Jay-Z zegt dat het vaderschap zijn leven en carrière drastisch heeft veranderd

Inhoudsopgave:

Jay-Z zegt dat het vaderschap zijn leven en carrière drastisch heeft veranderd
Jay-Z zegt dat het vaderschap zijn leven en carrière drastisch heeft veranderd
Anonim

De meesten kennen de in New York geboren Jay-Z als de echtgenoot van Beyoncé en een van 's werelds meest succesvolle rappers. Maar voor zijn drie kinderen is hij ook gewoon papa! Jay werd voor het eerst vader in 2012 toen Beyoncé het leven schonk aan de eerste dochter van het stel, Blue Ivy Carter. Fast-forward naar juni 2017, en de Carters verwelkomden de tweeling Sir en Rumi, waarmee ze hun gezin van vijf verstevigden.

Bronnen melden dat Beyoncé en Jay-Z een team van kindermeisjes hebben om hen te helpen de opvoeding van hun drie kinderen in evenwicht te houden, die ze naar verluidt ongeveer $ 100.000 per jaar betalen. Maar het vaderschap heeft nog steeds een diepgaand effect gehad op het leven van Jay-Z, en in het bijzonder op zijn carrière.

Terugkijkend op hoe zijn kinderen hem hebben veranderd sinds ze ter wereld kwamen, vertelde Jay-Z over de lessen die zijn kinderen hem indirect hebben geleerd en wat voor soort vader hij is voor Blue, Sir en Rumi.

Wat voor soort vader is Jay-Z?

De Carters houden hun kinderen meestal buiten de schijnwerpers, maar fans hebben kunnen afleiden wat voor soort vader Jay is uit opmerkingen die hij in interviews heeft gemaakt.

In een interview in 2021 met The Sunday Times (via USA Today), onthulde de rapper dat zijn prioriteit er altijd in is om ervoor te zorgen dat zijn kinderen zich "gesteund" en "geliefd" voelen. De Carters gebruikten de pandemie als een kans om "te gaan zitten en echt contact te maken, en echt te focussen op familie en samenzijn, en deze tijd te nemen om meer over elkaar te leren."

"Geliefd voelen is het belangrijkste dat een kind nodig heeft", ging hij verder.

Op de vraag wat de sleutel is tot het succesvol opvoeden van een kind, zei Jay: Wees erg alert op wie ze willen zijn. Het is gemakkelijk voor ons, als mensen, om te willen dat onze kinderen bepaalde dingen doen, maar we hebben geen idee. We zijn slechts gidsen.”

Hoe is Jay-Z veranderd sinds hij vader is geworden?

Vader worden heeft Jay-Z als persoon fundamenteel veranderd. In de podcast Hart to Heart onthulde Jay dat het vaderschap de loop van zijn carrière heeft veranderd.

“Tijd is alles wat je hebt. Dat is het enige waar we controle over hebben, is hoe je je tijd doorbrengt', onthulde hij aan podcasthost Kevin Hart (via Us Weekly). "Je bent roekeloos met je tijd voordat je [kinderen kreeg]."

Hij legde uit dat hij gedachteloos carrièreverplichtingen zou accepteren die hij niet nodig had voordat hij vader werd. Maar nadat Blue Ivy, Sir en Rumi in beeld kwamen, is hij voorzichtiger geweest met wat hij doet, zodat hij zoveel mogelijk tijd met zijn kinderen kan hebben:

Je bent gewoon overal en dan moet je jezelf afvragen: 'Waar verlaat je je huis voor?' Elke seconde die je uitgeeft, besteed je weg van de ontwikkeling van deze mensen die je hier hebt gebracht, waar je meer van houdt dan van wat dan ook in de wereld.”

Hij voegde eraan toe: Dat is veel veranderd. Dat veranderde praktisch alles.

Us Weekly citeert ook een ander interview dat Jay-Z aan LeBron James gaf in zijn talkshow The Shop: Uninterrupted, waarin de rapper toegaf dat de komst van Blue hem grondde en hem motiveerde om nieuwe vaardigheden te leren, zoals zwemmen.

"Ik heb pas leren zwemmen als Blue werd geboren", zei hij. “Daar gaat alles wat je moet weten. Dit is een metafoor voor onze relatie. Als ze ooit in het water zou vallen en ik haar niet te pakken kon krijgen, zou ik die gedachte niet eens kunnen doorgronden. Ik moet leren zwemmen. Dat is het. Dat was het begin van onze relatie.”

Volgen de kinderen van Jay-Z in zijn voetsporen?

Een van de meest gestelde vragen die Jay-Z en Beyoncé krijgen, is of hun kinderen in hun voetsporen zullen treden en de muziekindustrie zullen overnemen.

Nu Blue al een Grammy heeft gewonnen voor haar samenwerking op Beyoncé's nummer 'Brown Skin Girls' van het 2020-album Black Is King, lijkt het waarschijnlijk dat er een toekomst in zang of rap in het verschiet ligt. Blue draagt de zang bij aan het nummer en verscheen ook in de muziekvideo, plus ze schreef zelf een couplet.

Jay heeft echter volgehouden dat hij zijn kinderen niet zal dwingen in zijn voetsporen te treden als ze dat niet willen, wat aansluit bij zijn overtuigingen over van zijn kinderen houden en hen steunen in plaats van te proberen ze te vormen in iets dat ze niet zijn.

"Geliefd voelen is het belangrijkste dat een kind nodig heeft, weet je?" zei hij in zijn interview met The Sunday Times (via Style Caster). "Niet 'Hier is dit bedrijf dat ik aan u ga overdragen, dat ik voor u creëer.'"

Of de kinderen plannen hebben om een muziekcarrière na te streven? Beyoncé's moeder Tina Knowles Lawson gaf in een interview in 2019 toe dat Blue nog steeds niet weet wat ze wil doen als ze groot is.

“Maar wat ze ook wil doen, ze zal het zeker kunnen doen, want ze is goed in veel dingen,” zei Lawson (via Style Caster).

Aanbevolen: