Claire Foy van 'The Crown' heeft een enorm vermogen verdiend

Inhoudsopgave:

Claire Foy van 'The Crown' heeft een enorm vermogen verdiend
Claire Foy van 'The Crown' heeft een enorm vermogen verdiend
Anonim

Claire Foy,37, is een van de meest herkenbare acteurs van de moderne tijd geworden: haar beurt als de pas gekroonde koningin Elizabeth II in seizoen één en twee van de Netflix-drama The Crown bevestigde haar status als uiterst getalenteerde actrice en heeft haar genoeg succes opgeleverd om wat meer gedurfde keuzes te maken in toekomstige rollen.

Sinds het vertrek uit The Crown en het stokje overdragen aan Olivia Colman, heeft Foy het drukker dan ooit tevoren en speelde hij in een aantal big-budgetfilms en tv-drama's. Haar carrière heeft meer dan tien jaar geduurd en ging steeds beter. Dus hoeveel is Foy waard?

6 Claire Foy werd controversieel minder betaald dan haar, de mede-ster van de kroon, Matt Smith

Veel fans van The Crown waren geschokt toen ze in 2018 hoorden dat Foy, die de koningin en het hoofdpersonage in de show speelt, aanzienlijk minder was betaald dan haar co-ster Matt Smith, die de echtgenoot van de vorst, prins Philip speelde In de serie. Netflix had beweerd dat dit kwam omdat Foy een mindere reputatie had dan Smith en daarom niet dezelfde of hogere vergoeding kon vragen voor haar werk aan de show.

5 Hoeveel ontving Claire Foy voor haar werk aan de kroon?

Voor haar werk aan het koninklijke drama, dat wereldwijd legioenen bewonderaars heeft gewonnen vanwege de intieme vertolking van de Britse koninklijke familie, ontving Foy niettemin een indrukwekkend bedrag. De Little Dorrit-ster zou £ 30, 000 ($ 40, 000) per aflevering hebben verdiend voor The Crown. Hoewel niet precies is vermeld hoeveel Matt Smith verdiende, is het ter vergelijking bekend dat het veel meer is dan dit cijfer.

Voor de 20 afleveringen die Foy voor de serie filmde, zou dit neerkomen op een totaal van £ 600.000 ($ 800.000).

4 Claire Foy werd naar verluidt terugbetaald voor het loonverschil

Volgens een bericht in de Daily Mail werd Foy terug betaald door het productiebedrijf van de show om haar salaris in overeenstemming te brengen met haar castmate Matt Smith.

In een daaropvolgend interview met Al Arabiya betwistte Foy de claim: “Dat was wat werd gemeld dat ik werd terugbetaald. Ik heb er nooit iets over gezegd en de producers ook niet. Het feit dat dat een 'feit' is, is - niet helemaal correct', zei ze. “Ja, het is Netflix, maar het is een Brits productiebedrijf. Het gebeurde op hetzelfde moment dat er met veel andere mensen naar buiten kwam dat er over de hele linie veel loonongelijkheid was - in de muziekindustrie, in de journalistiek, in elke branche. Het is over de hele linie dat het onderdeel werd van een groter gesprek, wat een vreemde plek is om jezelf te vinden.”

3 Claire Foy besloot zich uit te spreken over het loonverschil

Hoewel ze had overwogen te zwijgen over het geschil, realiseerde Foy zich dat dit een kans was voor persoonlijke groei.

“Ik realiseerde me al vroeg dat als ik erover zou zwijgen of er op geen enkele manier over na zou denken, en mezelf er niet mee zou associëren, schadelijk zou zijn voor mij en ook voor veel andere mensen. Het heeft me veel geleerd en ik leer er nog steeds over. Ik ben niet uit de andere kant gekomen en weet precies waar ik het over heb. Ik leer nog steeds net zoveel als ieder ander.”

2 Vooral bekend worden vanwege haar rol als koningin is een aanpassing geweest voor Claire Foy

Naast het loongeschil heeft de actrice ook te maken gehad met de daarmee gepaard gaande enorme bekendheid die gepaard ging met haar rol in The Crown. Ze heeft geworsteld met mensen die haar alleen associëren met de felbegeerde rol - dus het is een enorme verandering geweest.

“Ik ben 34, en daarvoor had ik een gevestigde carrière en voordat ik The Crown deed, werkte ik al 10 jaar,” zei ze. “Mijn baan was eigenlijk een beetje voor mij. Ik voel me zo gelukkig om het te doen. Mijn enige verantwoordelijkheid is om dingen te voelen en ze uit te beelden. Het is heel moeilijk voor mij om, na tien jaar te hebben gedaan, plotseling van gedachten te veranderen - dat ik het plotseling voor andere mensen moet doen, zei ze.

“Bekend zijn voor het spelen van één rol en bekend zijn is een heel nieuw concept voor mij, en ik zal er op een gegeven moment over moeten nadenken. Het voelt heel gescheiden van mij als persoon, vervolgde Foy.

1 Dus, hoeveel is Claire Foy waard?

In totaal wordt Foy geschat op ongeveer $ 4 miljoen. Dit cijfer wordt geciteerd door Celebrity Net Worth en wordt ondersteund door verschillende gerenommeerde bronnen. Haar verschillende stints in grote tv-shows en incidentele filmrollen hebben de actrice in staat gesteld een enorm persoonlijk fortuin te vergaren - zelfs op haar jonge leeftijd - en belooft te blijven groeien terwijl ze verder gaat met haar carrière.

Aanbevolen: