondie, Teddy Pendergrass, George Clinton, The Gypsy Kings, zelfs Groucho Marx en tientallen andere beroemdheden en legendarische bands vertegenwoordigde. De film opende in 2013 met veel lof van het publiek, maar gemengde kritieken.

2 Hij keerde terug naar het talkshowcircuit

Nu met veelgeprezen, serieuze films onder zijn riem, had Myers een reden om weer op te duiken. Hij verscheen op The Tonight Show en andere late-night-programma's, sommige gehost door collega-SNL-alums zoals Late Night with Seth Meyers of The Tonight Show met Jimmy Fallon, om zijn documentaire te promoten en later om serieuzere projecten te promoten. Zijn reputatie hersteld en The Love Guru jaren achter hem, Myers was klaar om weer op te treden.

1 Hij is teruggekeerd naar het scherm in bijrollen

Hoewel hij nog niet is teruggekeerd naar hoofdrollen, is Myers weer begonnen met optreden en had hij ondersteunende rollen in Terminals en Bohemian Rhapsody, waarvan de laatste zowel kritische goedkeuring als verschillende prijzen won. Hij bevindt zich momenteel in de postproductiefase van een nieuwe miniserie met de titel The Pentravert en hij is aangesteld als uitvoerend producent. De dagen van de enorme populariteit van de komiek zijn misschien ten einde gekomen, maar hij lijkt klaar om zichzelf te verlossen met een aantal indrukwekkende nieuwe toevoegingen aan zijn cv.

Aanbevolen: