Hoe Jack Gleeson zijn enorme vermogen echt uitgeeft

Inhoudsopgave:

Hoe Jack Gleeson zijn enorme vermogen echt uitgeeft
Hoe Jack Gleeson zijn enorme vermogen echt uitgeeft
Anonim

Jack Gleeson's Joffrey Baratheon was misschien wel een van de slechtste personages in Game of Thrones, maar fans hielden van wat hij naar de populaire HBO-show bracht. Om een personage zo verachtelijk zo goed te spelen, moest Gleeson een aantal vaardigheden hebben, zelfs als fans hem wilden opsporen en voor eens en altijd van hem af wilden. Met alles wat Gleeson naar de tafel bracht, verwachtten we allemaal dat hij door zou gaan naar grotere en betere rollen. Dat lijkt echter niet het geval te zijn. Nadat hij Game of Thrones in seizoen vier had verlaten, nam Gleeson wat tijd vrij van acteren, maar nu lijkt hij er weer in te komen. Hij moet wel, anders verdwijnt zijn indrukwekkende vermogen.

Jack Gleeson's netto waarde is behoorlijk indrukwekkend

Volgens Celebrity Net Worth is Gleeson ongeveer $ 6 miljoen waard, wat echt indrukwekkend is, aangezien hij slechts ongeveer 12 rollen heeft gehad tijdens zijn korte acteercarrière. Aangezien Game of Thrones het belangrijkste project van Gleeson is, kunnen we aannemen dat het grootste deel van zijn vermogen voortkomt uit zijn tijd in de show.

Als kind begon Gleeson zijn acteercarrière door te verschijnen in een paar korte films, waaronder Moving Day, Fishtale en Tom Waits Made Me Cry. Op slechts 13-jarige leeftijd kreeg Gleeson het gouden ticket toen hij werd gekozen om een "Little Boy" te spelen in Christopher Nolan's Batman Begins.

Gleeson begon pas met acteren omdat hij dacht dat het er leuk uitzag. "Als het gemeenschapscentrum in plaats daarvan karatelessen zou geven, zou ik misschien een karate-persoon zijn, maar om de een of andere reden hadden ze acteerlessen, dus ging ik naar hen toe," vertelde Gleeson aan Vulture.

"Het enige wat ik wilde doen toen ik opgroeide, was acteren in een grote film of tv-show en ik bereikte mijn grootste droom", vertelde hij aan de Independent. Daarna verscheen Gleeson in Shrooms, het tv-programma Killinaskully, A Shine of Rainbows en All Good Children. Na dit alles werd Gleeson gecast als Joffrey Baratheon in Game of Thrones. Hij was niet de grootste fan van het werk achter de schermen van de show, inclusief urenlang in de make-up- en garderobekamers zitten, maar Joffrey spelen leverde een indrukwekkend salaris op.

Gleeson verdiende $ 250.000 in de eerste twee seizoenen van 'Game Of Thrones'

In de vroege seizoenen van Game of Thrones had Joffrey niet zo'n belangrijke rol in de show als in zijn laatste paar seizoenen, maar dat betekent niet dat Gleeson geen goed stuk verdiende van contant geld. Volgens We althy Genius verdiende Gleeson alleen al in de eerste twee seizoenen meer dan $ 250.000.

Gleeson heeft nog meer verdiend voor zijn laatste twee seizoenen. Hij verdiende $ 450.000 voor seizoen drie en vier in respectievelijk 2013 en 2014. Tegen de tijd dat hij de show verliet, was Gleeson meer dan $ 1 miljoen waard. Maar na zijn vertrek nam hij een pauze van onverwacht optreden. Gleeson zei dat hij zich ongemakkelijk voelde bij roem.

"Mensen kunnen rijk zijn en niet gemeen, maar dit statusding… Sommige mensen, als ze beroemd worden, voelen zich beter, ze voelen zich meer waard. Dat is wat me echt ongemakkelijk maakt. Ik probeer dat zo veel mogelijk te vermijden mogelijk", zei Gleeson. Dus de volgende zes jaar leidde Gleeson een vrij normaal leven buiten de schijnwerpers, wonend in een flat in Londen. Dus het is veilig om te zeggen dat hoewel Gleeson $ 6 miljoen waard is, hij zijn geld niet echt uitgeeft als een beroemdheid.

Maar de laatste jaren keert hij terug naar acteren. Na zijn onderbreking van zes jaar speelde Gleeson een aantal afleveringen in de BBC-serie Out of Her Mind. Dit jaar speelde hij in een toneelproductie van Tsjechovs The Seagull en de Ierse film Rebecca's Boyfriend. Achter de schermen heeft Gleeson ook zijn eigen bedrijf Collapsing Horse opgericht.

In een recent gesprek met de Independent over zijn toneelwerk aan The Seagull van Tsjechov, zei Gleeson: "Mijn deel [Konstantin], hij staat niet de hele tijd op het podium, maar het zal in Coole Park [in Galway] zijn, buiten, dus ook buiten het podium moet je aanwezig zijn. Je kunt niet naar het toilet of zo. Maar in termen van fitness of je roestig voelen, ja, zeker."

Behalve dat hij hier en daar acteert, leeft Gleeson graag in privacy, en hij vindt het prima dat hij niet meer in grote blockbusters of series zoals Game of Thrones zit. "Ik ben blij om een groot salaris op te offeren voor mijn geluk." Dus Gleeson leeft waarschijnlijk niet in glamour zoals zijn Game of Thrones-medesterren zoals Kit Harington en Emilia Clarke. Hij leeft absoluut niet zoals zijn liefdesbelang op het scherm, Sophie Turner, die in een weelderig herenhuis woont met haar man, Joe Jonas. Maar Gleeson is blij met hoe zijn carrière tot nu toe is verlopen. Toch missen we hem en zijn ongelooflijke acteervaardigheden.

Aanbevolen: