Hoe Jerry Seinfeld bijna miljardair werd met Seinfeld

Inhoudsopgave:

Hoe Jerry Seinfeld bijna miljardair werd met Seinfeld
Hoe Jerry Seinfeld bijna miljardair werd met Seinfeld
Anonim

Met een nettowaarde van ongeveer $ 950 miljoen heeft Jerry Seinfeld het soort fortuin voor zichzelf vergaard waar maar weinig in deze branche in de buurt kan komen. En het lijdt geen twijfel dat zijn hitshow, Seinfeld, de grootste factor speelde in het feit dat hij bijna miljardair werd. Als een van de twee makers van deze unieke show over niets, verdiende hij niet alleen met salaris, maar hij verdiende een veel groter bedrag via verschillende roy alty- en syndicatiedeals. Het veranderende entertainmentlandschap van Cable tot OTT en giganten als Netflix bleven de melkkoe melken die Seinfeld is.

Laten we het hele traject van Jerry Seinfeld schetsen, van stand-upcomedian tot een van de rijkste beroemdheden ter wereld.

8 De Seinfeld-sitcom was niet altijd een hit

Een show over niets is niet iets waar een producer of netwerk graag achter zou staan. Dus toen Seinfeld in eerste instantie zijn debuut maakte op NBC, waren de kijkcijfers niet zo goed. In feite had het tweede seizoen zeer lage kijkcijfers, waardoor Seinfeld een pauze nam. Maar toen kwam er een plotselinge ommekeer en de show werd een van de meest geliefde sitcoms op de Amerikaanse televisie.

7 Hoeveel Jerry Seinfeld heeft gemaakt met Seinfeld

Tijdens de eerste run van de show, toen de kijkcijfers niet inhaalden, haalde Jerry Seinfeld slechts ongeveer $ 40.000 per aflevering binnen. Dit bedrag is nog steeds een gek getal, maar het is niets vergeleken met waar zijn salaris naar toe steeg nadat de show een succes werd.

Een miljoen dollar, ja, met elke aflevering die werd uitgezonden in het laatste seizoen van Seinfeld, voegde Jerry miljoenen toe aan zijn vermogen. De rest van de cast liep niet ver achter, met de salarissen van Michael Richards, Jason Alexander en Julia Louis-Dreyfus geschat op ongeveer $ 600.000 per aflevering.

6 Jerry Seinfeld wees een deal van $ 5 miljoen per aflevering af voor seizoen 10

Er zou een seizoen 10 van Seinfeld komen, maar Jerry was van mening dat de show zijn loop had en hij wilde zich meer op zijn persoonlijke leven concentreren. NBC, dat op zijn hoogtepunt was met Seinfeld, bood zelfs aan om Jerry's salaris te verhogen tot maar liefst $ 5 miljoen, maar hij wees de deal af. Om eerlijk te zijn, seizoen 10 zou een tijdsprong moeten maken of de personages uit een gevangenis moeten laten ontsnappen, en beide situaties zouden te schandalig zijn geweest, zelfs voor een sitcom als Seinfeld.

5 De Seinfeld-sitcom haalde miljarden binnen met herhalingen

Seinfeld had tal van syndicatiedeals die het ondersteunden en hoewel veel ervan niet eens officieel is beschreven, meldde de Financial Times dat de deals alleen al sinds 1995 ongeveer $ 3 miljard hebben opgeleverd. Zowel Jerry als Larry hebben grote stukken eigen vermogen in deals, en Jerry's cut wordt geschat op ongeveer $ 400 miljoen van deze deals alleen. De rest van de cast verdiende ook een enorme winst door herhalingen, maar gezien hoeveel Jerry en Larry binnenhaalden, hebben ze veel gemist.

4 Jerry Seinfeld verdiende veel geld elke keer dat de streamingrechten van Sitcom veranderden

De eerder genoemde verandering in het televisielandschap leidde tot nog meer mogelijkheden om 10 keer zoveel winst te maken. Kabel verdween al snel en met de opkomst van OTT bieden verschillende digitale mammoeten woest aan om de hitshow toe te voegen aan hun respectievelijke catalogi. Van Hulu tot Amazon Prime Video en vervolgens Netflix, de show reisde vaak via verschillende diensten. Bovendien verdiende Jerry Seinfeld elke keer dat hij van dienst wisselde een enorm deel van de uitwisseling.

3 Wat Netflix heeft betaald om Seinfeld op zijn platform te krijgen

Als onderdeel van een 5-jarige deal kocht Netflix de rechten op de sitcom voor meer dan $ 500 miljoen. Netflix had meerdere redenen om dit te rechtvaardigen. Ten eerste financierden ze ook de twee stand-upspecials van Jerry. Bovendien had Netflix ook het recht om Jerry's hitshow Comedians In A Car Getting Coffee te streamen en in te trekken. Dit alles versterkte hun relatie met de komiek, en het heeft geleid tot grote winsten voor beide betrokken partijen.

2 Netflix betaalde $ 100 miljoen extra voor comedians in auto's die koffie halen

Geld is nooit meer een drijvende factor geweest voor Jerry Seinfeld bij het nemen van beslissingen. Hij hoeft echt niet meer te werken. Maar toen Netflix hem $ 100 miljoen voor de show aanbood, stemde hij prompt toe, aangezien zijn contract op de vorige dienst Crackle binnenkort zou aflopen.

1 Is Jerry Seinfeld slechts $ 950 miljoen waard?

Met alles wat we tot nu toe hebben gezien, is het moeilijk te geloven dat Jerry Seinfeld slechts $ 950 miljoen waard is. Alleen al de syndicatiedeals hebben hem zoveel fortuin gebracht, dat het onvoorstelbaar is dat hij nog steeds geen miljardair is. Zelfs als we de hitshow even buiten beschouwing laten, is Jerry Seinfeld een wereldster. Zijn stand-ups brengen een volle zaal binnen, hij verdient miljoenen aan sponsoring en merchandise en het brede scala aan activa en eigendommen die hij bezit, schiet zijn inkomen omhoog naar een ander niveau. Hij kan zijn hele leven doneren aan goede doelen en toch multimiljonair zijn. Maar aangezien er geen bijgewerkt cijfer van zijn waarde is, zullen we hem in de nabije toekomst "bijna een miljardair" moeten noemen.

Aanbevolen: