Tyler Oakley heeft de richting van zijn online inhoud drastisch veranderd, en hij is niet de enige ster die dat doet

Inhoudsopgave:

Tyler Oakley heeft de richting van zijn online inhoud drastisch veranderd, en hij is niet de enige ster die dat doet
Tyler Oakley heeft de richting van zijn online inhoud drastisch veranderd, en hij is niet de enige ster die dat doet
Anonim

Je weet wat ze zeggen, roem is vluchtig, maar internet is voor altijd. Dat is echter niet altijd het geval. YouTube bestaat al heel lang en heeft ongeveer zestien jaar aan inhoud voor fans om te consumeren. Het is dus logisch dat onze favoriete "klassieke" YouTubers niet voor altijd hetzelfde zullen blijven. Tijden veranderen en zij ook. En hoewel velen ervoor kozen YouTube helemaal te verlaten, zijn er anderen die het pad van de meeste weerstand hebben gekozen: de rebranding.

Hoewel bepaalde YouTubers ervoor kozen om zichzelf en hun inhoud te rebranden, waren fans niet altijd aan boord met de verandering. Maar of je het er nu mee eens bent of niet, het gaat gebeuren. Hier zijn een paar YouTubers die niet alleen hun 'merk' volledig hebben veranderd, maar ook de inhoud die ze voor hun volgers hebben geproduceerd, hebben veranderd.

6 Tyler Oakley: van vlogger tot gamer?

We kennen Tyler Oakley allemaal als een van de originele LGBT+ YouTubers, die uitdagingen, vlogs en algemene lifestyle-video's op zijn platform plaatst. Hij kwam met zijn eerste video uit in 2007 en kreeg sindsdien 6,9 miljoen abonnees. Sindsdien is hij uitgegroeid tot een activist, een auteur en een populaire beroemdheid. In december 2020 besloot hij echter na ongeveer 13 jaar YouTube te verlaten zonder pauze te nemen. Oakley zei dat hij tijd wilde hebben om zich op andere dingen te concentreren, maar hij bleef niet lang weg. Hij ging ook door met zijn podcast, Psychobabble, tijdens zijn "pauze" van YouTube. In januari 2021 uploadde hij video's naar een nieuwer kanaal genaamd Tyler Oakley Games, met hoogtepunten van zijn Twitch-stream. Sindsdien heeft hij zich gericht op gamecontent, het maken van een streamingschema voor zijn gamefans en het veranderen van zijn berichten online.

5 Liza Koshy: Meme Queen To Leading Lady?

Een YouTube-pictogram in haar eigen recht, komische Liza begon iets later in het spel dan anderen op deze lijst. Maar ze is zeker geen nieuweling. Zes jaar geleden starend, kreeg Liza al snel een aanhang voor haar grappige accenten en sketches. Ze landde ongeveer 17,5 miljoen abonnees op haar persoonlijke kanaal. Maar deze komiek nam niet alleen genoegen met internetfaam, ze is een van de weinigen die kan overstappen naar de echte wereld van beroemdheden. Sindsdien heeft ze bijrollen gespeeld in films als Boo! Een Madea Halloween en werk het. Liza was ook gastheer van de heropleving van Double Dare en ontving een Emmy-nominatie. Omdat ze bezig blijft, zijn haar videoposts schaars, waardoor ze de sketches voor vlogs en een kijkje achter de schermen in haar leven achterlaat. Onlangs heeft ze het meest aan video's gewerkt, de afleveringen die ze heeft geproduceerd en waarin ze speelde voor YouTube PreMium genaamd Liza on Demand.

4 Anthony Padilla: van komische sketches tot serieuze interviews?

Vele jaren kenden velen Anthony Padilla als de helft van het iconische duo Smosh, dat rond 2005 begon als een eenvoudige sketchcomedyzender en al snel een populair merk werd. Maar niets is voor altijd, dus na 12 jaar onder de naam Smosh te hebben gewerkt, kondigde Anthony Padilla aan dat hij het merk in de zomer van 2017 zou verlaten. In de aankondigingsvideo verklaarde hij zijn redenen voor zijn vertrek. Hij had het gevoel dat sinds Smosh een bedrijf werd, al zijn ideeën moesten worden gefilterd en hij wilde meer creatieve vrijheid. Sinds zijn vertrek heeft hij zelf een kanaal gemaakt. Padilla probeerde verschillende videopogingen voordat hij echt het soort inhoud vond dat hij wilde nastreven. In een video vrijgegeven door Philip Defranco, zei Padilla dat hij zich realiseerde dat hij de wereld nichegemeenschappen wilde laten begrijpen, dus nam hij interviews over bepaalde groepen. Hij speelde ermee en ontdekte dat er minder druk was om grappig te zijn en zich gewoon uit te drukken. Dus Padilla ging van geschreven sketches naar het laten vliegen van zijn innerlijke talkshowhost.

3 Pewdiepie: Gaming Legend To Reactor?

Een van de meest populaire YouTubers aller tijden en met maar liefst 110 miljoen abonnees, Pewdipie (ook bekend als Felix) begon tien jaar geleden met het spelen van horrorspellen. Met al die groei en tijd is het logisch dat zijn kanaal in de loop van de tijd verandert. Hij heeft in zijn video's gezegd dat het na een tijdje minder leuk was om enge spelletjes te spelen en bang worden droeg hem op (omdat het minder over het spel ging en meer over het krijgen van de reactie), dus schakelde hij over naar een breder scala aan spellen. Maar zelfs legendes worden moe, dus na een tijdje werden de gamevideo's van Pewdipie schaarser. Hij heeft zich de laatste tijd gericht op meer reagerende inhoud door video's te maken waarin TikToks, Reddit en reactievideo's worden beoordeeld. Maar wees niet bang, oude fans kunnen zich nog steeds verheugen in zijn inhoud omdat hij nog steeds af en toe game-inhoud plaatst. Dus zijn rebranding is nog steeds op het hek, omdat zijn video's zijn geëvolueerd, maar hij is nog steeds Pewdiepie.

2 Bretman Rock: Vaarwel Beauty Community?

Bretman Rock heeft het schoonheidsspel altijd verslagen, maar dat betekent niet dat hij iemand was die in zijn baan bleef. In de loop van zijn YouTube-carrière verschoven zijn video's van beautycontent naar meer lifestyle-video's. Hij plaatst uitdagingen met zijn zus, mukbangs en verkende zelfs de gamewereld. Over de reden waarom zijn merk is veranderd, is het antwoord geen mysterie. Bretman plaatste op TikTok en verklaarde dat hij niet stopte met het dragen van make-up. Hij stopte gewoon met het produceren van dat soort inhoud omdat hij dacht dat de schoonheidsgemeenschap giftig was en hij er geen deel van wilde uitmaken. Dus daar heb je het, soms kunnen we nog steeds van iets houden, maar het gewoon niet meer nastreven voor een publiek. Bretman is sindsdien verder gegaan dan alleen make-upgoeroe en HEEFT de wereld laten zien dat er meer voor hem is dan op het eerste gezicht lijkt.

1 LaurDIY Niet meer?

Een van de subtielere rebrands op de lijst, LaurDIY's verschuiving ging meer over volwassenheid dan het veranderen van haar inhoud omwille van het. Ze begon met doe-het-zelfvideo's en haar inhoud behoorde tot de categorie van vijf minuten knutselen, ook wel 'hacks' genoemd, voordat ze zelfs maar mainstream waren (maar met hacks die echt werken en die je eigenlijk zou willen). Met 8 miljoen abonnees, een apart vlogkanaal en een podcast met vriend Jeremy Lewis genaamd Wild til '9, lijkt Lauren alles te hebben. Ze speelde en produceerde zelfs in HBO's reality-competitie Craftopia. Maar ondanks haar liefde voor makign-video's, kondigde ze in december 2020 op haar YouTube aan dat ze wilde dat haar inhoud zou weerspiegelen wie ze is nu ze is gegroeid. Ze wil zich minder richten op doe-het-zelf- of knutselvideo's en kijken wat haar inhoud kan worden om haar volwassen zelf te weerspiegelen. En veel fans gaan mee voor de rit.

Aanbevolen: