Fans prijzen Jamie Lee Curtis voor steun aan transdochter

Inhoudsopgave:

Fans prijzen Jamie Lee Curtis voor steun aan transdochter
Fans prijzen Jamie Lee Curtis voor steun aan transdochter
Anonim

Jamie Lee Curtis is openhartig over het steunen van haar dochter Ruby nadat ze vorig jaar uit de kast kwam als trans.

De actrice -- onlangs te zien in het laatste hoofdstuk van de Halloween-franchise, Halloween Kills -- heeft in een interview gezegd dat ze een "dankbare student" is en leert dankzij Ruby.

Jamie Lee Curtis zegt dat ze leert van haar transdochter Ruby

"Ik ben een dankbare student. Ik leer zoveel van Ruby. Het gesprek is gaande. Maar ik wil weten: hoe kan ik dit beter doen?" Curtis zei in een interview met People.

Ze vergeleek het ondersteunen van de reis van haar dochter ook met 'een nieuwe taal spreken'.

"Het leert nieuwe terminologie en woorden. Ik ben er nieuw in. Ik ben niet iemand die doet alsof hij er veel van weet. En ik ga het verknallen, ik ga fouten maken. Ik zou graag proberen grote fouten te vermijden, " vervolgde de Knives Out-ster.

Curtis voegde toe: “Je vertraagt je spraak een beetje. Je wordt een beetje meer bewust van wat je zegt. Hoe je het zegt. Je verknoeit nog steeds, ik heb het vandaag twee keer verprutst. We zijn mensen."

Maar als iemand dit leest, een foto van Ruby en mij ziet en zegt: 'Ik voel me vrij om te zeggen dat dit is wie ik ben', dan is het het waard', zei ze ten slotte.

Curtis-fans delen hun eigen ervaringen als ouders van transtieners

Het emotionele interview van Curtis en Ruby is geprezen door veel fans van de actrice, binnen en buiten de LGBTQ+-gemeenschap.

"Ik ben altijd dol geweest op @jamieleecurtis, maar nooit meer dan vandaag", schreef een fan op Twitter en voegde er een hartjes-emoji aan toe.

"Ze is zo'n ongelooflijk persoon, maar ik hoor altijd goede dingen over deze vrouw", zei een andere persoon over Curtis.

"Jamie Lee Curtis lijkt me echt ondersteunend en chill! Ik zou echter niet verbaasd moeten zijn", luidt nog een tweet.

Haar opmerkingen zetten ouders van transtieners ook aan om hun eigen ervaringen te delen.

"Ik kan met trots zeggen dat mijn tiener op de middelbare school ook trans is! Ze kwamen voor het eerst als niet-binair uit op de basisschool, dus we verwachtten dit ergens in de toekomst. Gefeliciteerd! Welkom bij de LGBTQI-ouderclub !" één persoon schreef.

"Ik heb een trans-tiener, ik hou heel veel van mijn trans-zoon en steun hem, maar ik ben nog steeds zo bang voor hem dat deze wereld zo wreed is! Van de ene op de andere dag", was een andere opmerking.

Aanbevolen: