Dit is hoeveel Mike Tyson waard had kunnen zijn

Inhoudsopgave:

Dit is hoeveel Mike Tyson waard had kunnen zijn
Dit is hoeveel Mike Tyson waard had kunnen zijn
Anonim

Mike Tyson was een van de best betaalde atleten ter wereld. Hij was de jongste zwaargewicht bokskampioen van de wereld op 20-jarige leeftijd in 1986. Bijgenaamd "Iron Mike", was hij de eerste zwaargewicht die in 1987 alle drie de grote boksriemen bezat - binnen een jaar scoorde hij de kampioenstitels van World Boxing Council, World Boxing Association kampioenschap en International Boxing Federation.

Op dat moment had hij een geschat vermogen van $ 300 miljoen. Maar twee decennia later vroeg hij faillissement aan. Als zijn belachelijke aankopen er niet waren geweest, zou hij vandaag $ 685 miljoen waard zijn geweest. In plaats daarvan 4 miljoen schulden. Dit is wat hij erover zei.

De kosten die hebben geleid tot het faillissement van Mike Tyson

Waar beginnen we? Laten we beginnen met die beruchte gouden badkuip van $ 2 miljoen die hij zijn eerste vrouw gaf. Volgens de New York Times zou hij op het hoogtepunt van Tysons carrière in één nacht $ 30 miljoen kunnen verdienen. Zijn "recordinkomsten in de boksring werden echter een licentie om te besteden - aan sieraden, herenhuizen, auto's, limousines, mobiele telefoons, feesten, kleding, motorfietsen en Siberische tijgers."

Mordechai Yerushalmi, een juwelier in Las Vegas, zei dat Tyson "een openstaande krediet" bij hem had. Maar op een gegeven moment pakte de voormalige bokser "een gouden ketting van $ 173.706 met 80 karaat diamanten" uit zijn winkel en betaalde nooit. "Ik kende hem al zo lang, ik gaf hem de koopwaar en wist dat hij later zou betalen", zei Yerushalmi over het incident.

Tyson stond ook bekend om zijn vrijgevigheid jegens zijn werknemers, ook al "ze geven geen (expletief) om [hem]" en zijn alleen "hier voor het geld en om bij Mike Tyson te zijn. Hij had een dienstdoende dierentrainer die $ 125.000 kreeg, terwijl zijn tuinmannen, koks, lijfwachten en chauffeurs $ 100.000 kregen. In 1996 was er ook "een kampmedewerker genaamd Crocodile - wiens enige functie was om in vermoeienis en herhaaldelijk 'guerrillaoorlogvoering' roepen op Tyson persconferenties." Hij kreeg $ 300.000 betaald.

Tijdens zijn derde huwelijk met Lakiha Spicer, had Tyson twee kostbare echtscheidingen met ex-vrouwen, Robin Givens en Monica Turner. Hij moest Givens $ 10 miljoen betalen in hun echtscheidingsconvenant, terwijl hij met Turner $ 6,5 miljoen moest geven en het eigendom van zijn 61 kamers tellende herenhuis in Connecticut dat "op de lijst stond voor $ 4. 750.000 en beschikt over 38 badkamers, een overdekte zwembad, bioscoop, werkende lift en 3500 vierkante meter grote nachtclub."

De echte reden waarom Mike Tyson al zijn geld weggaf

In een interview met Howard Stern in 2013, tien jaar nadat hij faillissement had aangevraagd, vertelde Tyson over zijn financiële problemen."Het leven is best geweldig. Ik ben behoorlijk blut," zei hij. De gastheer zei dat "het hem gek maakte" toen hij erachter kwam dat "The Baddest Man on the Planet" zijn vermogen van $ 400 miljoen had verloren - zijn geschatte waarde voordat hij in 2003 faillissement aanvroeg. "We gaan failliet omdat, waarom? Omgaan met geld is een kunst, " legde Tyson uit.

Hij vervolgde: "Het is meer dan omgaan met geld en we hebben die kunst nooit eerder beoefend." De 55-jarige leek vernederd door de ervaring. "Ik had alles wat ik ooit wilde en ik heb nu alles wat ik wilde", zei hij. "Bovendien, toen ik al dat geld had, leefde ik zo'n chaotisch leven. Ik amuseerde me niet echt. Het was beter als ik op dat moment zelfs maar dood was."

Tijdens de Las Vegas SALT-conferentie in 2017 zei Tyson dat hij "niet had gedacht dat [hij] de dertig zou halen", maar dat het hem deed beseffen dat "het tijd was om volwassen te worden". was tijd om een man te zijn Tijd om aanwezig te zijn in het leven van uw kinderen." Hij zei dat hij "een van de gelukkigen" was die erin slaagde om uit die "helle" te komen door een "hele reeks afkickklinieken en instellingen."

Mike Tyson's nettowaarde in 2021

Tyson's nettowaarde is nu gedaald tot $ 3 miljoen vanaf oktober 2021. Het is een stuk kleiner dan de $ 700 miljoen die hij in totaal verdiende met zijn gevechten alleen. Maar hij blijft tegenwoordig geld verdienen door $ 75.000 te vragen voor openbare optredens van twee uur en $ 500.000 per maand te verdienen met zijn cannabisplantage genaamd de "Tyson Ranch".

De fam zou een "Tyson Cultivation School" hebben waar marihuanatelers "de nieuwste en beste manieren zouden leren om hun eigen soorten te perfectioneren", aldus The Blast. Tyson heeft ook het handelsmerk "Iron Mike Genetics", waarvan wordt gezegd dat het een faciliteit is die zich toelegt op "het verbeteren van het medisch onderzoek en de behandeling van de plant". Best een goede comeback, toch?

Aanbevolen: