Hoe 'The Lost Boys'-actrice Jami Gertz een miljardair werd

Inhoudsopgave:

Hoe 'The Lost Boys'-actrice Jami Gertz een miljardair werd
Hoe 'The Lost Boys'-actrice Jami Gertz een miljardair werd
Anonim

Jami Gertz werd beroemd na haar rol als Frankrijk in de film Crossroads uit 1986, die werd geïnspireerd door het leven van muzikant Robert Johnson, Star in The Lost Boys, Blair in Less Than Zero en Terri in Quicksilver. Ze werd ook populair door haar optreden als Judy Miller in Still Standing van CBS en als Debbie Weaver in The Neighbours.

Sinds de jaren’80 verscheen Gertz in meer dan twintig andere films, waaronder Renegades en Listen To Me. Op televisie heeft ze zowel gast- als terugkerende rollen gehad en is ze ook in talloze televisiefilms verschenen. Gert is momenteel bezig met het filmen van I Want You Back, waarvan de releasedatum nog moet worden aangekondigd.

Naast het verdienen van inkomsten als actrice op zich, zorgen Gertz's gezamenlijke investeringen met echtgenoot Tony Ressler ervoor dat hun gecombineerde vermogen ergens in de buurt van een miljard dollar ligt. en tellen Aan het begin van hun relatie verdiende ze meer geld. Dat is sindsdien veranderd. Het paar is zwaar geïnvesteerd in sport, onroerend goed en bedrijfsleningen via verschillende investeringsgroepen. Hier is hoe dat gebeurde:

10 Een machtspaar

In juni 1989 trouwde Gertz met zakenman Tony Ressler. Het paar is sindsdien getrouwd gebleven. Hun huwelijk is een van de langste huwelijken in Hollywood. Ze hebben drie zonen; Oliver Jordan Ressler, geboren in 1992, Nicholas Simon Ressler, geboren in 1995, en Theo Ressler, geboren in 1998. Ondanks dat hij miljardair is, blijft Gertz acteren en is hij het gezicht van de grootste aankoop van het stel tot nu toe; Atlanta Hawks.

9 Interesse in investeringen

Als het op investeringen aankomt, hoefde Gertz niet al te ver van huis te zoeken, want ze had de expert binnen handbereik. Tony Ressler werkte bij Drexel Burnham Lambert, een multinationale investeringsbank die tot 1990 actief was. Als medewerker van de bank was Ressler de bedrijfsladder opgeklommen tot de functie van senior vice-president op de afdeling hoogrentende obligaties.

8 De ineenstorting van Drexel Burnham Lambert

Op het hoogtepunt van de operatie werd Drexel Burnham Lambert beschouwd als een Bulge Bracket-bank, een van de grootste investeringsbanken ter wereld, en een vijfde plaats op de ranglijst in de Verenigde Staten. In 1990 stortte de bank in na de betrokkenheid van haar senior executive Michael Milken bij frauduleuze activiteiten in verband met de markt voor rommelobligaties.

7 De geboorte van Apollo Global Management

Na de ineenstorting van Drexel Burnham Lambert was Tony Ressler mede-oprichter van Apollo Global Management, een privébedrijf. Zijn partners bij de oprichting van het bedrijf waren Leon Black, Josh Harris en Marc Rowan. Leon Black is toevallig ook de zwager van Ressler. Vanaf 2021 is Apollo Global Management een beursgenoteerd bedrijf, genoteerd aan de New York Stock Exchange.

6 Vroeg begin

Bij de oprichting van het bedrijf beschikte Apollo Global Management niet over voldoende financiering. De initiële investeringsstrategie bestond grotendeels uit de aankoop van bedrijven die met financiële tekorten kampten of op het punt stonden failliet te gaan. Enkele van de eerste aankopen die het bedrijf deed, zijn Culligan, Samsonite, W alter Industries en Vail Resorts. Door de jaren heen ging de beleggingsportefeuille van het bedrijf een tandje hoger door enkele verliezen. In 2019 bedroeg de omzet $ 2,9 miljard en het totale aantal werknemers was destijds 1600.

5 Apollo Vastgoedadviseurs

In 1993 ging William Mack een partnerschap aan met het bedrijf om te investeren in onroerend goed. Het fonds richtte zich op markten in de VS en had toegang tot $ 500 miljoen aan investeerderstoezegging. Apollo verliet het partnerschap echter, wat leidde tot de rebranding van het bedrijf als AREA Property Partners. De resterende opdrachtgevers, William Mack, William Benjamin, Stuart Koenig, Richard Mack en Lee Neibart, blijven toezicht houden op de activiteiten.

4 Oprichting Ares Management

In 1997 was Tony Ressler samen met Michael Arougheti, David Kaplan, John Kissick en Bennett Rosenthal medeoprichter van Ares Management. In 2019 had het bedrijf een bedrijfsresultaat van $ 302 miljoen, een netto-inkomen van $ 148,8 miljoen en een totale omzet van $ 1,7 miljard. Het aantal werknemers bedraagt 1200 vanaf 2020, en net als Apollo Global Management is het genoteerd aan de New York Stock Exchange.

3 Bedrijfsmodel

Ares Management heeft drie belangrijke bedrijfsmodellen. Ares Credit Group scout kredietmogelijkheden en biedt directe kredietverlening aan bedrijven en instellingen. Vanaf mei 2016 heeft dit deel van het bedrijf $ 60 miljard aan vermogensbeheer. Ares Private Equity Group beheert energie- en infrastructuuractiva met een geschatte waarde van $ 23 miljard in de VS, Europa en China. Ares Real Estate Group beheert vastgoedbeleggingen in de Verenigde Staten en Europa. De laatste tak van het bedrijf, Ares SSG, behandelt kredieten en aandelen in Azië-Pacific.

2 Aankoop van Milwaukee Brewers

In 2005 trad Ressler toe tot een investeringsgroep onder leiding van Mark Attanasio, de mede-oprichter van Crescent Capital Group. De groep kocht het Major League Baseball-team Milwaukee Brewers, met Attanasio als hoofdeigenaar op basis van de aankoop. Andere mede-eigenaren van het team zijn Ressler, Robert D. Beyer, voorzitter van Chaparal Investments LLC, Wendy Selig-Prieb, Bud Selig, William R. Daley, die mede-eigenaar is van twee franchises, en Dewey Soriano.

1 Atlanta Hawks kopen

In 2015 vormde Ressler een mastermind-groep bestaande uit de gepensioneerde NBA-speler Grant Hill, Spanx-oprichter Sarah Blakely en haar man Jesse Itzler, zakenman Steven Price en Rick Schnall. De partners kochten het team voor een gerapporteerde $ 730 miljoen volgens Forbes en werden kleine aandeelhouders van het NBA-team Atlanta Hawks. Ressler blijft de meerderheidsaandeelhouder van het team. De toetreding van het paar tot de NBA was goed berekend, want het is een favoriet bij fans die de hele showbizz aantrekt, inclusief het eerste muziekkoppel, Beyonce en Jay-Z

Aanbevolen: