Hoe heeft Wes Anderson zo'n hoog vermogen verdiend?

Inhoudsopgave:

Hoe heeft Wes Anderson zo'n hoog vermogen verdiend?
Hoe heeft Wes Anderson zo'n hoog vermogen verdiend?
Anonim

Zijn films zijn geliefd bij miljoenen mensen over de hele wereld en zijn door critici geprezen vanwege hun kenmerkende stijl, grillige verhaallijnen en zachte humor. Regisseur Wes Anderson, 52, heeft naam gemaakt als een van de meest succesvolle regisseurs in Hollywood en heeft met zijn eigen unieke manier van regisseren een plek veroverd in films als The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom en stop-motionklassieker The Fantastic Mr. Fox. De films van de 52-jarige staan bekend om het gebruik van pastelkleuren, brede shots, symmetrie en het gebruik van een ensemblecast. In feite werkt Anderson regelmatig met veel van dezelfde acteurs aan zijn films en werkt hij samen met grote namen als Bill Murray, Adrien Brody en Edward Norton.

Veel van zijn foto's hebben enorme winsten van miljoenen dollars opgeleverd, en bijna allemaal kregen ze lovende kritieken van zowel fans als critici. Dus hoeveel is Wes Anderson waard? Lees verder om erachter te komen.

6 Wes Anderson studeerde eigenlijk filosofie toen hij op de universiteit zat

Anderson studeerde aan de Universiteit van Texas in Austin en studeerde af in 1991.

"Ik koos voor filosofie omdat het klonk als iets waarin ik geïnteresseerd zou moeten zijn", zei hij over waarom hij zijn cursussen koos. "Ik wist er niets van, ik wist niet eens waar het over ging. Waar ik in die jaren echt mijn tijd aan besteedde, was het schrijven van korte verhalen. Er waren allerlei interessante cursussen, maar wat ik echt wilde om te doen was verhalen maken op de een of andere manier."

5 Hier werd Wes Anderson vrienden met Owen Wilson

Het was in deze tijd dat hij acteur Owen Wilson ontmoette en goed bevriend raakte met wie hij later zou samenwerken aan vele toekomstige films. Samen schreven ze enkele van Andersons eerste filmprojecten, brachten ze tot leven en brachten ze van de grond.

"Owen en ik schreven samen," legde hij uit, "maar toen begon hij meer te acteren, zodat hij steeds minder beschikbaar was. Je vindt er wel een beetje je weg naar toe, denk ik. Moonrise Kingdom duurde een jaar van proberen om te schrijven, en toen een maand om het daadwerkelijk geschreven te krijgen. Ik heb een jaar alleen doorgebracht, uitzoekend wat ik dacht dat het was, toen sloegen Roman en ik de handen in elkaar en hij hielp me om het op orde te krijgen. Toen ik eenmaal zijn hulp had, het kwam allemaal in beeld."

4 Niet alle films van Wes Anderson zijn enorm succesvol geweest

Andersons films zijn, ondanks dat ze zeer uitgebreid zijn en grote casts gebruiken, over het algemeen niet duur om te produceren in vergelijking met typische Hollywood-films. Zelden overschrijden zijn budgetten $ 20 miljoen. Dit betekent dat er meestal een grote foutmarge is als het gaat om het terugverdienen van geld aan de kassa. Desalniettemin hebben zijn verschillende projecten enorme verschillen in financieel succes gezien. Terwijl sommigen zeer teleurstellende rendementen hadden, waren anderen verrassende hits en verdienden miljoenen en miljoenen aan kaartverkoop.

3 'Rushmore' is een van de films met de laagste opbrengst van Wes Anderson

Andersons komische film Rushmore uit 1998 maakte weinig indruk toen hij in de bioscoop verscheen. Ondanks dat hij populair bleek bij critici, verdiende de film slechts $ 17,1 miljoen op een budget van $ 10 miljoen, wat een teleurstelling bleek te zijn. Rushmore is een van Andersons eerste filmprojecten en in deze periode vond hij nog steeds zijn weg als regisseur en experimenteerde hij met zijn stijl. Zijn unieke manier van regisseren was echter al stevig verankerd en Anderson maakte zich duidelijk klaar voor toekomstige successen.

2 De meest succesvolle film van Wes Anderson tot nu toe is 'The Grand Budapest Hotel'

Wes Anderson's bekendste film, The Grand Budapest Hotel, is ook financieel het meest succesvol gebleken. De caper, die een piccolo volgt die nadenkt over zijn tijd bij een charismatische conciërge in een Europees hotelresort, had een groot budget voor Anderson's normen, rond de $ 25 miljoen. De film bleek een doorslaand succes bij zowel critici als filmbezoekers, wat resulteerde in maar liefst £ 171 miljoen aan de kassa - zijn grootste totaal tot nu toe.

Het succes van de film katapulteerde Anderson verder in de mainstream en bracht hem legioenen nieuwe fans die halsoverkop waren gevallen met zijn eigenzinnige stijl. Het stond Anderson ook voor de eerste keer toe om de aandacht van grote prijsborden te trekken; voor zijn werk werd hij genomineerd voor een Academy Award voor Beste Regisseur en Beste Film, en ontving hij ook prijzen, waaronder de Golden Globe Award voor Beste Film - Musical of Comedy en de BAFTA Award voor Beste Originele Scenario.

1 Dus, hoeveel is het vermogen van Wes Anderson?

Al met al is Wes Anderson een behoorlijk indrukwekkend bedrag waard. Het is geen verrassing, gezien het enorme financiële succes van zijn films, dat de Texaan een aanzienlijk bedrag waard is. Volgens Celebrity Net Worth is Anderson in het bezit van minimaal $ 50 miljoen. Dit totaal zal een afspiegeling zijn van zijn deel van de winst van zijn verschillende films, evenals van andere ondernemingen.

Aanbevolen: