Hoe Bruce Campbell een actie-horror-ster werd met een waarde van $ 10 miljoen

Inhoudsopgave:

Hoe Bruce Campbell een actie-horror-ster werd met een waarde van $ 10 miljoen
Hoe Bruce Campbell een actie-horror-ster werd met een waarde van $ 10 miljoen
Anonim

Bruce Campbell won de harten van elke sci-fi en horror nerd door de nu iconische kettingzaag zwaaiende krijger Ash tot leven te brengen. Ash is de zombie die de badass afslacht uit de film- en televisiefranchise van Evil Dead, wat typisch is voor elke fan van actie, horror, sci-fi of alle drie.

The Evil Dead begon, zoals veel horrorfilmfranchises, met bescheiden middelen, maar zou later uitgroeien tot de cultsensatie die het nu is. De originele film uit 1981 was begroot op een magere $ 300.000 en bracht internationaal een gezonde $ 29 miljoen op na de release op het festival van Cannes. Mede dankzij een goedkeurende recensie van horrormeester Stephen King en middernachtvertoningen van de film, zouden de sequels Army of Darkness en Evil Dead II even succesvol zijn. Uiteindelijk zou Ash wekelijks met zijn levende dode vijanden moeten vechten toen Ash Vs The Evil Dead debuteerde op het Starz-netwerk in 2015 en drie seizoenen lang werd uitgezonden.

Vandaag de dag kan Bruce Campbell een nettowaarde van 10 miljoen dollar claimen, dankzij zowel zijn deelname aan de actiekomedie horrorwereld van The Evil Dead als zijn langdurige acteercarrière die zich uitstrekt door zowel B-films als mainstream Hollywood-kassahits.

10 Hij begon met acteren in zijn tienerjaren

Campbell raakte in zijn jeugd geïnteresseerd in Hollywood en speelde in films die hij en zijn vrienden maakten op super 8-filmcamera's. Het was op de middelbare school toen hij Sam Raimi ontmoette, de maker van de Evil Dead-serie, die uiteindelijk een A-lijst regisseur zou worden. De twee hebben met elkaar samengewerkt sinds ze elkaar als tieners ontmoetten.

9 Zijn B-filmcarrière

The Evil Dead-serie begon met zijn eerste film The Evil Dead, in 1981. Naast wat zijn carrièrebepalende rol zou worden, werd Campbell een beetje een B-filmkoning en werkte hij aan films als Maniac Cop 1, Sundown: The Vampire In Retreat en Maniac Cop 2. Zijn gebeitelde kaak en diepe stem maakten hem de perfecte hoofdrolspeler voor het genre.

8 Zijn vriendschap met regisseur Sam Raimi

Sam Raimi werd een grote Hollywood-regisseur en was verantwoordelijk voor het regisseren van alle drie de Spider-Man-films met Tobey Macquire in de hoofdrol. Als eerbetoon aan Evil Dead-fans en om hun levenslange samenwerking voort te zetten, had Campbell een cameo in alle drie de films. Hij was de worstelomroeper in Spider-Man. Hij speelde de bode in Spider-Man 2, en de hotelconciërge met het slechte accent in Spider-Man 3. Hij speelde ook in Raimi's film Darkman, wat een enorm succes was voor de regisseur.

7 'Evil Dead II'

Dankzij een groeiende cult-aanhang en dankzij de goedkeuring van Stephen King, werd Evil Dead II in 1987 uitgebracht. In totaal hebben The Evil Dead-films een nationaal totaal van ongeveer $ 75 miljoen opgebracht.

6 'Army Of Darkness'

Comedy-horror werd voor altijd veranderd in 1992, 9 jaar na de eerste Evil Dead-film toen Army of Darkness werd uitgebracht. De film bracht gemakkelijk meer dan $ 20 miljoen op en is sindsdien steeds populairder geworden.

5 'Bubba Ho-Tep'

Samen met zijn actie-horror-franchise en B-filmcredits, neemt Campbell meestal de rol aan van excentrieke, ongebruikelijke personages. Een van de meest duidelijke voorbeelden is zijn vertolking van een Elvis Presley-imitator in Bubba Ho-tep. Hij is ook te zien in The Coen Brothers’ The Hudsucker Proxy en John Carpenter’s Escape From LA. Hij trad ook op tegenover Jim Carrey in The Majestic en heeft wat voice-overwerk gedaan, waaronder rollen in de Cars-films en Cloudy With A Chance of Meatballs.

4 Old Spice Commercials

Halverwege de jaren 2000 werd Bruce Campbell de woordvoerder van Old Spice-producten. Zijn eerste optreden in een Old Spice-commercial markeerde ook het begin van de rebranding-campagne van Old Spice die heeft geleid tot de bizarre, onzinnige comedy-commercials waar ze tegenwoordig beroemd om zijn. Campbell kreeg een niet nader genoemd bedrag betaald voor zijn aandeel in hun advertentiecampagne, die debuteerde tijdens de Super Bowl, een van de duurste evenementen om een advertentie uit te zenden.

3 Hij is een bestverkopende schrijver

Campbell heeft meerdere bestverkochte boeken geschreven. Zijn eerste, If Chins Could Kill: Confessions of A B-Movie Actor, kwam uit in 2001. Andere titels die hem kunnen worden gecrediteerd, zijn onder meer Make Love The Bruce Campbell Way en een binnenkort te verschijnen boek Hail To The Chin: More Confessions of a B- Movie Actor, die naar verwachting in 2022 wordt uitgebracht.

2 ‘Ash Vs Evil Dead’

The Evil Dead groeide in de loop der jaren alleen maar in populariteit en uiteindelijk zou het zich manifesteren in de franchise die in 2015 op televisie kwam met Ash Vs The Evil Dead. Campbell is ook toegevoegd als producer voor de Evil Dead-films en tv-shows sinds hun oprichting, wat logisch is omdat hij zo'n hechte vriendschap en werkrelatie heeft met Sam Raimi.

1 Zijn nettowaarde vandaag

Dankzij zijn consistente werk en de cult-aanhang van Evil Dead, die exponentieel is gegroeid, heeft Campbell nu een gezond vangnet van ongeveer $ 10 miljoen. Met een nieuwe generatie horrorfans die Evil Dead en Army of Darkness opnieuw ontdekken, en met een nieuw boek in de pijplijn, is het waarschijnlijk dat dit aantal zal groeien.

Aanbevolen: