Fans reageren op Tina Turner die haar catalogus verkoopt voor $ 50 miljoen

Fans reageren op Tina Turner die haar catalogus verkoopt voor $ 50 miljoen
Fans reageren op Tina Turner die haar catalogus verkoopt voor $ 50 miljoen
Anonim

Fans kunnen nog steeds niet geloven dat Tina Turner haar muziekrechten heeft verkocht voor naar verluidt $ 50 miljoen.

Het nieuws kwam eerder deze week, waarbij de BBC beweerde dat er een deal was gesloten door muziekuitgeverij BMG, die nu alles heeft verworven van Turner's artiestennaam, imago en gelijkenis voor merchandise en toekomstige sponsordeals.

Het is een groot probleem voor een artiest van het kaliber van Turner om zo'n groot deel van haar carrière op te geven - en het gesprek ging verder op Twitter, waarbij fans zich verdeeld voelden over de vraag of het een slimme zet was van de legendarische zangeres om haar muziekrechten verkopen.

Aan de ene kant heeft Turner zich al teruggetrokken uit de industrie en brengt ze het grootste deel van haar tijd door in een kasteel in Zwitserland. De $ 50 miljoen die ze naar verluidt op zak heeft, zal haar ongetwijfeld verzekeren van een luxueus pensioenplan voor de toekomst.

In een verklaring deelde BMG-baas Hartwig Masuch mee: "De muzikale reis van Tina Turner heeft honderden miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd en blijft een nieuw publiek bereiken."

"We zijn vereerd om de taak op zich te nemen om de muzikale en commerciële belangen van Tina Turner te beheren. Het is een verantwoordelijkheid die we serieus nemen en die we ijverig zullen nastreven. Ze is echt en eenvoudig de beste."

Er werd verder vermeld dat de iconische hits van Turner zoals "What's Love Got To Do With It" een geheel nieuw publiek zullen bereiken dankzij de voltooiing van de deal. BMG is van plan om de muziek van Turner naar een jongere doelgroep te pushen, te beginnen met sociale-mediaplatforms zoals TikTok, vervolgde Masuch.

"Zoals elke artiest is de bescherming van mijn levenswerk, mijn muzikale erfenis, iets persoonlijks", zei Turner in haar eigen verklaring. "Ik ben ervan overtuigd dat mijn werk met BMG en Warner Music professioneel en betrouwbare handen.”

Terwijl Turner officieel met pensioen ging in 2009, bleef ze zo nu en dan touren terwijl ze haar Tina steunde! de musical, die in de loop der jaren tientallen miljoenen heeft opgebracht aan de kassa.

In een documentaire uit 2021, getiteld Tina, herhaalde ze haar pensionering en zei: Ik ga naar Amerika om afscheid te nemen van mijn Amerikaanse fans en ik zal het afronden. En ik denk dat deze documentaire en het toneelstuk, dit is het - het is een afsluiting.

“Het doet pijn om die tijden te moeten onthouden, maar op een bepaald moment neemt vergeving het over, vergeven betekent niet vasthouden.

“Het was loslaten, omdat het jou alleen maar pijn doet. Door niet te vergeven, lijd je, omdat je er steeds weer over nadenkt. En waarvoor?”

Aanbevolen: