Hier is hoe Rihanna echt miljardair werd

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Rihanna echt miljardair werd
Hier is hoe Rihanna echt miljardair werd
Anonim

In 2005 veranderde het leven van Robyn Rihanna Fenty voor altijd. De aspirant-zangeres, geboren in Barbados, maakte indruk op Jay-Z en L. A. Reid en tekende dat jaar een contract bij Def Jam Records, waarmee ze op weg was om een van de grootste popsterren ter wereld te worden. Binnen enkele jaren na het tekenen van haar eerste contract, schoot Rihanna omhoog naar wereldwijde bekendheid, bracht een reeks nummer één-hits uit en werd een begrip. Snel vooruit naar 2021, en Rihanna heeft een aantal indrukwekkende Guinness World Records op zak. Bovendien is ze op 33-jarige leeftijd miljardair.

We weten allemaal dat een popster zijn goed beta alt, maar als je kijkt naar het vermogen van andere beroemdheden in het spel (Katy Perry's $ 330 miljoen of Lady Gaga's $ 320 miljoen, volgens Celebrity Net Worth), moet je vraag me af wat Rihanna onderscheidt. Zijn haar liedjes populairder, hebben haar filmoptredens haar miljoenen opgeleverd, of zijn het haar ondernemingen in de zakenwereld die astronomische inkomsten hebben gegenereerd voor de Bajan-ster? Blijf lezen om erachter te komen hoeveel Rihanna precies waard is en hoe ze echt miljardair wordt.

Hoeveel is Rihanna waard

Forbes schat dat Rihanna nu 1,7 miljard dollar waard is, wat haar een officiële miljardair maakt en haar een klasse hoger plaatst dan veel van de andere figuren in de muziekindustrie. Uit de publicatie bleek dat Rihanna de rijkste vrouwelijke muzikant ter wereld is en de op één na rijkste vrouwelijke entertainer, alleen overtroffen door Oprah Winfrey.

Niet slecht voor de leeftijd van 33! Het is ook geen slechte prestatie, aangezien Rihanna niet werd geboren in rijkdom die ze toen kapitaliseerde. Gezien haar supersterstatus tegenwoordig, is het gemakkelijk om te vergeten, maar Rihanna begon het leven als een jong meisje uit Barbados met niets anders dan grote dromen en de wil om te slagen.

De kracht van Fenty Beauty

Hoe heeft Rihanna in zo'n korte tijd zoveel geld verdiend? De BBC meldt dat het haar make-upmerk is dat de grootste invloed heeft gehad op haar financiën. Fenty Beauty werd gelanceerd in 2017 en de schoonheidsproducten verschenen in 1.600 verhalen in 17 landen. Rihanna bezit naar verluidt 50% van de Fenty Beauty, die in de eerste 40 dagen van de operatie $ 100 miljoen verdiende.

Fenty Beauty, dat ook gedeeltelijk eigendom is van het luxegoederenbedrijf LVMH, genereert naar verluidt meer inkomsten dan andere cosmeticamerken van beroemdheden, waaronder Kim Kardashians KKW Beauty en Kylie Jenner's Kylie Cosmetics.

Er wordt geschat dat ongeveer $ 1,4 miljard van Rihanna's rijkdom alleen afkomstig is van Fenty Beauty. Dus het is eerlijk om te zeggen dat make-up Rihanna zeker heeft geholpen om miljardair te worden.

Savage X Fenty

Fenty Beauty is niet het enige bedrijf waar Rihanna haar tenen in heeft gedompeld. Ze heeft ook een belang in haar lingeriebedrijf, Savage X Fenty, dat naar verluidt $ 270 miljoen waard is.

Rihanna lanceerde Savage X Fenty in 2018 in samenwerking met TechStyle Fashion Group en heeft momenteel 30% eigendom, terwijl andere investeerders zoals Jay-Z's Marcy Venture Partners ook aandeelhouders zijn. Forbes meldt dat het bedrijf momenteel aan het uitbreiden is in de detailhandel.

Savage X Fenty heeft furore gemaakt dankzij de beroemde gezichten die de producten van het merk hebben gemodelleerd, waaronder Lourdes Leon, Emily Ratajkowski en Gigi Hadid.

Haar luxe modemerk

Hoewel Fenty Beauty en Savage X Fenty Rihanna enorm veel succes hebben gebracht, zijn niet al haar zakelijke ondernemingen op dezelfde manier verlopen. In samenwerking met LVMH lanceerde Rihanna in 2019 ook een luxe mode-accessoireshuis genaamd Fenty.

Helaas werd de lijn hard getroffen door de COVID-19-pandemie. Het bracht zijn laatste collectie uit in november 2020 voordat het stopte.

Haar muziekcarrière

Haar zakelijke ondernemingen in de cosmetica- en modewereld hebben het grootste deel van Rihanna's vermogen gegenereerd, maar voor de rest heeft ze ook haar succes in de entertainmentindustrie te danken. Volgens Parade heeft de zanger meer dan 60 miljoen albums verkocht en is hij toevallig ook de grootste digitaal verkopende artiest in de geschiedenis.

Hoewel Rihanna vooral vanwege haar muziek een begrip is, heeft ze misschien niet zoveel geld verdiend aan haar bestverkochte liedjes als je zou denken. De reden? Ze heeft geen credits voor het schrijven van liedjes op veel van haar hitnummers, dus haar deel van de winst is aanzienlijk kleiner.

De popster verdiende ook een deel van haar fortuin door te touren en bracht alleen al $ 25 miljoen op tijdens de Anti World Tour van 2016.

De films waarin ze speelde

Ze is het meest bekend om haar stempel op de muziekindustrie, maar Rihanna heeft ook gedoken in de wereld van acteren. Ze heeft onder andere acteercredits gehad in Ocean's 8, Battleship, Home en Valerian and the City of a Thousand Planets.

Haar salaris voor elk van haar filmoptredens is niet algemeen bekend, maar experts geloven dat het geld dat ze hier verdiende zou verbleken in vergelijking met wat ze verdiende met Fenty Beauty en Savage X Fenty. Hoewel haar muziek- en filmsucces helpen, is Rihanna in de eerste plaats een miljardair omdat ze een zakelijke baas is.

Aanbevolen: